Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.04.2019 17:30 | Správy | Domáce správy

Zsuzsovú dusili na NAKA viac ako šesť hodín: Obhajca obvinenej prezradil dôvod

V nitrianskej pobočke Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) v utorok pokračovalo vypočúvanie obvinených v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

Pred vyšetrovateľmi viac ako šesť hodín opäť vypovedala Alena Zsuzsová. Na výsluchu boli prítomní jej obhajca Štefan Neszméry a obhajcovia ďalších obvinených.

Neszméry po výsluchu zopakoval, že jeho klientka akúkoľvek vinu popiera. "Alena Zsuzsová nikdy neoznámila ani neoznačila Mariana Kočnera. Popiera svoju vinu a popiera účasť a návrhy na to, aby bol zabitý pán Kuciak zo strany Kočnera. Rovnako tvrdí, že Tomáša Szabóa a Miroslava Marčeka videla na pojednávaní prvýkrát zoči-voči, dovtedy ich nevidela ani o nich nepočula. Na pojednávaní sa ma pýtala, ktorý je ktorý," skonštatoval po výsluchu.

Ako vysvetlil, v súčasnosti sa uskutočňujú opakované výsluchy po tom, ako k obvineným pribudol aj Marian Kočner. "Zopakoval sa výsluch mojej klientky z predchádzajúcich období s tým, že vyšetrovatelia mali otázky, ktorými chceli odstrániť určité nezrovnalosti alebo nejasnosti z výsluchu, preto to trvalo tak dlho. V podstate sa tam neustále bavíme a točíme okolo objednávok, čo robila v tomto čase, či komunikovala, či nekomunikovala s Marianom Kočnerom, ako komunikovala, ako často sa vídali," uviedol Neszméry.

 

Podľa jeho slov sa Zsuzsová stretávala s Kočnerom pomerne často. "Zavolal jej on alebo ona jemu, stretli sa, porozprávali sa. Ona povedala, že sa stretávali pravidelne podľa potreby, aby riešili pracovné veci, veď viete veľmi dobre, že riešila jeho politickú kampaň," povedal obhajca novinárom.

Ako pripomenul, jeho klientka opätovne odmietla, že by Zoltánovi Andruskóvi poskytla fotografie zo sledovania zavraždeného Jána Kuciaka. "My sme sa vyjadrili tak, nielen dnes, ale aj v predchádzajúcich výpovediach, že my sme nikdy neposkytli Zoltánovi Andruskóvi fotografie zo sledovania, nikdy sme neposkytli mobil, v ktorom by mali byť nejaké nahrávky, nikdy sme neposkytli nejaké médium, v ktorom by boli fotografie zo sledovania. To tvrdí pán Zoltán Andruskó, že moja klientka mu ukázala notebook a v tomto notebooku mali byť fotografie zo sledovania, ktoré sú v spise, ale my ich odmietame," zdôraznil Neszméry.

Ako "úplnú absurditu" označil aj výpovede Andruskóa okolo smrti a možnej otravy novinárky Leony Kočkovičovej Fučíkovej. Podľa jeho slov ide iba o účelové konanie kajúcneho obvineného. "Snaží sa takto vyviniť alebo dohodnúť," myslí si obhajca.

Zároveň spomenul, že jeho klientka má v cele rádioprijímač i televíziu a medializáciu prípadu sleduje aj napriek tomu, že sa s ňou ťažko vyrovnáva. "Veľmi zle ju znáša, pretože niektoré médiá ju vykresľujú ako volavku, ako vrahyňu. Je zaujímavé, že všade sa píše Alena Zsuzsová a spol., pritom, keď si zoberiete uznesenie, tak je tam pán inžinier Tomáš Szabó a spol. a ona je až posledná. A takisto treba povedať, že Alena Zsuzsová až do 28. septembra, teda do jej zatknutia, nevystupuje nikde, v žiadnom spise. Až na základe toho, čo povedal Zoltán Andruskó bola vzatá do väzby a začala byť vyšetrovaná. Nestojí o to, nestojí o tú popularitu. Mala problémy s niektorými médiami, ktoré zverejnili jej fotografiu, fotografiu jej dcéry, vyhrážalo sa jej rodine, jej známym, takže sa bojí," dodal Neszméry.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Verí, že do poroty v Let’s Dance v nedeľu zasadne.
Foto
Finále Let's Dance je za rohom: Vieme, kto si sadne do porotcovského kresla!
(ilustračné foto)
Sexuálny delikvent obťažoval dieťa: Oči vám z jamiek vypadnú, čo žiada z basy!
(ilustračné foto)
Chlapec († 12) z Břeclavi zomrel na ihrisku: Usmrtilo školáka TOTO?!
Zrútenie časti diaľnice v Číne.
Foto
Hrozná tragédia, ZRÚTILA sa časť diaľnice: Pri nešťastí zomrelo 36 ľudí
2004. Popová diva pred dvadsiatimi rokmi
Foto
Dara Rolins pred 20 rokmi a teraz: Otvorená spoveď o PLASTIKE! Názory fanúšikov sú rozdielne
Ruský prezident Vladimir Putin (vpravo) a čínsky prezident Si Ťin-pching si podávajú ruky počas uvítacieho ceremoniálu 21. marca 2023 v Moskve.
Debata o jadrových zbraniach sa začína podobať na sci-fi: Prečo Rusko a Čína mlčí?!
Nie všetko jedlo, čo sa tvári ako zdravé a fit, takým v skutočnosti i je (ilustračné foto)
Dietologička varuje: 4 potraviny, ktoré sa LEN TVÁRIA, že sú zdravé! Takto PRIBERIETE
Na archívnej snímke z 19. augusta 2023 ukrajinský vojak sa naťahuje za dronom.
Ukrajina v noci zaútočila na Rusko: Z toho, čo sa sa stalo, sa tak ľahko nespamätajú
V klube sa koná množstvo technoparty a so žiadnou nebol problém, až kým jednu z nich nenazvali Diablo tour
Technoparty v Námestove po nátlaku cirkvi stopli: Hromadné modlitby kvôli TOMUTO?!
Rainy weather
Na slnko zabudnite: Prvá vlna zmien udrie už DNES! Zasiahne túto časť Slovenska
Mesto uľahčilo život zaľúbencom.
Váš Tip
Žilina uľahčila život zaľúbencom: Aplikácia na... Tomu neuveríte!
In the Hospital, Female Patients Undergoes Mammogram Screening Procedure Done by Mammography Technologist. Modern Technologically Advanced Clinic with Professional Doctors. Breast Cancer Prevention Screening.
Na prevenciu nie je nikdy neskoro: Odborníci odporúčajú skríning rakoviny prsníka už v tomto veku