Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Video

Surová bitka tínedžeriek v Košiciach: Nečakaný zvrat, no ešte vážnejšia dohra

Za nerozvážne konanie majú teraz vážny problém! Surová bitka žiačok, ktorú sprevádzali údery do tváre a kopance za kriku a povzbudzovania detských divákov, otriasla začiatkom roka celým Slovenskom.

Video zo súboja medzi dievčatami sa šírilo na internete rýchlosťou blesku. Prípadom sa vtedy ihneď začala zaoberať polícia. Po troch týždňoch vyšetrovania obvinili Miroslavu (15) a Dominiku (16) z výtržníctva. Maloletá Nina (12) sa stíhaniu vyhla. Brutálnu bitku si tínedžerky dohodli po hádke na internete.

Osoba blízka Nine (12) pre Nový Čas povedala, že ostrá výmena názorov sa mala začať na sociálnej sieti uverejnením výsmešných príspevkov na situáciu, ktorú zažila Miroslava. „Pred bitkou sa stretli len raz v živote. Keď sa na internete pohádali, dohodli sa na bitke. Jeden ich známy potom nakreslil plán, ako to bude prebiehať,“ povedal žiak, ktorý si neželal byť menovaný.

Otvoriť galériu
Taktiež vyvrátil informáciu, že sa na zápas vyberalo vstupné vo výške 20 eur. „Žiadne peniaze sa tam netočili, medzi ľuďmi to počas bitky vzniklo len ako fór,“ ozrejmil. K zápasu, ktorý viacerí tínedžeri nakrúcali na mobil, došlo v sobotu 5. januára po 14. hod. Medzi dievčatami lietali údery do tváre, pričom súperka sa nezdráhala uštedriť už ležiacej dievčine ani kopance.

 

„Poď, poď, za**b jej jednu, za**b!,“ aj tieto vulgárne pokriky sprevádzali incident. Na nahrávke spolu bojujú Nina (12) a Miroslava (15), diváci ich vo vzájomnej agresii a útokoch ešte viac podporovali výkrikmi.

Spolužiaci incident odsudzujú

Podľa chlapca celú udalosť odsudzujú všetci spolužiaci i ostatné deti v škole. „Nina sa tvári, že jej je jedno, čo s ňou bude. Neprekáža jej to a nehanbí sa za to, čo sa stalo. Nezaujíma ju, čo si o nej iní myslia. Povedala nám, že už ju vypočuli na polícii,“ dodal s tým, že trojica dievčat sa po konflikte nakoniec udobrila a dokonca sa až zblížila.

„Polícia obvinila z prečinu výtržníctva dve mladistvé osoby, a to dievčatá vo veku 15 a 16 rokov. Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania mladšia z obvinených sa po predchádzajúcej dohode stretla s 12-ročnou maloletou osobou a pred väčším počtom mladých ľudí sa za budovou jednej z bánk v Košiciach začali vzájomne fyzicky napádať do rôznych častí tela,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Otvoriť galériu
Pokračuje, že po bitke k maloletej Nine pristúpila staršia z obvinených dievčin, ktorá ju zhodila na zem a tam ju fyzicky napadla. „Po tomto konaní nedošlo k zraneniam, ktoré by si vyžiadali lekárske ošetrenie,“ spresnila. Podľa Ivanovej hrozí dievčatám za ich vyčíňanie pobyt za mrežami v sadzbe šesť mesiacov až tri roky.

„V prípade mladistvých osôb sa trestná sadzba znižuje na polovicu. Keďže tretia zo zúčastnených osôb je maloletá, takúto osobu nie je možné trestne stíhať. Polícia naďalej vykonáva potrebné procesné úkony, prebieha znalecké dokazovanie a polícia prípad naďalej vyšetruje,“ uzavrela hovorkyňa.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, Patrik Struk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Bývalý americký prezident Donald Trump.
Uzná Trump výsledky volieb? Povedal to na plné ústa: Len v TOMTO prípade
Sexi blondínka Adriana Sklenaříková.
Foto
Sexica Sklenaříková otvorila Pandorinu skrinku: Emotívna spoveď! Hrozné, čím si v živote prešla
Severokórejský líder Kim Čong-un a ruský prezident Vladimir Putin.
USA ukazujú prstom: Drsné obvinenia! Pozrite sa, čo majú KĽDR a Rusko potajomky robiť
OTRASNÝ nález počas bieleho dňa: Polícia dobre váži slová! Kto jej to urobil?
 Učiteľka Kateřina sa úplne nahá váľala v blate a za zvukov elektronickej hudby okolo seba rozhadzovala hlinu.
Foto
Bizarné VIDEO! Nahá učiteľka v Česku sa váľala v hline a rozhadzovala ju: Všetko videli malé deti
Posledná rozlúčka sa bude konať v piatok 3.5.
Foto
TRAGICKÁ nehoda: Policajt Filip († 28) prišiel o život len pár dní po oslave narodenín! Krásny odkaz od kolegov
Foto
Myslela si, že len potrebuje okuliare, pravda ju odrovnala: TENTO detail vás môže stáť život!
Americký prezident Joe Biden.
Biden o univerzitných protestoch: USA nie sú autoritárske, ale poriadok musí byť
Vojna na Ukrajine stále trvá (ilustračná fotografia).
Krviprelievanie pokračuje: Rusi útočili v Charkovskej oblasti, doplatili na to najmenší
Účastníci protivládneho protestu hnutia Progresívne Slovensko v Bratislave
Foto
Bratislava na nohách: Tisíce ľudí vyjadrili nesúhlas voči vládnym zásahom do RTVS a 2. piliera
3D ilustrácia zobrazujúca biele a červené krvinky v cieve (ilustračná fotografia).
Nový prelomový liek na rakovinu? Lekári sú nadšení: Ich objav by mohol zatočiť s nádormi
Ilustračné foto
V meste na západnom Slovensku museli okamžite uzavrieť cestu: Havarijný stav!