Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.08.2018 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Najťažšia spoveď dcéry Stana Dančiaka († 75) Zuzany: Moje posledné chvíle s otcom!

Slová plné lásky a bolesti! Celé Slovensko zasiahla smutná správa, keď v sobotu navždy odišiel herecký velikán Stano Dančiak († 75).

Tvrdú ranu osudu berie najťažšie hercova rodina, ktorá nedokázala o strate najdôležitejšieho človeka v ich živote doteraz hovoriť. Exkluzívne pre Nový Čas však prehovorila Dančiakova dcéra, herečka Zuzana (45), pre ktorú bol základným pilierom jej života. Toto sú jej spomienky na posledné chvíle s milovaným ockom...

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Dančiak († 75) si právom zaslúži poklonu celého národa. Nenapodobiteľný umelec, ktorý stvárnil desiatky postáv a svojím príznačným humorom rozveseľoval každého. Dnes už rozosmieva všetkých v nebi. Posledný týždeň strávil herec v nemocnici v centre hlavného mesta. Práve tam mu bola nablízku milovaná manželka Darina a deti. „S ockom som bola každý deň. Pre mňa môj otec znamenal celý svet a celý život,“ začala rozprávanie Dančiakova dcéra Zuzana, ktorá vo svojom zármutku len ťažko hľadala slová.

S láskavým ockom sa však stihla rozlúčiť. „Držala som ho za ruku, bola som pri ňom, no, bohužiaľ, nie vtedy, keď odišiel, pretože to bolo v noci. Bola som s ním pár hodín predtým. Bol usmiaty a vyrovnaný s tým, že sa končí jeho trápenie. Myslím, že sa rozhodol ukončiť svoje trápenie a my to ako rodina rešpektujeme. Prijali sme to ako jeho rozhodnutie,“ hovorí o posledných chvíľach s najdôležitejším mužom v jej živote Dančiaková.

 

Otvoriť galériu
Veľmi jej chýba

Zuzanine slová o otcovi sú plné lásky a obdivu. Cítiť, že jej otec veľmi chýba a rany na duši z jeho odchodu sú ešte veľmi čerstvé. „V nemocnici bolo oňho veľmi pekne postarané, hoci tam ležal iba dva dni. Odišiel veľmi dôstojne,“ povedala s vďakou herečka. O otca sa starala spoločne s mamou Darinou. Zvykli viesť spoločne dlhé rozhovory, a hoci sa v posledných mesiacoch striedali dobré dni s tými horšími, dokázal si herec so svojimi najbližšími aj zavtipkovať.

Pre všetkých, ktorí ho milovali, zostane navždy veľkým človekom. „Možno to bude znieť ako klišé a hovorí to asi každý, ale bol veľmi dobrý človek, slušný a spravodlivý. Bol zásadový a nikdy svoje zásady neporušil, a to si na ňom veľmi vážim,“ uzavrela Dančiaková. Posledná rozlúčka s legendou bude 13. 8. 2018 v novej budove SND.

VIDEO: František Kovár o posledných návštevách u Stana Dančiaka

Dlhoročné trápenie

Stano Dančiak († 75) bojoval s podlomeným zdravím dlhé roky. V roku 2005 ho cukrovka pripravila o zrak. V roku 2014 a 2016 bol hospitalizovaný v nemocnici po kolapsoch. Neskôr absolvoval rehabilitácie. Herca 30. júla tohto roka priviezli do bratislavskej nemocnice vo veľmi zlom stave. V sobotu 4. augusta pred polnocou podľahol v spánku zápalu pľúc.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Roman Wesserle, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Marínu v Trogire
vlastní česká firma.
Dovolenkový raj bude opäť o niečo dostupnejší: ZSSK spustila sezónnu linku, plný je takmer celý vlak!
Slovensko – Poľsko ONLINE: Nastúpia aj posily z NHL! Kto bude kapitánom?
young girl drinking beer in light background. studio shot
Záchranka neďaleko Lučenca ratovala iba 5-ročné dieťa: Bolo opité! Zarazí vás, ako sa k alkoholu dostalo
Radioactivity sign in Chernobyl Outskirts 2019 closeup
Na Slovensku sa merala výška radiácie: Je naša krajina v bezpečí?
Premiér Veľkej Británie David Cameron
Británia neberie extrémistické skupiny na ľahkú váhu: Jasné vyhlásenie Camerona, ohrozujú mier!
Lucy Sutton-Hesford
Foto
Žena sa rok po manželovej smrti znovu vydala: Ani vo sne vám nenapadne, koho si vybrala
(ilustračné foto).
Rus má svoj osud spečatený: Za protivojnové činy ho postihne tvrdý trest!
SMSka
Chodia vám podozrivé SMS správy? TOTO si všimnite, predídete tak veľkej škode!
Building is On Fire. Fireman is Going Upstairs. Open Flames are Seen on Stairs.
Plamene pohltili závod na spracovanie kovov: Zásah vyše stovky hasičov a varovanie pre obyvateľov!
Ilustračné foto
Poplach na škole v Česku: Muž násilne vtrhol do budovy! Neuveríte, ako ho polícia dolapila
(ilustr. foto)
Pri opaľovaní to nepreháňajte! Šokujúce, čo sa deje v našom tele: Na TOTO si dávajte veľký pozor
(ilustračné foto)
Ruské kybernetické útoky na Nemecko a Českú republiku: EÚ aj NATO reagujú!