Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.09.2019 16:20 | Šport | Futbal

Štartuje nový ročník Tipsport ligy: Na aké zmeny sa treba pripraviť?

Trinásť účastníkov, návrat Slovana Bratislava, premiéra Michalovčanov, limit legionárov či delenie súťaže po základnej časti na dve časti.

To sú len niektoré z motívov nového súťažného ročníka hokejovej Tipsport ligy, ktorý sa vo štvrtok 12. septembra začne predohrávkou 1. kola medzi Košicami a bratislavským Slovanom.

S najvyššou slovenskou hokejovou súťažou sa po osemnástich rokoch rozlúčila Žilina, po dvanástich aj slovenská reprezentačná dvadsiatka. V porovnaní s predchádzajúcou sezónou do súťaže pribudol víťaz I. ligy aj tipsportligovej baráže HK Dukla Ingema Michalovce a po siedmich ročníkoch v nadnárodnej Kontinentálnej hokejovej lige sa do extraligy vrátil Slovan Bratislava. Titul rovnako ako v minulej sezóne obhajujú hokejista Banskej Bystrice. "Čaká nás jedna z najúspešnejších ligových sezón v histórii," myslí si riaditeľ Pro-Hokej Richard Litner. Po novom Pro-Hokej riadi najvyššiu domácu súťaž ako jeden z troch členov Ligovej rady.

V porovnaní s minulosťou zaviedlo vedenie súťaže novinku - je ňou limit na počet legionárov. V jednom stretnutí ich za každý klub môže nastúpiť nanajvýš sedem. Kluby môžu do duelu zaradiť spolu 19 hráčov, dvadsiaty musí byť mladík do 20 rokov. "Kluby budú limitové počtom 19 hráčov bez juniora, alebo takého hráča zaradia do zostavy a využijú aj podporu od Slovenského zväzu ľadového hokeja za pravidelnú účasť hráčov do 20 rokov v zápase," vysvetlil prezident SZĽH Miroslav Šatan a doplnil: "Až realita ukáže, aké pozitíva táto zmena prinesie." Informoval tiež, že limit počtu legionárov si odsúhlasili vedenia klubov.

Keďže súťaž bude mať odlišný počet účastníkov, zmenou prešiel aj formát. Po 52-kolovej základnej časti bude TL pokračovať nadstavbou pre elitný poltucet, ďalších šesť klubov na siedmom až dvanástom mieste sa pobije o dve zostávajúce dve miestenky do play-off. Pre trinásty tím po základnej časti sa sezóna skončí. Víťaz nadstavby získa Pohár Dušana Pašeka. Play-off sa začne 18. marca a majster bude známy v druhej polovici apríla, ligový šampión získa Pohára Vladimíra Dzurillu. "Z Tipsport ligy v novej sezóne nik nezostúpi a postup do nej si vybojuje víťaz I. ligy," informovalo vedenie súťaže.

 

Vedenie súťaže plánuje aj v sezóne 2019/2020 organizovať Víkend hviezd, 18. a 19. januára 2020 by ho mal hostiť Trenčín. "Pôjde o podobnú akciu, akú sme organizovali v Poprade v roku 2017, keď proti sebe hrali výbery Mira Šatana a Peťa Bondru," ozrejmil Lintner. Pokračovania sa dočká aj súťaž o najužitočnejšieho hráča play-off, ktorý získa Zlatú korčuľu. Hodnotiť sa budú aj najkrajšie góly v jednotlivých mesiacoch. V porovnaní s predchádzajúcim ročníkom najvyššia slovenská hokejová súťaž neorganizuje zápas pod holým nebom tzv Winter Classic.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Foto
Slováci rozhodli o triumfe už v úvodných minútach, Poliaci sa presadili iba raz
Generálna prokuratúra
Generálna prokuratúra si posvieti na reedukačné centrá: Vážne podozrenia! Čo sa tam malo diať?
66-ročná Mária Kyselová.
Foto
Mária odišla od dcéry a už jej niet: Nevideli ste ju? Akákoľvek informácia má cenu zlata
Ústnu hygienu by ste nemali zanedbávať.
Toto miesto si v ústach ZABÚDATE umyť: Kvôli tomu vám SMRDÍ z úst!
Close-up Focus on Person's Hands Typing on the Desktop Computer Keyboard. Screens Show Coding Language User Interface. Software Engineer Create Innovative e-Commerce App. Program Development
USA odsúdili ruské kyberútoky v Európe: Hovoria o zlomyseľnosti! Na pretrase bolo aj Slovensko
Dong Zhimin sa stal známym na čínskej platforme na zdieľanie videí Douyin.
Otec sa sám staral o 8 detí: Mrazivé TAJOMSTVO! Príde vám zle, čo skrýval doma v kôlni
Na archívnej snímke maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó.
Maďarský minister obhajuje svoju krajinu: Prstom ukazuje na Brusel, v tomto robí chybu
M. R. Štefánik
Spomienka na Milana Rastislava Štefánika je živá aj dnes: V týchto obciach si pripomínajú 105. výročie od jeho smrti
Polícia vyšetruje okolnosti nehody.
Polícia vyšetruje okolnosti nehody v Nitre: Hľadajú svedkov, pomôcť môžete aj vy
Simona ukázala pozemok, kde bude stáť nový dom.
Foto
Krainová sa poriadne buchla po vrecku: Nová vila v EXOTIKE! Plánuje sa sťahovať?
Uniforma vojaka NATO (ilustračná foto)
V Česku sa schyľuje k veľkému cvičeniu: Kvantum techniky a stovky vojakov, o čo im ide?
Foto
Anastasiia má najväčšie líca na svete: Ľudia jej píšu odporné veci! Zarazí vás, čo plánuje