Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Rozhodli o obvinených v prípade výbuchu prešovského paneláka: Prečo sudca nechal robotníkov za mrežami?

Ostávajú v base! Súd včera rozhodoval o tom, či prepustia na slobodu trojicu robotníkov obvinených zo všeobecného ohrozenia, ktorým hrozí 10 rokov vo väzení.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Podozrievajú ich z toho, že mali spôsobiť sled udalostí vedúcich k výbuchu 12-poschodového paneláka v Prešove na Mikuláša. Na Hlavnej ulici, kde súd sídli, sa zhromaždila približne stovka ľudí, ktorí prišli obvinených podporiť.

Mareka (31) a Ondreja (28) Tchurovcov z Kojšova a Jána Repaského (31) z Gelnice ponechal senát vo väzbe s odôvodnením, že by mohli mariť vyšetrovanie. „Senát sa stotožnil so záverom sudcu pre prípravné konanie prešovského okresného súdu, že v danom prípade existuje obava, že by obvinení mohli pôsobiť na svedkov, znalcov, spoluobvinených, alebo inak mariť objasňovanie skutočností závažných pre trestné stíhanie,“ vysvetlila hovorkyňa súdu Ivana Petrufová.

Otvoriť galériu
Ján (31)
Zdroj: Peter Novotný

Tento verdikt pobúril približne sto ľudí, najmä príbuzných a známych, ktorí pricestovali aj s transparentmi „Spravodlivosť pre všetkých“. Ľudia zo Spiša sú prevedčení, že aj keď robotníci môžu niesť diel viny, hlavných vinníkov treba hľadať inde. Situáciu ťažko nesie najmä mama bratov z Kojšova, ktorá je vdovou. Prežila najhoršie Vianoce v živote. „Budeme bojovať ďalej. Neurobil žiadnu chybu. Dodnes nie sú zistené príčiny toho, ako sa plyn dostal do bytovky. Nemajú žiadne väzobné dôvody na mojich chlapcov,“ povedala užialená Vlastimila (50).

 

„Stroj, ktorý používajú plynári je certifikovaný a určuje hĺbku, niekde sa stala chyba. Oni dodržiavali odstup. Plynári buď zle vymerali a vytýčili trasu, alebo bola zle zakreslená. Prípadne došlo k technickej chybe,“ uviedol bratranec a kolega robotníkov Ján Tchur (30), ktorý nerozumie tomu, že bytovku už zlikvidovali a doposiaľ nikto neskontroloval, či bolo potrubie skutočne prerazené.

Po vynesení rozhodnutia sa protestujúci poriadne nahnevali. „Najväčší zlodeji sú na slobode, chlapci išli ráno do roboty a večer skončili v base. Kde sú ostatní vinníci?!“ kričal nahnevaný Vincent Ščurko z Kojšova.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Peter Novotný, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Robert Fico sa len pár hodín pred osudným momentom vítal so svojimi priaznivcami.
Odborníci o tom, čo čaká Slovensko po atentáte: Ako útok ovplyvní nálady v spoločnosti?
Sučka je štvrtým miniatúrnym pudlom, ktorý túto súťaž vyhral.
Foto
Psiu korunku krásy vyhrala pudlica: Očarila sučka výstrednými packami? Aha!
Na snímke diváci počas prvého dňa festivalu Starmus - medzinárodného festivalu vedy, umenia a hudby v Bratislave 13. mája 2024.
Foto
V Bratislave sa konal prestížny festival STARMUS: Ocenenia si prevzali zvučné mená
Na archívnej snímke z 26. decembra 2022 ukrajinskí vojaci strieľajú zo samohybnej húfnice francúzskej výroby CAESAR na ruské pozície pri Avdijivke.
Rusi hovoria o barbarskom ostreľovaní Donecka: Neďaleko zastávky mali predčasne vyhasnúť štyri životy
Foto
Kucka si nebral servítku pred ústa: TAKTO sa správal problémový legionár!
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
V tejto veci nemá Netanjahu žiadne pochyby: Operácia má rozhodnúť o všetkom!
Prezidentka SR Zuzana Čaputová a španielsky kráľ Filip VI.
Prezidentke volal španielsky kráľ: Odkaz Slovensku aj premiérovi Ficovi, toto mal na srdci
Foto
Slovenský mladík sa zapísal do histórie: Prekonal 89 rokov starý rekord
Belgický premiér Alexander De Croo.
Nehorázny prešľap belgického moderátora: Sila, čo povedal v priamom prenose! Otvorená výzva na atentát?
Ruský prezident Vladimir Putin (vľavo) a čínsky prezident Si Ťin-pching (vpravo) počas neformálneho stretnutia v Pekingu vo štvrtok 16. mája 2024.
Správanie Číny sa Američanom nepozdáva: Hrá to na dve strany? Spojené štáty sú rozhorčené
Cropped shot of a woman shopping in a grocery store
Jedna potravina môže za 10-tisíc úmrtí v Európe KAŽDÝ DEŇ: Na tanieri ju máte aj vy
Meghan Markle na návšteve Nigérie.
Foto
Meghan so slzami v očiach! Z toho, čo sa stalo v Nigérii, sa bude ešte dlho spamätávať