Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.12.2017 14:24 | Šport | Futbal

Real Madrid zabojuje o piatu trofej v roku 2017! Čísla vravia jasne...

Real Madrid sa v prípade úspechu vo finále majstrovstiev sveta klubov Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) stane druhým trojnásobným víťazom podujatia.

Možnosť vyrovnať domáceho rivala FC Barcelona bude mať proti Gremiu Porto Alegre v sobotu o 18.00 h SEČ na Zayed Sports City Stadium v Abú Zabí.

Barcelončania sa radovali v rokoch 2009, 2011 a 2015. Real triumfoval v rokoch 2014 a 2016 a môže sa stať prvým úspešným obhajcom trofeje. V tomto roku by to pre zverencov Zinedinea Zidanea bola piata trofej po najvyššej španielskej súťaži, španielskom Superpohári, Lige majstrov a európskom Superpohári. "Oboznámil som sa s Gremiom, sledoval som dosť jeho stretnutí. Nie je mi však úplne známa momentálne úroveň brazílskej ligy. Gremio je silné mužstvo a odohrá dobrý zápas. Bude to náročné, tak ako my si zaslúžilo postúpiť do finále. Chcú zvíťaziť rovnako ako my, takže to nebude jednoduché," citovala francúzskeho trénera Realu oficiálna webstránka FIFA. Zidane čaká, či sa do soboty stihne zotaviť stopér a kapitán Sergio Ramos.

Úradujúci juhoamerický šampión sa môže stať štvrtým brazílskym víťazom MS klubov po Corinthianse (2000, 2012), Sao Paule (2005) a Internacionale (2006). Podarí sa mu to, pokiaľ zastaví suverenitu európskych zástupcov v uplynulých štyroch rokoch, z ktorých trikrát triumfoval Real alebo FC Barcelona. "Túto trofej som už získal ako hráč a naozaj chcem, aby ju vybojovali aj moji zverenci. Čaká na nás ťažký protivník, ale Madridčania si môžu byť istí, že sa nevzdáme až do záverečného hvizdu," vyhlásil kouč Gremia Renato Gaucho, ktorý ako hráč zvíťazil s Gremiom v roku 1983 na Interkontinentálnom pohári. V dnes už neexistujúcej súťaži, ktorú spoločne organizovali Európska futbalová únia (UEFA) a Juhoamerická futbalová konfederácia (CONMEBOL) si merali sily víťazi Ligy majstrov a Pohára osloboditeľov.

 

Real zdolal v semifinále majstra Spojených arabských emirátov Al-Džazíra 2:1, Porto Alegre vyradilo mexickú Pachucu 1:0 po predĺžení. Zásluhou týchto tesných výsledkov sa po tretí raz stretnú vo finále MS klubov španielske a brazílske mužstvo. Internacional vyhral v roku 2006 nad FC Barcelona 1:0, Katalánci si o päť rokov neskôr poradili so Santosom 4:0. Madrid remizoval v roku 2000, keď sa turnaj konal premiérovo, s neskorším víťazom Corinthiansom 2:2. Vtedy sa ešte hrala aj skupinová časť.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Herec Brad Pitt
Foto
Fešák Brad Pitt na obede s... Fíha! Aha, ako sa spolu zabávali
Počas skúšobnej doby je dôležité aj skamarátiť sa s novými kolegami.
Prvé tri mesiace v novej práci sú kľúčové! Ako úspešne zvládnuť skúšobnú dobu?
Preventívne prehliadky u lekára sú veľmi dôležité
5 spôsobov, ako predísť INFARKTU: Robte tieto jednoduché veci a zachráňte si život
Z Rafahu utiekli už stovky tisíc ľudí: Dôvodom je pokračujúca ofenzíva izraelskej armády
Foto
Hudáček perlil v priamom prenose: Bol som na záchode...
Izraelský minister hrozí demisiou: Toto je dôvodom!
Foto
Slováci žiadne prekvapenie nedopustili: Dvojgólovým hrdinom Hudáček!
Cyklistické preteky Okolo Slovenska si vyžiadajú dopravné obmedzenia.
Vodiči pozor! Tomuto úseku sa vyhnite: Budú sa tu konať cyklistické preteky
Počet palestínskych obetí vojny v Pásme Gazy od 7. októbra prekročil 30.000.
Tragický postup Izraela: V Pásme si vyžiadal desiatky obetí a zranených
Foto
Golonka o spore so Šťastným: Vyhral som súd, doteraz sa neospravedlnil
V Indii platí výstraha: Teplo si už vyžiadalo viaceré obete!
Iránska držiteľka Nobelovej ceny za mier Narges Mohammadíová.
Laureátka Nobelovej ceny sa postaví pred súd: Obvinená je z propagandy?