Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.06.2019 15:58 | Šport | Futbal

Haraslín ukradol číslo Hamšíkovi: Reakcia kapitána hovorí za všetko

Po prvom polčase piatkového prípravného zápasu s Jordánskom (5:1) nebolo veľa dôvodov na spokojnosť. Napokon však budú môcť viacerí hráči v dobrom spomínať na ich premiérové vystúpenie v slovenskej futbalovej reprezentácii.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii
Jedným z nich je 23-ročný krídelník Lukáš Haraslín. Jeho gól po zmene strán naštartoval obrat dominujúceho domáceho tímu. Okrem toho v priebehu svojho 45-minútového pobytu na trnavskom ihrisku pridal aj asistenciu a "vyrobil" jedenástku.

Z debutu ako hrom mal radosť, ale nelietal v oblakoch. "Nešiel som do zápasu s tým, že musím, chcel som si ho užiť. Myslím si, že sa to podarilo. Bolo nás viac, ktorí sme debutovali v národnom tíme a myslím si, že aj ostatní chalani majú dobré pocity. Mňa v prvom rade teší, že sme vyhrali. To je najdôležitejšie. V prvom polčase som nehral a preto je pre mňa ťažké komentovať jeho priebeh. Vytvorili sme si šance, ale nevyužili sme ich. Po prestávke nám spadlo do brány päť gólov a to sme ešte mali ďalšie tri či štyri dobré šance. Diery, ktoré malo Jordánsko v obrane, sme podľa môjho názoru využili tak na 95 percent," zhodnotil legionár poľskej Lechie Gdansk súboj s 97. tímom rebríčka FIFA, ktorý Slovákov vážnejšie preveril len v prvom dejstve. Okrem Haraslína si gólový účet v reprezentácii otvoril ďalší debutant Martin Chrien i Samuel Mráz, prvé štarty absolvovali Branislav Niňaj, Dominik Greif a Róbert Boženík.

Haraslín nastúpil v drese s číslom 17, ktoré už dlhé roky neodmysliteľne patrí Marekovi Hamšíkovi. Kapitán dostal od trénera voľno, ráta s ním rovnako ako aj s ďalšími oporami až v utorkovom súboji kvalifikácie EURO 2020 na pôde Azerbajdžanu. "So sedemnástkou hrávam aj v klube, tak možno preto mi ju dal náš technický vedúci," poznamenal Haraslín, podľa ktorého sa Hamšík nemusí obávať o stratu obľúbeného čísla. "To nehrozí. Sedemnástka patrí na Slovensku jedinému hráčovi - Marekovi. Pred zápasom som mu povedal, že je to číslo trochu ťažké a dúfam, že nebudem padať dozadu. On sa len usmial a povedal, že to bude v pohode a tak aj bolo," smial sa Haraslín, ktorý sa napokon dostal do nominácie na duel v Baku.

 

Tréner Pavel Hapal namiesto avizovanej šestice vyradil z 29-členného kádra len piatich hráčov - brankára Greifa, obrancu Lukáša Štetinu, stredopoliarov Chriena a Lászlóa Bénesa a útočníka Samuela Mráza. Haraslín ešte počas rozhovoru so zástupcami médií nevedel, že poletí ku Kaspickému moru, rozhodnutie padlo až neskôr v noci na sobotu. "Nebudem sklamaný, ak by ma tréner nevybral. Pre mňa je niečo úžasné už len to, že som mohol byť v tomto mužstve a zabojovať o šancu. Teraz je už len na tréneroch koho vyberú. Ja im do toho 'kecať' nebudem a ani nebudem urazený. Budem brať športovo ich rozhodnutie," dodal.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



(ilustračné foto).
Rus má svoj osud spečatený: Za protivojnové činy ho postihne tvrdý trest!
SMSka
Chodia vám podozrivé SMS správy? TOTO si všimnite, predídete tak veľkej škode!
Building is On Fire. Fireman is Going Upstairs. Open Flames are Seen on Stairs.
Plamene pohltili závod na spracovanie kovov: Zásah vyše stovky hasičov a varovanie pre obyvateľov!
Ilustračné foto
Poplach na škole v Česku: Muž násilne vtrhol do budovy! Neuveríte, ako ho polícia dolapila
Speváčka sa konečne opäť usmieva.
Foto
Celeste prehovorila o ÚTEKU zo šoubiznisu: TIETO slová ju roky ničili! Spoveď o najhoršom období
(ilustr. foto)
Pri opaľovaní to nepreháňajte! Šokujúce, čo sa deje v našom tele: Na TOTO si dávajte veľký pozor
(ilustračné foto)
Ruské kybernetické útoky na Nemecko a Českú republiku: EÚ aj NATO reagujú!
Policajti na mieste našli auto mimo vozovku v poli, prevrátené na streche.
Mladícka nerozvážnosť dopadla katastrofálne: Prevrátené auto na streche! Jedna z osôb je v kritickom stave
Ruský prezident Vladimir Putin.
Nemecko tvrdí, že odhalilo PLÁN Ruska! Strašné, čo pripravovali na TOMTO území: Spomína sa aj Česko
Podpredseda vlády a minister obrany SR Robert Kaliňák (Smer-SD).
Robert Kaliňák poďakoval španielskej ministerke obrany: Takto to súvisí s NATO
(ilustračné foto)
Úrady zvýšili stupeň ohrozenia na MAXIMUM: Takmer 10-tisíc obyvateľov príde o domov!
Jeleň vybehol na cestu a zboku narazil do motorkára, ktorý následkom zrážky spadol.
Hrozivá nehoda pod Tatrami: Motorkár sa zrazil s jeleňom! Vodič si to poriadne odniesol