Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Foto

Slohová práca zavraždeného Tomáša († 16) bola plná plánov do budúcnosti: Desivá predtucha!

Mal množstvo plánov, no nedostal šancu ich naplniť! Študentský život Tomáša († 16) ukončili desiatky nemilosrdných rán nožom, ktoré mu podľa polície zasadila jeho kamarátka Judita (16).

Žiak elitného gymnázia vynikal nielen v športe, ale po mame zdedil aj umelecké vlohy. Všetky tieto vlastnosti chcel zúročiť v nasledujúcich rokoch. Sny o budúcnosti ale, žiaľ, zostali zvečnené len na papieri, v slohovej práci, ktorú napísal rok pred svojou strašnou smrťou. Pri čítaní naskakujú zimomriavky nielen najbližšej rodine, priateľom, ale aj triednej učiteľke. Usmievavý stredoškolák v nej spomína aj nevyspytateľnú ruku osudu... Slohová práca ako každá iná, no pre rodinu zavraždeného Tomáša má nevyčísliteľnú hodnotu. Tínedžer, ktorý zomrel po 51 bodných a rezných ranách nožom, sedel asi rok pred smrťou v školskej lavici a zamýšľal sa nielen nad svojím doterajším životom, ale najmä nad budúcnosťou.

Fotogaléria
10
fotiek v galérii

S humorom hovorí o tom, ako z jeho príchodu na svet nebola nadšená jeho sestra Tereza a sám seba vykresľuje ako drobné bábätko s veľkými ušami, ktoré po troch rokoch u maminy a babky odchádza do škôlky. Tam nerád spal a jedol, ale už v útlom veku si veľmi obľúbil futbal, vďaka ktorému neskôr dostal viacero ocenení. Napriek tomu, že vynikal aj v gymnastike, kde sa dokonca stal majstrom Slovenska, svoju budúcnosť videl skôr v umení. „Tomáško mal umelecké vlohy, bol nadaný. Zostal nám po ňom nielen krásny sloh, ale aj jeho skice, ktoré kreslil. Dúfal, že by raz mohol pracovať ako architekt,“ smutno na milovaného školáka spomína príbuzná. Umelecké vlohy zdedil po mame, ktorá si dnes svojho nadaného syna pripomína aj vďaka kresbám. Tomášove sklony k čítaniu, písaniu a umeniu si všimli aj pedagógovia a odporúčali jeho preloženie na elitné osemročné gymnázium Waršavská cesta.

Osudné zoznámenie

 

Prichádza rok 2013 a chlapec cíti, že v jeho živote nastal zásadný zvrat. Zoznamuje sa s Juditou, ktorá prichádza z luxusných pomerov, no vyrastá bez otca. „V roku 2013 sa stalo veľmi veľa zmien v mojom živote,“ píše Tomáš v slohu. Spomína, že opustil futbal a našiel volejbal. K množstvu učenia pribúda aj návšteva umeleckej školy, kde sa učil hrať na gitare. V slohu spomína aj svoje plány do budúcnosti, ktoré nikdy nenaplní. Osud má totiž pre neho napísaný iný scenár, tragický a oveľa smutnejší, než o akom sníval vo svojej práci.

„Už odmala ma zaujímala architektúra a dizajnérstvo, ale maľovať som začal až v roku 2016. V budúcnosti sa chystám na fakultu architektúry, ale ktovie, či sa tam dostanem. Chcel by som byť športovec alebo architekt,“ dáva na papier svoje myšlienky Tomáš, ktorý ani netuší, že o pár mesiacov sa všetky jeho sny rozplynú. Desivá predtucha sa objavuje aj v jednej z množstva krásnych viet: Chcel by som dosiahnuť veľa úspechov, založiť si rodinu a viesť zábavný a harmonický život. Tiež by som rád cestoval, ale ktovie, aké má osud so mnou plány, uzatvoril Tomáš v slohovej práci, za ktorú zaslúžene dostal jednotku. 

Šokujúca záruka z gymnázia

Judita, ktorá bola spolužiačkou Tomáša v kvinte, má momentálne štúdium na elitnej škole prerušené. Nie však z dôvodov, že je vo väzbe, ale podľa informácií Nového Času je to pre zdravotné problémy. Niektorí pedagógovia školy sa za ňu zaručili, že v prípade, keby bola prepustená, budú na ňu dohliadať, na jej riadne plnenie školských povinností, a aby sa nedopustila žiadnej protiprávnej činnosti.

Celú slohovú prácu nájdete v galérii 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: roj, Nový Čas, df

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Posledná rozlúčka sa bude konať v piatok 3.5.
Foto
TRAGICKÁ nehoda: Policajt Filip († 28) prišiel o život len pár dní po oslave narodenín! Krásny odkaz od kolegov
Foto
Myslela si, že len potrebuje okuliare, pravda ju odrovnala: TENTO detail vás môže stáť život!
Americký prezident Joe Biden.
Biden o univerzitných protestoch: USA nie sú autoritárske, ale poriadok musí byť
Vojna na Ukrajine stále trvá (ilustračná fotografia).
Krviprelievanie pokračuje: Rusi útočili v Charkovskej oblasti, doplatili na to najmenší
Účastníci protivládneho protestu hnutia Progresívne Slovensko v Bratislave
Foto
Bratislava na nohách: Tisíce ľudí vyjadrili nesúhlas voči vládnym zásahom do RTVS a 2. piliera
3D ilustrácia zobrazujúca biele a červené krvinky v cieve (ilustračná fotografia).
Nový prelomový liek na rakovinu? Lekári sú nadšení: Ich objav by mohol zatočiť s nádormi
Ilustračné foto
V meste na západnom Slovensku museli okamžite uzavrieť cestu: Havarijný stav!
Na snímke premiér Poľska Mateusz Morawiecki.
Poľský expremiér sa obul do Bruselu: Poriadny náklad! Na EÚ nenechal nitku suchú
2024. Penélope je zo dňa na deň krajšia.
Foto
Penélope Cruz oslávila 50. narodeniny: Roky pribúdajú, VRÁSKY nie! Môže takto vyzerať?!
Rebecca McGonigle
Foto
Drží v náručí bábätko? Táto fotka vás poriadne zmätie: Všetko je inak, ako sa na prvý pohľad zdá
Silhouette of a praying priest with rosary beads in hands
Belgicko chce skoncovať so sexuálnym zneužívaním v cirkvi: Prvé kroky, zoznam je šialene dlhý
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico o druhom dôchodkovom pilieri: Tvrdí, že vláda nechce ľudom brať peniaze