Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.12.2017 10:00 | Tip od Vás | Slovensko
InfografikaFoto

Stav nádejnej futbalovej hviezdy je kritický: Murcko je v umelom spánku! Čo sa stalo v osudnú noc?

Príbuzní sa modlia, aby vyhral boj o život...

Jeden z najväčších slovenských futbalových talentov Martin Murcko (17) bol v stredu skoro ráno ako spolujazdec účastníkom vážnej dopravnej nehody pri rodnej obci Kurima (okr. Bardejov). Auto, v ktorom sa viezol, sa zrazilo s vozidlom vchádzajúcim z vedľajšej cesty.

Ranný návrat partie mladíkov zo štefanského koncertu rapera Kaliho v Raslaviciach sa skončil hrozivou nehodou. Zo zrážky dvoch áut s vodičmi a pasažiermi vyšiel najhoršie talentovaný futbalový reprezentant Martin. „Citroën Xsara šoféroval Martinov kamarát Jano. Išli po hlavnej smerom od Hrabovca do Dubinného. Boli pár kilometrov od domu,“ vraví futbalistov brat Jakub (25). Posádka podľa neho videla, že na vedľajšej ceste od Poliakoviec stojí Seat Ibiza. Kým sa približovali, seat stál. Keď sa dostali do jeho blízkosti, auto sa pohlo a dostalo sa do protismeru citroëna.

Prakticky čelná zrážka

„Šofér auta, v ktorom sedel Maťo, sa mu snažil vyhnúť do protismeru. Lenže to isté urobil aj vodič seatu. Tak sa dostali prakticky do čelnej zrážky,“ opisuje Jakub. Ako študent medicíny vie, že zranenia jeho brata sú veľmi vážne. „Z mozgu mu museli vyberať úlomky kostí. To spôsobilo opuch. Našťastie, dva dni po operácii sa opuch trochu zmenšil,“ vyslovil pozitívnu správu.

 

Prípad už vyšetruje polícia. „Vodič seatu zrejme nedal prednosť citroënu. Vodiči áut aj jeden zo spolujazdcov utrpeli ľahké zranenia. U vodičov nebolo zistené požitie alkoholu. Prípad sa vyšetruje ako podozrenie z ublíženia na zdraví,“ uviedol prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Kariéru mal pred sebou

Martin Murcko (19. 9. 2000) je hráčom staršieho dorastu Partizánu Bardejov, pôsobí v najvyššej 1. lige. Krátky čas pôsobil aj v Tatrane Prešov. Absolvoval pobyty v akadémii Manchestru City aj United, naposledy bol v Brightone. V lete 2017 sa stal vo veku 16 rokov členom širšieho kádra výberu Slovenska do 19 rokov. „Som v šoku. Dúfam, že bude v poriadku. Je to talentovaný chlapec, zobral som si ho do tímu, ktorý je o kategóriu vyššie. Zdravie je však to najhlavnejšie,“ povedal na margo stavu svojho zverenca reprezentačný tréner Milan Malatinský.

 

Ako sa nehoda stala?

Otvoriť galériu

Otec: Po nehode volal agent s ponukou v Normibergu

Najbližší príbuzní každý deň cestujú za Martinom Murckom 100 km do Detskej nemocnice v Košiciach, hoci je pacient v umelom spánku. Chcú mu svojou prítomnosťou dodať silu, aby sa uzdravil.  

„Hoci si to mnohí nemyslia, všetko je v rukách Božích. Stále sa modlíme, aby sa náš syn dostal z najhoršieho,“ s nádejou v hlase hovorí otec Jozef (55). Dúfa, že syn jedného dňa znova vybehne na trávnik, aby zužitkoval svoj futbalový talent a splnil si športové sny.

Deň po nehode nám volal manažér Juraj Vengloš, ktorý o ničom nevedel. Chcel dohodnúť, kedy pôjde Martin na skúšku do nemeckého Norimbergu a následne aj do Derby County. Žiaľ, museli sme mu povedať, že to tak skoro nebude. Pomoc nám ponúka takmer každý, kto sa točí okolo futbalu. Volal nám aj tréner reprezentácie Milan Malatinský. Dúfame, že mladý organizmus sa vzoprie a náš syn ukáže, čo je v ňom. Celý život bol bojovník. Verím, že sa prejaví aj v týchto ťažkých chvíľach,“ vraví s nádejou v hlase otec Jozef.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: rk, Peter Novotný, jč

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Bývalý americký prezident Donald Trump.
Uzná Trump výsledky volieb? Povedal to na plné ústa: Len v TOMTO prípade
Sexi blondínka Adriana Sklenaříková.
Foto
Sexica Sklenaříková otvorila Pandorinu skrinku: Emotívna spoveď! Hrozné, čím si v živote prešla
Severokórejský líder Kim Čong-un a ruský prezident Vladimir Putin.
USA ukazujú prstom: Drsné obvinenia! Pozrite sa, čo majú KĽDR a Rusko potajomky robiť
OTRASNÝ nález počas bieleho dňa: Polícia dobre váži slová! Kto jej to urobil?
 Učiteľka Kateřina sa úplne nahá váľala v blate a za zvukov elektronickej hudby okolo seba rozhadzovala hlinu.
Foto
Bizarné VIDEO! Nahá učiteľka v Česku sa váľala v hline a rozhadzovala ju: Všetko videli malé deti
Posledná rozlúčka sa bude konať v piatok 3.5.
Foto
TRAGICKÁ nehoda: Policajt Filip († 28) prišiel o život len pár dní po oslave narodenín! Krásny odkaz od kolegov
Foto
Myslela si, že len potrebuje okuliare, pravda ju odrovnala: TENTO detail vás môže stáť život!
Americký prezident Joe Biden.
Biden o univerzitných protestoch: USA nie sú autoritárske, ale poriadok musí byť
Vojna na Ukrajine stále trvá (ilustračná fotografia).
Krviprelievanie pokračuje: Rusi útočili v Charkovskej oblasti, doplatili na to najmenší
Účastníci protivládneho protestu hnutia Progresívne Slovensko v Bratislave
Foto
Bratislava na nohách: Tisíce ľudí vyjadrili nesúhlas voči vládnym zásahom do RTVS a 2. piliera
3D ilustrácia zobrazujúca biele a červené krvinky v cieve (ilustračná fotografia).
Nový prelomový liek na rakovinu? Lekári sú nadšení: Ich objav by mohol zatočiť s nádormi
Ilustračné foto
V meste na západnom Slovensku museli okamžite uzavrieť cestu: Havarijný stav!