Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.05.2019 22:59 | Šport | Hokej | MS v hokeji 2019
FotoVideo

Hviezdy zo Švédska totálne vyhasli: Česi zdolali obhajcov titulu

Českí hokejisti si vo svojom úvodnom zápase v bratislavskej B-skupine MS pripísali cenné tri body, keď v piatok triumfovali nad dvojnásobnými obhajcami titulu Švédmi 5:2.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Zverenci trénera Miloša Říhu strhli víťazstvo na svoju stranu v tretej tretine, ktorú vyhrali 3:0. V mimoriadne vyhrotenom šlágri sa ukázal byť kľúčovým gól Michaela Frolíka zo 41. minúty za stavu 2:2, ktorí uznali arbitri až po porade s videorozhodcom. Vydarený debut v reprezentačnom A-tíme zažil krídelník Washingtonu Jakub Vrána, ktorý strelil dva góly.

Česi odohrajú svoj druhý súboj na MS v nedeľu, keď nastúpia o 20.15 h proti Nórsku, Švédov po dni voľná čaká v nedeľu duel s Talianmi (15.15).
      
B-skupina (Bratislava):
Česko - Švédsko 5:2 (1:0, 1:2, 3:0)
Góly: 2. Vrána (Kubalík), 37. Kubalík (Kovář), 41. Frolík (Simon, Voráček), 56. Vrána (Hronek), 60. Kovář (Voráček) – 21. Hörnqvist (Nylander, E. Pettersson), 24. Lindblom (Gustafsson, Bratt). Rozhodovali: Gofman (Rus.), Iverson (Kan.) - Hancock (USA), Sormunen (Fín.), vylúčení: 7:7 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 8723 divákov.
ČR: Bartošák - Hronek, Kolář, Rutta, Moravčík, Gudas, Sklenička, Musil – Voráček, Simon, Frolík – Jaškin, Chytil, Palát – Vrána, Kovář, Kubalík – Řepík, T. Zohorna
Švédsko: Lundqvist - Larsson, Ekman-Larsson, Gustafsson, Ekholm, M. Pettersson, Hägg – Hörnqvist, E. Pettersson, Nylander – Lindholm, A. Kempe, Lindblom – Bratt, Lander, Eriksson – Rasmussen, Krüger, M. Kempe
Česi v úvode zaskočili úradujúcich majstrov sveta a už po 105 sekundách sa ujali vedenia, keď skórovali zo svojej prvej strely na bránku. Vrána dostal prihrávku za vrchol kruhu, odkiaľ vypálil presne pod betón Lundqvista a dosiahol premiérový gól v národnom tíme hneď pri svojom prvom striedaní. Zverenci Miloša Říhu dokázali v 1. tretine dokonale eliminovať súpera a sami pritom nebezpečne hrozili, ďalšie veľké šance nevyužili Voráček či Palát. Švédi len pomaly nachádzali pevnú pôdu pod nohami, v 17. min. Gustafsson zbytočne hľadal pred bránkou spoluhráča. Do druhej tretiny však vybehli severania ako vymenení. Pridali v tvrdosti aj tvorivosti a v priebehu troch minút sa im podarilo otočiť skóre. Najprv vyrovnal Hörnqvist a vzápätí úspešne tečoval delovku Gustafssona v presilovke Lindblom - 1:2. Na ľade sa potom začalo iskriť, o šarvátku sa postarali Larsson s Jaškinom. Hralo sa v úžasnom tempe a vypredaný Zimný štadión Ondreja Nepelu, v ktorom mali prevahu českí fanúšikovia, sa hokejom bavil, často aj mexickými vlnami.
Český tím podržal v ďalších chvíľach brankár Bartošák, ktorý ukázal svoje umenie pri strelách E. Petterssona, Lindbloma i Nylandera. Hráči v bielo-červených dresoch prečkali tlak a v 37. min. gólovo udreli, keď vyrovnal nepokrytý Kubalík. Dôležitá situácia prišla na začiatku tretieho dejstva, keď po obliehaní švédskej bránky dostal puk za Lundqvistov chrbát Frolík.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

@narodnitym ‘s Michael Frolik picks up this beauty rebound and leaps into the lead early in the 3rd. @trekronorse #CZESWE #IIHFWorlds

Príspevok, ktorý zdieľa IIHF (@iihfhockey),

Švédi protestovali, že Simon spadol do bránkoviska a znemožnil pohyb brankárovi, tréner Grönborg si vypýtal coach's challenge, ale arbitri po porade s videorozhodcom gól uznal. Severania sa cítili byť ukrivdení a v ďalších minútach sa nevedeli dostať do tempa. Gólovú poistku mohol pridať Vrána, z tesnej blízkosti však trafil Lundqvista. V 56. min. ale zvládol reparát a z protiútoku zvýšil na 4:2 pre ČR. "Trom korunkám" už nepomohla ani záverečná power play bez brankára, naopak, Kovář spečatil na konečných 5:2.
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Foto
Atentát na Fica zasiahol aj bývalých hokejistov: Prajeme skoré uzdravenie, znelo zo štúdia MS!
Neúspešní kandidáti na prezidenta Ján Kubiš a Ivan Korčok.
Kubiš a Korčok odsúdili útok na premiéra: Sú zhrození! Ficovi posielaju silu
Amatérsky básnik Juraj je podozrivý z najhoršieho činu v dejinách slovenskej politiky.
Foto
Kto je atentátnik Juraj, ktorý postrelil Roberta Fica: Jeho syn aj susedia PREHOVORILI
Na snímke primátor Bratislavy Matúš Vallo.
Primátor Bratislavy o atentáte na premiéra: Nenávisť a napätie si vyžiadali krutú daň
Na snímke premiér SR Robert Fico (Smer-SD).
Jednota dôchodcov na Slovensku želá Ficovi skoré uzdravenie: Veríme, že...
Vedcovi pomohol k identifikácii malý most v pozadí.
Geologička tvrdí, že odhalila záhadu na portréte Mony Lisy: Zamysleli ste sa niekedy nad týmto detailom?
Na snímke policajti zatýkajú muža po streľbe na predsedu vlády Roberta Fica na výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej v okrese Prievidza v stredu 15. mája 2024.
Foto
VIDEO Atentátnikovu manželku odviedla polícia: V jeho byte boli niekoľko hodín!
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) počas spoločného plenárneho rokovania s prezidentom Azerbajdžanu Ilhamom Alijevom v Baku.
Streľbu v Handlovej odsúdilo už aj Pobaltie: Brutálny a bezohľadný útok, píšu krajiny
Bývalý prezident Andrej Kiska.
Exprezident Andrej Kiska o atentáte na Roberta Fica: Je to ohavný čin! Premiérovi praje skoré uzdravenie
(ilustračné foto)
Muž útočil nožom na náhodných okoloidúcich: Bodal hlava nehlava! Polícia zakročila
Ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD).
Premiér je v rukách špičkového personálu, tvrdí ministerka zdravotníctva: Odkaz na operačnú sálu
Ilustračné foto
Poľsko rieši prípady hromadných požiarov po celej krajine: Mal v tom niekto prsty?