Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.02.2020 21:02 | Šport | Hokej

Slovenské kluby zbroja pred play-off: Zvolen lovil v Detve, Baranov posilní Stupka a Hričina

Slovenský hokejista Ján Sýkora zamieril z Detvy do HKM Zvolen. S vedením klubu sa dohodol na hosťovaní do konca sezóny 2019/2020.

Účastník Tipsport Ligy informoval o novej posile na oficiálnej stránke. Sýkora príchodom do Zvolena nasledoval kroky Petra Zuzina. Táto dvojica vytvorila spoločne s Petrom Šišovským produktívny útok, ktorý si v ročníku 2019/2020 vybojoval aj reprezentačné pozvánky. Po odchode Šišovského do Vítkovíc sa aj zvyšní dvaja hráči rozhodli pre zmenu pôsobiska v závere ročníka. Sýkora v ňom odohral 33 zápasov, v ktorých dosiahol 16 gólov a 16 asistencií. Momentálne sa zotavuje po zranení, zatiaľ posledný zápas odohral 4. januára práve vo Zvolene.

HKM získal v závere prestupového obdobia aj brankára Romana Petríka. Ten nasledoval kroky produktívnych útočníkov z Detvy. Pre 25-ročného brankára ide o návrat do materského klubu po štyroch rokoch. V sezóne 2019/2020 bol brankárskou jednotkou Detvy, za ktorú v nej odchytal 40 zápasov s 91,1-percentnou úspešnosťou zásahov a priemerom 3,16 inkasovaných gólov na zápas. Vo Zvolene vytvorí brankársku trojicu s Tomášom Tomekom a Jurajom Hollým.

DVTK Miškovec získal dvoch mladých reprezentantov Maďarska

 

Tipsportligový klub DVTK Jegesmedvék Miškovec angažoval v závere prestupového obdobia dvoch mladých hokejových reprezentantov Maďarska. Do tímu trénera Glena Hanlona zamierili 22-ročný brankár Bence Kiss a 19-ročný útočník Bence Paterka. Klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

Kiss je odchovanec Miškovca, ale počas doterajšieho pôsobenia klubu v najvyššej slovenskej súťaži si obliekal dres HK Budapešť, ktorý pôsobí v Erste lige. Na konte má viacero reprezentačných štartov vrátane účasti na juniorských šampionátoch nižšej kategórie.

Aj pre Paterku pôjde o prvé pôsobenie v najvyššej slovenskej súťaži, do ktorej takisto prišiel z Erste ligy. V nej odohral v sezóne 2019/2020 41 zápasov za Vasas SC, získal 12 kanadských bodov za 7 gólov a 5 asistencií.

Stupka a Hričina zamierili do Banskej Bystrice, Róth do Martina

Tipsportligový hokejový klub HC'05 iClinic Banská Bystrica angažoval dvojicu skúsených útočníkov. Z Nových Zámkov prišiel 33-ročný Václav Stupka, z Michaloviec o štyri roky mladší Tomáš Hričina. Klub zároveň prostredníctvom facebooku informoval aj o odchode útočníka Mária Rótha do HK Martin, ktorý pôsobí v Slovenskej hokejovej lige.

Stupka sa do najvyššej slovenskej súťaže vrátil pred sezónou 2019/2020. Vo farbách Nových Zámkov odohral 39 zápasov, v ktorých dosiahol 22 gólov, 17 asistencií a 6 plusových bodov. V internom bodovaní tímu mu patrila druhá priečka za Tomášom Pospíšilom.

Pre Hričinu pôjde o návrat do Banskej Bystrice po ôsmich rokoch, v ročníku 2011/2012 odohral za "baranov" 53 stretnutí. V ročníku 2019/2020 mal v 36 zápasoch za Michalovce bilanciu 5 gólov, 7 asistencií a 2 plusové body.

V banskobystrickom tíme nedohrá sezónu odchovanec Mário Róth. Ten odohral v ročníku 2019/2020 za "baranov" iba 12 stretnutí, ďalšie pridal na hosťovaniach v Liptovskom Mikuláši a tíme druhej najvyššej súťaže Bratislava Capitals. Záver sezóny absolvuje v HK Martin, ktorý ašpiruje na postup do TL.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Na archívnej snímke maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó.
Maďarský minister obhajuje svoju krajinu: Prstom ukazuje na Brusel, v tomto robí chybu
M. R. Štefánik
Spomienka na Milana Rastislava Štefánika je živá aj dnes: V týchto obciach si pripomínajú 105. výročie od jeho smrti
Polícia vyšetruje okolnosti nehody.
Polícia vyšetruje okolnosti nehody v Nitre: Hľadajú svedkov, pomôcť môžete aj vy
Simona ukázala pozemok, kde bude stáť nový dom.
Foto
Krainová sa poriadne buchla po vrecku: Nová vila v EXOTIKE! Plánuje sa sťahovať?
Uniforma vojaka NATO (ilustračná foto)
V Česku sa schyľuje k veľkému cvičeniu: Kvantum techniky a stovky vojakov, o čo im ide?
Foto
Anastasiia má najväčšie líca na svete: Ľudia jej píšu odporné veci! Zarazí vás, čo plánuje
Estónsky politik Kristo Enn Vaga je milovníkom športu.
Foto
Estónsky politik sadol na bicykel a prešiel 1700 kilometrov: Silný odkaz, o čo mu išlo?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Hrozivé varovanie! Rusi hovoria o ničivej odvete: Tento krok Ukrajine a Západu neodpustia
Veronika Vágnerová
FotoVáš Tip
Misska Vágnerová miluje provokovať: Zahodila podprsenku a dala to na voľnobeh!
Marínu v Trogire
vlastní česká firma.
Dovolenkový raj bude opäť o niečo dostupnejší: ZSSK spustila sezónnu linku, plný je takmer celý vlak!
Slovensko – Poľsko ONLINE: Nastúpia aj posily z NHL! Kto bude kapitánom?
young girl drinking beer in light background. studio shot
Záchranka neďaleko Lučenca ratovala iba 5-ročné dieťa: Bolo opité! Zarazí vás, ako sa k alkoholu dostalo