Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.06.2017 15:30 | Šport | Futbal
Video

Chrien to trafil parádne, opäť dal gól hlavou: Teraz bude dúfať, že sa Portugalci neodtrhnú z reťaze

Martin Chrien otvoril skóre v druhom i treťom stretnutí Slovenska na majstrovstvách Európy futbalistov do 21 rokov v Poľsku.

Kým s Anglickom nestačil jeho gól na bodový zisk, proti Švédsku odštartoval trojgólové predstavenie, ktorým Slováci výrazne prehovorili do tabuľky druhých tímov.

"Od začiatku sme hrali poctivý futbal, kombinovali sme. Podstatné je, že sme rýchlo skórovali, pomohlo nám to, nie ako s Angličanmi, keď sme sa zatiahli. Upokojili sme sa a darili sa nám akcie," povedal Chrien. Stredopoliar sa v oboch prípadoch presadil hlavou: "Som rád, že sa mi to na tomto šampionáte podarilo opäť. Som šťastný za také góly, no okamžite by som ich vymenil za postup. Gól hlavou som nedal veľmi dlho a takto dva za sebou, to sa mi ešte nestalo."

Chrien toho v jarnej časti sezóny 2016/2017 najvyššej českej súťaže v drese Viktorie Plzeň neodohral príliš, čo sa však nepodpísalo na jeho reprezentačných výkonoch. "Keď prídem do národného mužstva, klubový futbal ide bokom. Sme veľmi dobrý kolektív. Myslím si, že dva góly v troch zápasoch sú pozitívne. Dúfam, že postúpime a skórujem znova," pokračoval najlepší strelec SR na ME. To, či dostane možnosť rozšíriť na záverečnom turnaji svoj strelecký účet, už nie je v moci Slovákov.

 

Na rozuzlenie tabuľky druhých tímov budú zverenci Pavla Hapala čakať vyrovnane, hoci v piatok večer zrejme predsa len pribudnú Macedónsku fanúšikovia. Portugalsko potrebuje v B-skupine pri zhodnom gólovom rozdiele v skóre nastrieľať viac zásahov než Slovensko, pretože v nasledujúcom faktore disciplinárnych bodov je na tom horšie. Pokiaľ to nezvládne, zostane v hre C-skupina, kde môžu z prvého alebo druhého miesta postúpiť terajší líder Nemecko, Česko i Taliansko. "Svoje sme si odrobili, zostáva nám čakať. Duel si pozriem v pokoji, keďže ho nedokážem ovplyvniť. Budem len dúfať, že Portugalci nedajú štyri góly," dodal Chrien.

Jeho kolega zo stredu poľa Matúš Bero sa na šampionáte zatiaľ nedočkal zásahu. Proti Švédsku bol k nemu viackrát veľmi blízko. "Chceli sme streliť čo najviac gólov a to sa nám podarilo. Za výkon na nás môže byť Slovensko hrdé, ukázali sme, že mladé kolektívy môžu byť ešte silnejšie ako niektoré dospelé. Síce som zatiaľ nedal gól, ale možno keby som ho strelil ja, tak by sme nezvíťazili. Dôležité je, ako dopadne zápas, nie, kto dá gól. Je to vo hviezdach, dúfame, že nám osud dopraje," vyhlásil Bero.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Policajné cvičenie v Dubnici nad Váhom: Pozor, doprava bude obmedzená!
Ilustračné foto
Čo chystá Čína?! Stačil pohľad na nebo a ľudia ostali ako obarení
(ilustračné foto)
Skrytú rakovinu môže odhaliť rýchly výplach úst: Ochorenie sa TAKTO prezradí
máj 2023: Latrínu minulý rok sfúkol do doliny silný vietor.
Foto
Turistická ikona Tatier: Legendárna latrína bude opäť stáť na svojom mieste!
Poznáte autorov týchto obrazov?
Dediči Leonarda da Vinciho chcú Monu Lisu: Zmizne z Louvru?! Z reakcie úradov odpadnete
Z nemocnice v Chán Júnis exhumovali už asi 200 tiel.
Odhalili, čo chce Biden poslať Izraelu: Desivá zásielka za miliardu!
Farnborough, UK - July 16, 2018: Boeing 737 MAX on a steep angled landing descent to Farnborough Airport, UK
Kvôli vade v Boeingu zomrelo 346 ľudí: Dočkajú sa rodiny konečne spravodlivosti?!
Koncom novembra otriasla severom Slovenska tragédia, pri ktorej počas sychravého rána vyhasli životy dvoch mladíkov Adriána († 28) na Nissane X-Trail a Radka († 26) na Volkswagene Passat.
Foto
Elena smúti za milovaným synom: Čo prezradil mŕtvy Radko († 26) mame vo sne? Pravda o tragickej nehode
Vinczeovci sa oficiálne stali rodičmi a raduje sa z toho celá ich rodina na čele s dedkom Banášom.
Foto
Vinczeovci o synčekovi: Maxík je definitívne náš! Prehovorili rodičia aj šťastný dedko Banáš
Sudca Najvyššieho súdu Juraj Kliment (60) si poriadne zavaril, keď vlani na parkovisku súdu fyzicky zaútočil na kolegu Petra Paludu (65).
Foto
Bitka s kolegom! Súdna rada si posvietila na elitného sudcu Klimenta: Porušil etiku?
Detské pohotovosti čakajú nepopulárne opatrenia.
Veľké zmeny: Ordinačné hodiny na detských pohotovostiach sa skrátia! Takto budú fungovať
Prečo Česi tak málo sexujú?
Foto
Znepokojivý výsledok prieskumu u Čechov: Čo sa to s nimi deje?!