Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.08.2017 09:00 | Správy | Domáce správy

Blažeja vypočúvali policajti kvôli zmiznutým deťom: Obvinenie z brutálnych praktík, skončil dobitý!

Ako to bolo naozaj? Pred týždňom Nový Čas informoval o zmiznutí troch malých súrodencov zo Senca.

Pátranie po nich vyhlásil otec, ktorý sa s nimi nevedel niekoľko dní spojiť. Deti nakoniec polícia našla aj s ich mamou Janou na chate pri Myjave. Vo veci mal na polícii vypovedať ešte v ten deň líder kresťanského združenia, do ktorého Jana vstúpila, Blažej Svoboda (39). Ten tvrdí, že ho vyšetrujúci policajt počas výsluchu na oddelení brutálne zbil. Údajné napadnutie už prešetruje inšpekcia ministerstva vnútra.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

V stredu 26. júla vyhlásila polícia mimoriadne pátranie po troch malých súrodencoch zo Senca. Sofia (9), Teo (6) a Noe (2) vtedy zmizli bez stopy a spolu s nimi sa vyparila aj ich matka Jana. Zmiznutie ratolestí nahlásil otec rodiny Michal (33). Na polícii dobrovoľne vypovedal v deň zmiznutia detí líder spoločenstva Blažej Svoboda (39) o tom, že Jana je aj s deťmi v poriadku. Policajti Janu aj s jej deťmi našli vo štvrtok na chate v Starej Myjave (okr. Myjava).

„Policajtom som povedal, že viem, že deti sú s milujúcou matkou na území Slovenska. Konkrétne miesto som nevedel, len okres. Kamarátka si neželala, aby sa manžel o mieste, kde sa s deťmi zdržiava, dozvedel, kým o opatrovníctve detí nerozhodne súd, kam svoju žiadosť podala,“ povedal Blažej. Tvrdí, že pri výpovedi, ktorá trvala od pol ôsmej večer do pol tretej v noci, ho vyšetrujúci policajt na stanici v Senci zbil. „Áno, je to pravda,“ povedal stručne. „Okrem otázok, kde sú deti, sa policajti urážlivo pýtali aj na môj súkromný život a na život mojich kamarátov. Odmietol som hovoriť o osobnom živote iných osôb. Od určitej doby som odmietal vypovedať z obavy, že moje výpovede budú pokrivené a použité proti mne,“ povedal Blažej. Potom ho mali biť ďalší dvaja policajti v civile palicou po šiji a kopať aj do rozkroku. Čo sa skutočne na policajnej stanici v deň Blažejovej výpovede stalo, už preveruje polícia. „Vecou sa zaoberá inšpekcia Ministerstva vnútra SR, zatiaľ nie je možné poskytnúť bližšie informácie,“ uviedla hovorkyňa ministerstva vnútra Andrea Dobiášová.

Jana stále nie je doma

Podľa vyjadrenia Michalovej švagrinej, ktorá sa momentálne v Senci stará o domácnosť, sa Jana od incidentu domov nevrátila. „Dve deti povedali, že chcú byť s otcom a sú doma, najmladší je s ňou, no nevieme kde,“ povedala s tým, že malého Noeho policajtom po pátracej akcii Jana nechcela vydať. Podľa rodiny Jana ešte v januári vstúpila do kresťanského spoločenstva, ktoré má len pár členov a funguje bez názvu. Otec rodiny Michal momentálne robí všetko pre to, aby boli deti opäť spolu a snaží sa dostať ich všetky tri do opatery.

Registrovaní nie sú

 

Imrich Gazda, cirkevný analytik

Na Slovensku je 18 registrovaných cirkví a náboženských spoločností, a toto zoskupenie medzi ne nepatrí. Aby sa niekto mohol zaujímať o registráciu a dostať podporu od štátu, musí mať aspoň 50-tisíc členov.

 

Fungujú bez názvu

Spoločenstvo kresťanov, ako si skupina okolo Čecha Blažeja Svobodu hovorí, nemá konkrétny názov. Vo svojej skupine ani neponúkajú formálne členstvo, nikde nemajú centrum. Je možné ich kontaktovať cez webovú stránku, po prijatí medzi seba členov zoskupenia navštevujú doma. Bibliu považujú za jediný základ kresťanského učenia, a preto sa denne stretávajú, aby si Božie slovo spolu čítali a nad ním premýšľali. „Sme spoločenstvo priateľov, ktorých spája to, že sme si obľúbili Božie slovo a príklad Ježiša. Nie sme registrovaní, nemáme žiadneho vedúceho. Každý chodíme do práce a nikto nás nefinancuje,“ povedal Blažej Svoboda.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: lab

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Landslide and soil erosion, a down slope movement of mass of earth, debris or rock down a slope due to the action of external forces such as rainfall, earthquakes, anthropocentric activities etc.
Prírodná katastrofa pri Paríži: Po údere prírody zahynula žena († 57)
Pospíšil má za sebou dobrú sezónu v NHL.
Nováčik v reprezentácii, útočník Calgary Martin Pospíšil: Teším sa na partiu i Ramsayho!
Verí, že do poroty v Let’s Dance v nedeľu zasadne.
Foto
Finále Let's Dance je za rohom: Vieme, kto si sadne do porotcovského kresla!
(ilustračné foto)
Sexuálny delikvent obťažoval dieťa: Oči vám z jamiek vypadnú, čo žiada z basy!
(ilustračné foto)
Chlapec († 12) z Břeclavi zomrel na ihrisku: Usmrtilo školáka TOTO?!
Zrútenie časti diaľnice v Číne.
Foto
Hrozná tragédia, ZRÚTILA sa časť diaľnice: Pri nešťastí zomrelo 36 ľudí
2004. Popová diva pred dvadsiatimi rokmi
Foto
Dara Rolins pred 20 rokmi a teraz: Otvorená spoveď o PLASTIKE! Názory fanúšikov sú rozdielne
Fotografia Jaroslava Naďa s českou ministerkou Janou Černochovou vznikla pred pražskou reštauráciou.
Foto
Naď sa odfotil s odkazom, ktorý spája Slovákov s dezolátmi: Nakladačka od Blanára i politológa!
Ruský prezident Vladimir Putin (vpravo) a čínsky prezident Si Ťin-pching si podávajú ruky počas uvítacieho ceremoniálu 21. marca 2023 v Moskve.
Debata o jadrových zbraniach sa začína podobať na sci-fi: Prečo Rusko a Čína mlčí?!
Na snímke odsúdený Mikuláš Černák.
Foto
ONLINE Proces s Mikulášom Černákom pokračuje: Mafiánsky boss prehovoril k mužovi, ktorému zabil otca
Nie všetko jedlo, čo sa tvári ako zdravé a fit, takým v skutočnosti i je (ilustračné foto)
Dietologička varuje: 4 potraviny, ktoré sa LEN TVÁRIA, že sú zdravé! Takto PRIBERIETE
Na archívnej snímke z 19. augusta 2023 ukrajinský vojak sa naťahuje za dronom.
Ukrajina v noci zaútočila na Rusko: Z toho, čo sa sa stalo, sa tak ľahko nespamätajú