Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.04.2020 04:00 | Správy | Domáce správy

Predškoláci pre pandémiu nemohli ísť na zápis: Čo všetko dokážu budúci prváčikovia

Sú veľmi talentovaní. Budúci prváčikovia nemohli pre zúriacu pandémiu koronavírusu ísť do školy na zápis.

Bola vám vyplatená OČR? Koľko dní ste čakali? Prišli vám peniaze v poriadku? Napíšte nám na tip@novycas.sk a nezabudnite pripojiť svoj telefonický kontakt!


Fotogaléria
6
fotiek v galérii
. Malí šarvanci nemohli zoči-voči pani učiteľkám ukázať, akí sú šikovní. Uskutočnili to teda prostredníctvom Nového Času a veríme, že tým svoje triedne učiteľky potešia.

 

Otvoriť galériu

Malý Alex sa na nástup do prvého ročníka nesmierne teší: „Už sa neviem dočkať, keď pôjdem do školy. Naučím sa tam veľa nového. Ja už viem čítať, písať skoro všetky písmenká či čísla a aj počítať. Aj teraz som napísal mená celej mojej rodiny a vypočítal som s maminkou príklady. Škoda, že som to nemohol ukázať svojej novej pani učiteľke.“

 

 

Otvoriť galériu

Mama Radka (31) nám prezradila, že ich veľmi mrzí, že zápis do školy je bez detí. „Ich zdravie je však prvoradé. Snažíme sa čas doma využiť aspoň akým-takým opakovaním, kreslením či úlohami v pracovných listoch.“ Lenka sa do školy veľmi teší. „Aha, takto pekne už viem kresliť,“ ukázala nám obrázok, na ktorom namaľovala svoju maminku.

 

Otvoriť galériu

Matej je do školy poriadne vyzbrojený a pripravený. „Už sa nevie dočkať, stále sme ponorení v pracovných zošitoch, ktoré sú zamerané na grafomotoriku, logické myslenie, rozvíjanie pozornosti a pamäte a riešenie úloh. On ich zvláda úplne hravo,“ pochvaľuje si mamička Adriana (40). Okrem toho budúci prvák rád kreslí.

„Maťko vie počítať, má rád knižky, prosto zvláda všetko, čo má vedieť, takže môže smelo ísť do školy,“ dodáva mamička. Maťko berie svoj nástup do školy veľmi vážne. „Mám už aj školskú tašku so stíhačkou a aj peračník. S tatom sme už zmontovali aj písací stôl a stoličku,“ ukazuje svoju pripravenosť s plnou vážnosťou predškolák.

 

Otvoriť galériu

Šikovný Banskobystričan Lukáš nám ukázal, ako sa vie podpísať, a pridal k tomu aj pekný obrázok. „Teším sa do novej školy. Chodí do nej už moja sestrička, tak tam nebudem sám,“ hovorí malý predškolák. „Naučím sa tam písať, čítať a počítať. Viem si už napísať svoje meno. Veľmi rád kreslím, takže som pre novú pani učiteľku namaľoval obrázok.“

 

Otvoriť galériu

„Do škôlky sa mu už veľmi chodiť nechce, lebo musí poobede spať a trpel pritom. Je to pre neho stratený čas. Do školy už chodí Oliverov starší brat. Má radosť, že budú cestovať spolu s Viliamom,“ povedala mama malého Olivera Viktória (36).

Mala ísť spolu so synom na slávnostný zápis. „Tešil sa, že si obzrie triedy a program, ktorý bol prichystaný pre prváčikov. Nanešťastie ho zrušili, takže prihlášku podávame len cez internet.“ „Už viem čítať, naučil som sa to sám, takže ma určite bude baviť slovenčina a chodím aj na gymnastiku, preto ma láka aj telesná výchova,“ prezradil Oliver.

 

Otvoriť galériu

Mamina Hanky nám prezradila, že sa im podarilo obzrieť si školu vopred. „Boli sme na dňoch otvorených dverí,“ povedala Ivana Habermanová. Zápis do prvého ročníka absolvovala Hanka netradične - z domu a s pani učiteľkou sa videli prvýkrát len na obrazovke. Mamina šesťročnej slečny s úsmevom hovorí, že jej dcérka sa do školy veľmi teší. „Už sa viem podpísať,“ prezradila budúca školáčka, ktorú veľmi baví aj kreslenie. Bez problémov nakreslí všetky geometrické tvary.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: šiš, mim, den, mf, nov, iva, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Atentát na Fica zasiahol aj bývalých hokejistov: Prajeme skoré uzdravenie, znelo zo štúdia MS!
Vedcovi pomohol k identifikácii malý most v pozadí.
Geologička tvrdí, že odhalila záhadu na portréte Mony Lisy: Zamysleli ste sa niekedy nad týmto detailom?
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) počas spoločného plenárneho rokovania s prezidentom Azerbajdžanu Ilhamom Alijevom v Baku.
Streľbu v Handlovej odsúdilo už aj Pobaltie: Brutálny a bezohľadný útok, píšu krajiny
Bývalý prezident Andrej Kiska.
Exprezident Andrej Kiska o atentáte na Roberta Fica: Je to ohavný čin! Premiérovi praje skoré uzdravenie
(ilustračné foto)
Muž útočil nožom na náhodných okoloidúcich: Bodal hlava nehlava! Polícia zakročila
Ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD).
Premiér je v rukách špičkového personálu, tvrdí ministerka zdravotníctva: Odkaz na operačnú sálu
Ilustračné foto
Poľsko rieši prípady hromadných požiarov po celej krajine: Mal v tom niekto prsty?
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).
Sú ústavní činitelia, opozícia a médiá v bezpečí? Šutaj Eštok vysvetľuje, prídu zmeny v ochrane
Viktor Orbán.
Maďarsko je proti atentátu na premiéra: Ficovi praje skoré uzdravenie, strelcovi spravodlivý trest!
Poľská vláda ostala bez slov: Bol to pokus o vraždu! Všetci veria v ten najlepší scénar
Juraj v Handlovej postrelil premiéra Roberta Fica.
Foto
Šokujúci ATENTÁT na Roberta Fica: Chaos, stres a panika! Mrazivé detaily útoku
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).
Aktualizované
Minister vnútra Šutaj Eštok: Na premiéra bol spáchaný atentát! Chce konať, TOTO plánuje urobiť