Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.02.2019 21:10 | Šport | Hokej
FotoVideo

Mladý hokejista vyčnieval nad všetkými: Rastie nám nový útočník?

V sobotňajšom zápase s Olympijským tímom Ruska podali všetci slovenskí hokejisti kvalitný výkon a zaslúžili si pochvalu od trénera. Najmä čo sa gólov týka však vyčnieval jeden hráč.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii
Dvadsaťročný mladík Samuel Buček ukázal dravosť, drzosť aj výbornú koncovku a preto ho po zápase vyhlásili za najlepšieho hráča domáceho tímu.

Krídelník HK Nitra bol s výkonom i výsledkom nadmieru spokojný. "Boli sme dobre 'nabrúsení', pretože nad Bielorusmi sme vyhrali ledva - ledva a to nás trošku hnevalo. V úvode sme na nich vybehli, tlačili sme sa do bránky a aj nám tam niečo spadlo. Keď sme dostali gól na 1:1, tak sme to nevzdali, čo vyústilo v ďalšie góly a vlastne potom sa už zápas len dohrával," povedal po zápase.

Na vysokom triumfe 5:1 sa podieľal dvomi krásnymi samostatnými gólmi. Najprv v 11. minúte získal puk, preštrikoval sa pomedzi troch brániacich hráčov, našiel dieru medzi Demčenkovými betónmi a poslal Slovensko do vedenia. V 37. minúte vystihol riskantnú prihrávku Rusov v ich obrannom pásme a po peknom sóle a blafáku zvýšil na 3:1. "Pri prvom góle som tam videl otvorený priestor, tak som to zobral na seba a poslal na bránku. Pri druhom som korčuľoval v strednom pásme, videl som, že ruský hráč sa pozeral a chcel hádzať krížnu prihrávku, lebo to tam bolo otvorené. Zaplo mi v hlave, že tam mám ísť a vlastne mi to hodil rovno na čepeľ. Mal som rýchlosť, natlačil som sa pred brankára a išiel som opäť medzi nohy, pretože prvýkrát to vyšlo. Bol to dôležitý gól a som rád, že to pomohlo a že sme vyhrali."

Pri oboch góloch ukázal dravosť a veľké sebavedomie. Podobných gólov, ako ten prvý, keď sa sám vydal proti presile, už dal v kariére viacero. V tom všetkých mladých reprezentantov podporuje aj tréner Craig Ramsay. "Keď cítim, že je možnosť niečo vymyslieť a potiahnuť puk, tak to skúšam. Aj tréner Ramsay od nás chce, aby sme si s pukom verili a skúšali veci, ktoré by nás za normálnych okolností možno ani nenapadli. Ak by si každý trochu viac veril, mohol by to spraviť. Je to len o tej dôvere trénera, čo od vás chce, a keď sa to snažíte plniť, myslím, že to funguje. V mojom prípade to tak aj bolo," uviedol.

 

Napriek mladému veku sa v seniorskej reprezentácii dobre uchytil. V štyroch doterajších zápasoch strelil už tri góly. "Keď prejdete z juniorskej reprezentácie do seniorskej, je to veľmi zložité. Ide tam hlavne o maličkosti. Myslím si, že nám mladým to išlo lepšie aj preto, že nám starší hráči hovorili: 'hrajte, akoby ste hrali proti seberovným'. Ten stres z nás opadol a snažíme sa hrať najlepšie ako vieme a najmä sebavedomo. To od nás vyžaduje aj tréner a to je cesta, ako môžeme vyhrávať zápasy."

Oproti prvému duelu Kaufland Cupu sa návšteva na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave viac ako zdvojnásobila. V sobotu hnalo slovenských reprezentantov dopredu 8179 divákov, ktorí si vysoký triumf nad Ruskom, i keď jeho olympijským tímom zloženom z mladších hráčov, naplno užilo. "Možno si niektorí fanúšikovia myslia, že sme hrali proti Céčku či Déčku, ale je to Rusko, všetci boli z KHL, čiže je to cenné víťazstvo. Hralo sa mi super najmä pred takou domácou kulisou. Naposledy som v Bratislave hral, keď som mal 16 alebo 17 rokov na turnaji Ivana Hlinku. Vždy sa mi tu páčilo a som rád, že som si to mohol zopakovať," dodal Buček.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Foto
Smutná správa: Zomrela slovenská spisovateľka a redaktorka, mala len 33 rokov
(ilustračné foto)
Saudskú Arábiu trápia prívalové dažde: Výrazne to narušilo fungovanie štátu! Voda stúpla do šialenej výšky
Na snímke bývalý prezident SR Rudolf Schuster
Exprezident Schuster spomína na vstup Slovenska do EÚ: Tento muž mi pošepkal, že...
Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár.
Juraj Blanár o vstupe Slovenska do Európskej únie: Patrí to k najvýznamnejším medzníkom samostatnosti štátu!
Fotografia z miesta zrútenia diaľnice.
Obrovské nešťastie v juhočínskej provincii: Zrútila sa tam časť diaľnice! O život prišlo niekoľko osôb
Steven Stamkos a Juraj Slafkovský.
Obrovská hviezda NHL k Slafkovskému? Expert ich vidí spolu v presilovke
(ilustr.foto)
V Sebechleboch sa zrazil motocykel s osobným automobilom: Pre úsek platí výrazné dopravné obmedzenie!
Senior woman pulling cheeks to feel softness and looking at camera. Beauty portrait of happy mature woman smiling with hands on cheek isolated over grey background. Aging process and perfect skin concept.
Chcete vyzerať o 10 rokov mladšie? Dodržte TÝCHTO 5 pravidiel a zmena príde čoskoro!
Fotografia Zuzany Čaputovej pri príležitosti Sviatku práce.
Prezidentka rozumie pracovnej situácií na Slovensku: Všetci by mali mať príležitosti nájsť si uplatnenie
Okuliare pre virtuálnu realitu - Prenesú človeka v čase i priestore.
Váš Tip
Vďaka virtuálnej realite vám pred očami ožijú artefakty: Na výstave sa prenesiete o niekoľko storočí späť!
(ilustračné foto)
NAJRIZIKOVEJŠIE povolania?! V týchto odvetviach sa vlani vyskytlo najviac chorôb
Indonézska sopka Ruang chrlí do vzduchu horúce oblaky dymu a popola.
Zem sa opäť ozýva: Indonézska sopka Ruang chrlí do vzduchu horúce oblaky dymu! Tisícky ľudí je evakuovaných