Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.11.2019 17:46 | Šport | Tenis

Sezóna ako na hojdačke: Kužmovej skvelé výsledky zastavilo zranenie

Sezónu ako na hojdačke má za sebou aktuálna slovenská ženská tenisová jednotka Viktória Kužmová. Zahrala si štvrťfinále v Dubaji, postúpila do 3. kola French Open, no následne mali jej výkony klesajúcu tendenciu.

Dôvody kolísavej formy či ambície košickej rodáčky v nasledujúcom roku prezradil v rozhovore pre agentúru SITA tréner 21-ročnej tenistky Michal Mertiňák.

"Až po Roland Garros dosahovala Viktória veľmi dobré výsledky. Zdolala kvalitné hráčky ako Anisimovovú, Bertensovú či dvakrát Keninovú. Potom však prišiel útlm. Mala zdravotné problémy, tri týždne brala antibiotiká a svoju rolu zohrala aj únava. Zaujímavosťou je, že na tráve sa jej hrá dobre. Má rada tento povrch, ale nedokázala nič uhrať. Na US Open, jej najobľúbenejšom grandslame, tiež chcela dosiahnuť viac, keďže mala lepší žreb ako vlani. Celkovo bola sezóna dobrá, ale mohla byť aj lepšia," zhodnotil bývalý daviscupový reprezentant Slovenska.

Viktória Kužmová je v rebríčku WTA na 52. mieste a je jasnou slovenskou jednotkou. Paradoxne, aj táto na pohľad pozitívna štatistika sa mohla prejaviť v negatívnom zmysle. "Ja by som bol radšej, keby sme mali viac hráčok v elitnej stovke a mohli sa navzájom potiahnuť. V minulom roku boli pred ňou Dominika Cibulková i Magdaléna Rybáriková, a tak mala motiváciu predbehnúť ich. Teraz zostala Viktória sama, možno sa s tým trošku uspokojila, čo sa prejavilo aj na výsledkoch," pripustil Michal Mertiňák.

 

Dvadsaťjedenročnej tenistke sa v sezóne 2019 podstatne viac darilo vo štvorhre. Radovala sa z dvoch titulov na okruhu WTA a tiež postúpila s Bieloruskou Alexandrou Sasnovičovou do semifinále US Open. V deblovom rebríčku figuruje na 29. pozícii, čo je jej kariérne maximum. Mertiňák sa vyjadril, že na štvorhre budú naďalej pracovať a dokonca ju povýšia na vyššiu úroveň.

"Snažíme sa stále hrať aj štvorhru. Ja ju tlačím do toho, keďže si myslím, že je to lepšie ako iba trénovať. Štvorhru má rada, pristupuje k nej zodpovedne a pokiaľ bude zdravá, tak ju bude hrať. Okrem toho sme sa dohodli s Filipom Poláškom, že budú hrať mix na grandslamoch a pokiaľ by im to išlo, mohli by hrať spolu aj prípadnú štvorhru na olympiáde v Tokiu," skonštatoval 40-ročný rodák z Považskej Bystrice.

Michal Mertiňák pre agentúru SITA potvrdil, že pokračuje v spolupráci s Viktóriou Kužmovou a naďalej trénujú v Národnom tenisovom centre v Bratislave. Okrem toho prezradil aj jeho očakávania pred novou sezónou. "Určite by som bol rád, keby Viktória vyhrala v ďalšej sezóne nejaký WTA turnaj a naďalej stúpala v rebríčku. Tradične začíname v Aucklande, Hobarte, kde sa budeme pripravovať na Australian Open," dodal Mertiňák.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



(ilustračné foto)
Hasiči v Rudne nad Hronom mali rušné ráno: Koho zachraňovali?
Americký prezident Joe Biden.
Biden by mal zatlačiť na Izrael: Žiadajú ho o to demokrati z americkej Snemovne reprezentantov
Na oblohe sa objavil záhadný úkaz.
Na oblohe sa objavil čudný úkaz: Vidieť to mohli aj Slováci! No UFO to nebolo...
Martine Schindlerovej hudobnú novinku produkoval človek, ktorý spolupracoval aj so svetoznámym raperom.
Foto
Sexica Schindlerová má za sebou priam svetový počin: Aha, čo speváčku spája so Snoop Doggom!
Eva sa o pravnuka s ťažkou diagnózou stará už 14 rokov, do ústavu by ho nedala za nič na svete
Foto
Michalovčanka Eva (81) sa sama stará o chorého pravnuka: Na kočík mi chýba 1000 eur!
Na snímke uprostred predseda Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka počas tlačovej konferencie
Aktualizované
Progresívne Slovensko si zvolilo predsedu: Je ním opäť Michal Šimečka?
Ilustračné foto
Podľa Rakúska je rozšírenie EÚ obrovský úspech: Optimálne využili jej hospodársku spoluprácu
Slovenský raper Michael Kmeť (37) alias Separ
Foto
Raper Separ rozbieha nový biznis ďaleko za hranicami: Na odľahlom mieste sa črtá poriadny LUXUS
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Ukrajina hlási požiare a zranených: Rusko opäť útočili dronmi
Archív
Peniaze za rekonštrukciu budovy stále neprišli: Dokedy bude budova Najvyššieho súdu čakať?
Ministerstvo obrany SR
Ministerstvo obrany hľadá nových riaditeľov: Pozrite sa, dokedy sa možno prihlásiť
Agáta Hanychová sa vysmievala z plastiky Dary Rolins.
Hanychová si robila srandu z plastiky Dary Rolins, keď vtom... Agáta, toto je ešte väčší trapas