Obsahujú nejaké škodlivé látky či sú úplne zdravotne bezpečné? Rozdiel v cene hodnotenie vybraných produktov veľmi neovplyvnil. Odborníci sa tentoraz pozreli na múku, ktorá sa predáva na pultoch aj slovenských predajní. Prečo zvolili práve hladkú múku? „Dôvodom je jej univerzálnosť. Hodí sa na prípravu kysnutého cesta, môžete z nej urobiť palacinky, ale aj koláč na plech,“ uviedla Vanda Jarošová z magazínu dTest. Ako dodala, pri výbere tohto produktu nám obal neposkytuje veľa informácií a buď si vyberáme osvedčený produkt, alebo sa spoliehame na náhodu.
(pre zväčšenie kliknite na obrázok)
Podľa prieskumu spoločnosti Nielsen tvorila vlani hladká múka 48 % múk zakúpených v obchodoch u našich západných susedov. V prvej časti preverili bezpečnosť produktov, zhodnotili nežiaduce mikróby, plesne a toxíny a pesticídy. Chemické a mikrobiologické testy zistili, že všetky produkty sú bezpečné. Múky však preverili aj pri praktických skúškach z toho, na čo sú určené, teda z pečenia. V tejto praktickej skúške už experti rozdiely zistili. Upiekli z nich koláč, bochník a aj palacinky.