Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.05.2020 08:00 | Správy
Špeciálny projektSponzorované

Revaj sa vo svete nechce stratiť

Vzormi nádejného atléta Filipa Revaja sú jeho rodičia, ktorí pri ňom stoja vo všetkých životných situáciách. Člen Juniorského olympijského tímu, ktorý podporujú Nadácia SPP, LYNX a KOOPERATÍVA, na seba upozornil štvrtým miestom na 800 m na minuloročnom Európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF) v azerbajdžanskom Baku.

Revaj pochádza z najsevernejšej časti Oravy, z dediny Rabča. Oravské prostredie prirodzene motivuje každé dieťa k pohybovým aktivitám, k športu ho viedli od detstva rovnako ako aj jeho dvoch mladších súrodencov rodičia. Často s nimi chodil na cyklotúry, plávať či zabehať si. Ako malý chlapec sa venoval najmä kolektívnym športom. Pri florbale a futbale nezostal, keďže ho zaujala atletika. V základnej škole chodil do atletického krúžku, v ktorom si obľúbil behy na stredné trate. Atletike sa venuje aj po prechode na strednú školu, dnes je študent tretieho ročníka Strednej športovej školy v Banskej Bystrici. „Štúdium ma veľmi baví a vyhovuje mi nastavený študijný systém, v ktorom je skĺbený tréning s učením,“ hovorí sedemnásťročný športovec.

Otvoriť galériu
Filip Revaj
Zdroj: JOT

Člen Dukly Banská Bystrica dosiahol najväčší úspech na XV. Európskom olympijskom festivale mládeže v azerbajdžanskom Baku. Vo finále osemstovky skončil na 4. mieste a dokázal, že sa môže úspešne popasovať aj s európskou konkurenciou. „Beriem to ako svoj doteraz najväčší úspech a motiváciu ďalej sa zlepšovať. Celý EYOF bol pre mňa jeden veľký zážitok, ktorý vyšiel podľa mojich plánov. Taktiež mi naznačil, že ešte stále mám na sebe čo zlepšovať. Pevne verím, že atmosféru takéhoto podujatia zažijem ešte niekoľkokrát a dúfam, že to bude čoskoro,“ praje si Revaj a dodáva aj svoj veľký životný cieľ:

Otvoriť galériu
Filip Revaj
Zdroj: JOT

Nedávno sa člen Juniorského olympijského tímu pripravoval na novú sezónu na Kanárskych ostrovoch. Mal šťastie, sústredenie sa skončilo skôr, ako naplno vypukla pandémia šíriaceho sa koronavírusu. „Prípravu na sezónu 2020 som mal veľmi dobre rozbehnutú. Koncom januára som absolvoval trojtýždňové sústredenie na Kanárskych ostrovoch zamerané na objem a doladenie formy. Pripravoval som sa s tréningovou skupinou Pavla Slouku, okrem mňa tam boli z atlétov Andrej Paulíny, Gabriela Gajanová, Adam Ulbricht. Krátko po návrate na Slovensko začali platiť obmedzenia z dôvodu koronavírusu, ktoré narušili nielen môj tréningový proces,” vraví zverenec Eduarda Földváriho. Počas uzavretia športovísk sa pripravoval v domácich podmienkach, postupoval podľa plánov, ktoré mu posielal tréner.

Otvoriť galériu
Filip Revaj
Zdroj: JOT

Slovenský olympijský a športový výbor, ktorého exkluzívnym partnerom je spoločnosť Tipos, každoročne zostavuje z 24 výsledkovo medzinárodne najúspešnejších mládežníckych športovcov za uplynulých 12 mesiacov Juniorský olympijský tím, ktorý podporí na jeden rok sumou celkovo 57 600 eur a výživovými doplnkami od spoločnosti Nutrend. Cieľom programu, podporeného Nadáciou SPP a spoločnosťami LYNX a KOOPERATÍVA, je podporovať mladých športovcov v dorasteneckom či juniorskom veku v rozvoji ich športovej kariéry a utvoriť im na to vhodné podmienky. „Je to pre mňa splnený sen a veľká zodpovednosť, že som sa dostal medzi najlepších mládežníckych športovcov Slovenska, a vážim si že na základe zodpovedného prístupu k tréningom, podpore rodičov, trénerov a výsledkom, ktoré som dosiahol, som sa stal členom Juniorského olympijského tímu, ktorý ma podporuje v tom, čo ma napĺňa a ja sa tak môžem posúvať výkonnostne ďalej,“ dodáva Filip Revaj.

Viac informácií o Juniorskom olympijskom tíme je na webe www.olympic.sk/jot.

Otvoriť galériu
Filip Revaj
Zdroj: JOT

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Bývalý prezident Andrej Kiska.
Exprezident Andrej Kiska o atentáte na Roberta Fica: Je to ohavný čin! Premiérovi praje skoré uzdravenie
(ilustračné foto)
Muž útočil nožom na náhodných okoloidúcich: Bodal hlava nehlava! Polícia zakročila
Ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD).
Premiér je v rukách špičkového personálu, tvrdí ministerka zdravotníctva: Odkaz na operačnú sálu
Ilustračné foto
Poľsko rieši prípady hromadných požiarov po celej krajine: Mal v tom niekto prsty?
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).
Sú ústavní činitelia, opozícia a médiá v bezpečí? Šutaj Eštok vysvetľuje, prídu zmeny v ochrane
Viktor Orbán.
Maďarsko je proti atentátu na premiéra: Ficovi praje skoré uzdravenie, strelcovi spravodlivý trest!
Poľská vláda ostala bez slov: Bol to pokus o vraždu! Všetci veria v ten najlepší scénar
Juraj v Handlovej postrelil premiéra Roberta Fica.
Foto
Šokujúci ATENTÁT na Roberta Fica: Chaos, stres a panika! Mrazivé detaily útoku
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).
Aktualizované
Minister vnútra Šutaj Eštok: Na premiéra bol spáchaný atentát! Chce konať, TOTO plánuje urobiť
Slovensko – Poľsko ONLINE: Sledujte zápas MS v hokeji
Zdravotníci prevážajú na nosidlách postreleného predsedu vlády Roberta Fica do nemocnice v Banskej Bystrici 15. mája 2024.
Foto
NOVÉ informácie: Premiér je stále na operačnom stole! Jeho zdravotný stav je mimoriadne vážny
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin si potrpí na tom, aby jeho vojakom na Ukrajine nič nechýbalo: Ruský prezident výzýva vládu