Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.01.2018 09:28 | Šport | Futbal

Vedenie Ružomberka sa bráni ostrej kritike fanúšikov: Sapara si protirečí!

Koniec po takmer siedmich rokoch. Stredopoliarovi Markovi Saparovi (35) koncom roka oznámili, že januárovú zimnú prípravu s mužstvom už neabsolvuje. Dôvodom nepredĺženia zmluvy s bývalým 38-násobným reprezentantom bola nízka minutáž hráča počas jesene a omladzovanie kádra.

Vedenie špiní jeho meno!

„Tento futbalista, aj keď ako Neružomberčan, nosí náš klub v srdci, urobil mu nemalú reklamu naprieč celým svetom a neraz s vypätím síl a cez bolesť behal po trávniku a vyrábal body pre klub. Naše rozhorčenie sme preto museli dať vedeniu klubu jasne najavo a myslíme si, že je čas povedať nahlas, že toto vedenie klubu špiní jeho meno a malo by čo najskôr jeho štruktúry opustiť. Myslíme si, že sa Marka zbavili práve preto, lebo je to človek, ktorý by bol schopný vo vedení klubu meno MFK Ružomberok dostať na mapu európskeho futbalu.” (Z vyhlásenia fanklubu Concordia 1906)

Otvoriť galériu

Sapara, ktorý získal s Ružomberkom v roku 2006 majstrovský titul i Slovenský pohár, ostal v šoku. Chcel pod Čebraťom pokračovať aj za cenu zníženia platu. Až na úroveň minimálnej mzdy.

 

Vo fanúšikoch Ruže po rozhodnutí vedenia vzkypela žlč. Na bránu pred vstupom na štadión zavesili transparent: #27 M. Sapara. Bez koncepcie/Bez fanúšikov. Bez legendy!!! Podvečer tam už nebol. Na druhý deň ho fanúšikovia nahradili iným. S rovnakým obsahom a na sociálnu sieť pripísali: „Je to hanba, ktorú si toto vedenie začína vyžierať. A my, fanúšikovia, to budeme dávať najavo až do bezvedomia, pretože my máme to, čo nemá nikto, kto vo vedení MFK Ružomberok pôsobí... Srdce, bojovnosť a odhodlanie!“

„Nik nespochybňuje, že Marek je ikona klubu,“ zdôraznil pre Nový Čas Dušan Tittel, športový riaditeľ MFK Ružomberok. „Odohral však veľmi málo minút. Za túto sezónu iba 651. Do základnej zostavy s ním neráta už ani tréner Hrnčár. Marek musí povedať, čo chce. Tvrdil nám, že by rád trénoval, potom, že túži hrať.“

Dozorná rada odporučila vedeniu klubu, aby pokračovalo v rokovaniach so Saparom. „Generálny riaditeľ Golis s manažérom Bezákom mu oznámili, že hráčsku zmluvu klub nepredĺži. Na to sa Marek urazil, lebo si myslel, že sa ide rokovať o novej. V meste sú chýry, že chce trénovať, byť funkcionárom a my mu v tom bránime. Nie je to pravda. Ak chce byť športovým riaditeľom a predstavenstvo to schváli, ja mu môj flek bez mihnutia oka uvoľním. Nikomu z nás by ani nenapadlo vyháňať ho z klubu. Nemáme v pláne zbaviť sa ho,“ uzavrel Tittel.

Otvoriť galériu

Vedenie špiní SAPAROVO meno!

„Tento futbalista, aj keď ako Neružomberčan, nosí náš klub v srdci. Urobil mu nemalú reklamu vo svete. Neraz s vypätím síl a cez bolesť behal po trávniku a vyrábal body pre klub. Naše rozhorčenie sme preto museli dať vedeniu klubu jasne najavo a myslíme si, že je čas povedať nahlas, že toto vedenie klubu špiní jeho meno a malo by čo najskôr jeho štruktúry opustiť. Myslíme si, že sa Marka zbavili práve preto, lebo je to človek, ktorý by bol schopný vo vedení klubu meno klubu dostať na mapu európskeho futbalu.” (Z vyhlásenia fanklubu Concordia 1906)

 

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Miroslav Bukov

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



edzinárodná konferencia "20 rokov členstva SR v EÚ - výzvy a príležitosti"
Foto
20 rokov v EÚ: Slovensko navštívila rakúska ministerka, máme toho spolu veľa spoločného
Ruský prezident Vladimir Putin.
NATO bije na poplach: Rusi dávajú úder za úderom, problémy hlási aj Česko
Nórsky kráľ Harald V.
Nórsky kráľ prvýkrát po operácii na verejnosti: Ako sa má? Zaklincoval to pár slovami
Bývalý americký prezident Donald Trump.
Uzná Trump výsledky volieb? Povedal to na plné ústa: Len v TOMTO prípade
Sexi blondínka Adriana Sklenaříková.
Foto
Sexica Sklenaříková otvorila Pandorinu skrinku: Emotívna spoveď! Hrozné, čím si v živote prešla
Severokórejský líder Kim Čong-un a ruský prezident Vladimir Putin.
USA ukazujú prstom: Drsné obvinenia! Pozrite sa, čo majú KĽDR a Rusko potajomky robiť
OTRASNÝ nález počas bieleho dňa: Polícia dobre váži slová! Kto jej to urobil?
 Učiteľka Kateřina sa úplne nahá váľala v blate a za zvukov elektronickej hudby okolo seba rozhadzovala hlinu.
Foto
Bizarné VIDEO! Nahá učiteľka v Česku sa váľala v hline a rozhadzovala ju: Všetko videli malé deti
Posledná rozlúčka sa bude konať v piatok 3.5.
Foto
TRAGICKÁ nehoda: Policajt Filip († 28) prišiel o život len pár dní po oslave narodenín! Krásny odkaz od kolegov
Foto
Myslela si, že len potrebuje okuliare, pravda ju odrovnala: TENTO detail vás môže stáť život!
Americký prezident Joe Biden.
Biden o univerzitných protestoch: USA nie sú autoritárske, ale poriadok musí byť
Vojna na Ukrajine stále trvá (ilustračná fotografia).
Krviprelievanie pokračuje: Rusi útočili v Charkovskej oblasti, doplatili na to najmenší