Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.02.2019 16:00 | Správy | Servis

Ako vám mobil môže uľahčiť život: TOP 15 aplikácií zadarmo

Dnešné mobily sú už prakticky počítače. Často dokážu aj niečo, čo by nám nenapadlo. Ako využiť svoj mobil čo najviac? Najpoužívanejšie aplikácie sú v telefóne nainštalované ešte pred predajom.

Je však oveľa viac takých, ktoré sa oplatí poznať. Prinášame vám 15 aplikácií zadarmo, vďaka ktorým si pomôžete v rôznych situáciách.

Cas.sk

 

Najlepšia aplikácia na rýchle spravodajstvo o aktuálnom dianí vo svete, u nás a najmä medzi prominentmi. Všetky horúce novinky na jednom mieste. Bulvárne správy a pikošky o zaujímavých osobnostiach presne tak, ako ich máte radi! Nájdite si, čo ste ešte nevedeli a zorientujte sa vo svete informácií a správ.

(dostupné pre: iOS aj Android)

 

SwiftKey

SwiftKey je klávesnica, ktorá sa naučí váš štýl písania, takže môžete písať rýchlejšie. Podporuje aj používanie smajlíkov, GIF a podobne. Klávesnica SwiftKey sa „učí“ a prispôsobuje tak, aby zodpovedala vášmu spôsobu písania vrátane slangu, prezývok a emodži.

(dostupné pre: iOS aj Mac)

 

Duolingo

Hravým spôsobom vám pomôže s výučbou angličtiny, francúzštiny, nemčiny, portugalčiny a iných jazykov. Aplikácia nie je v slovenčine, čo znamená, že sa budete učiť z češtiny alebo angličtiny.

(dostupné pre: iOS aj Android)

 

VLC media player

Bezplatný a otvorený multimediálny prehrávač, ktorý prehráva väčšinu multimediálnych súborov. Dokáže prehrať všetky video- a audiosúbory, rovnako počítačovú verziu VLC. VLC je určená pre všetkých, je úplne zadarmo, nemá žiadne reklamy ani žiadne nákupy v aplikácii.

(dostupné pre: iOS aj Android)

 

Snapseed

Obdivuhodne spracovaná aplikácia od Googlu slúži na úpravu fotografií, je bezplatná a bez reklám, funkčnou výbavou dokáže konkurovať aj desktopovým nástrojom. Fotografie dokáže orezať, natáčať, retušovať, upraviť farbu či ostrosť. Nechýba ani režim na úpravu portrétu s rozjasnením tváre, očí a doladením odtieňa pokožky.

(dostupné pre: iOS aj Android)

 

Waze

Nie je to len mapa. Waze je najväčšia komunitne založená dopravná a navigačná aplikácia na svete. Spája vodičov, ktorí zdieľajú v reálnom čase dopravné a cestné informácie, ktoré každému ušetria čas aj peniaze pri zápchach a obchádzkach.

(dostupné pre: iOS aj Android)

 

WhatsApp

Aplikácia, cez ktorú možno posielať textové správy, zdieľať multimediálny obsah aj telefonovať bez toho, aby ste míňali predplatené minúty a správy od operátora. Samozrejme, cez internet, takže ak nie ste pripojení na Wi-Fi, pozor na dáta.

(dostupné pre: iOS aj Android)

 

Stocard

Opis aplikácie hlása: „Už vás nebavia všetky plastové vernostné (klubové) karty? Vďaka aplikácii si môžete uložiť všetky svoje vernostné karty v jednej aplikácii v telefóne so systémom Android. Zbavte sa všetkých plastových kariet vo vašej peňaženke!“ Táto praktickosť je aj nie je zadarmo. Síce za ňu neplatíte, ale musíte sa vyrovnať s množstvom reklám.

(dostupné pre: iOS aj Mac)

 

Strava

Radi beháte alebo bicyklujete? Toto je aplikácia pre vás. O to viac, ak máte známych s podobnými záujmami. Môžete zdieľať výsledky medzi sebou, no a mať prehľad o svojej trase a časoch. Aplikácia zaznamenáva polohu cez GPS a zakresľuje ju do mapy. Vidíte svoje hodnoty ako vzdialenosť, prevýšenie, tempo a ďalšie. Všetky tréningy sa zobrazia na sumárnych grafoch. Pridávať môžete fotografie a tiež sa môžete inšpirovať trasami ostatných športovcov.

(dostupné pre: iOS aj Android)

 

Kaspersky Mobile Antivirus

Antivírus ponúka napríklad zámok aplikácií, ktoré sa dajú spustiť len po zadaní vášho kódu. Zaujímavosťou je možnosť vytvoriť si tajný zoznam kontaktov. Keď niekomu zavoláte z tohto zoznamu, neuloží sa história hovoru v zozname.

(dostupné pre: iOS aj Android)

 

Mapy.cz

Mapa s množstvom funkcií pre turistov v každom ročnom období. Môže mať rôzne zobrazenia - turistická, zimná alebo letecká. Zaznamenáva prejdenú trasu aj vašu rýchlosť. Výhodou sú rôzne tipy na výlety, vyznačené na mape, kde po otvorení danej ikony získate o lokalite podrobné informácie.

(dostupné pre: iOS aj Android)

 

Nájdi moje zariadenie

Na situáciu, že stratíte mobil, je vhodné pripraviť sa už vopred. Aplikácia vám pomôže na diaľku lokalizovať zmiznutý telefón. Na správne fungovanie však potrebujete aktívne pripojenie na internet a zároveň aj aktivované GPS. Aplikácia je prepojená s vaším gmail účtom, cez ktorý môžete svoje zariadenie ovládať. Môžete na ňom spustiť vyzváňanie, zmeniť heslo na odomknutie obrazovky aj vymazať všetky citlivé údaje.

(dostupné pre: Android)

 

Runtastic Pedometer

Ak chcete vedieť, koľko kilometrov ste prešli a koľko krokov ste spravili, toto je dobrý pomocník. Mať túto aplikáciu je užitočné aj cez pracovný deň, ak nosíte mobil všade so sebou. Zistíte, či dosahujete mýtických 10 000 krokov denne.

(dostupné pre: iOS aj Android)

 

Prvá pomoc

Čo by ste urobili v situácii, keď by od vás závisel niečí život? S aplikáciou budete mať v rukách návod, čo robiť, ak niekto napríklad prestal dýchať, začal sa dusiť, krvácať, prípadne dostal záchvat, infarkt či mozgovú príhodu. Informácie, ktoré sa vám podarilo nadobudnúť, si môžete overiť v krátkom vedomostnom teste.

(dostupné pre: iOS aj Android)

 

Staffino

Aplikácia slúži na ohodnotenie dobrej či zlej obsluhy, produktov či všeobecných kategórií. Na základe vašich hodnotení sa potom môžu rozhodovať ďalší používatelia, rovnako sa môžete vy riadiť podľa názoru iných. Môžete sa tiež poďakovať obsluhe. 

(dostupné pre: iOS aj Android)

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, Jana Marcinová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Stoltenberg to už nevydržal a povedal to bez okolkov: Tvrdá kritika Číny
Ilustračné foto
Opitý turista vystrájal na ceste, zachytilo ho auto: Zaujímavé, čo mu malo zachrániť život
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť