Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.01.2017 15:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Najdlhšie slúžiaca markizácka rosnička Mirka Almásy: Záhadné úmrtia v rodine!

Najdlhšie slúžiaca markizácka rosnička. Vždy milá, usmiata, ale nemá problém povedať aj nepríjemné veci na rovinu.

Mirka Almásy nám v rozhovore prezradila, ako v televízii začínala, ako vychádza po rokoch spolužitia s manželom, kto z nich je prísnejší na deti a prečo dala odkliať ich rodinu.

Rosničku robíte v Markíze už sedemnásť rokov. Čo vás ako vyštudovanú učiteľku k tomuto povolaniu priviedlo?

Manžel mi raz na Mikuláša daroval žreby súťažného programu Zlatá baňa, ktorú na Markíze moderovala Iveta Malachovská. Tam ma videli a pozvali ma na kamerové skúšky, keďže Zuzana Belohorcová odchádzala z Počasia robiť Láskanie a hľadali novú rosničku. Nikdy som netúžila pracovať v televízii a veľmi som rozmýšľala, či na ten konkurz mám ísť. Nakoniec ma tam dokopali známe, vraj taká šanca sa nezahadzuje.

Je pravda, že aj vás si vybral vtedajší riaditeľ televízie Paľo Rusko, ktorý mal slabosť na blondíny?

 

Áno, ukázali mu záznam zo súťaže, že sa tam vyskytla celkom zaujímavá a pekná blondína. A tak sa stalo, že mi ponúkli prácu, lebo som sa im páčila. Moja tvrdá výslovnosť by vtedy určite nikoho nepresvedčila, aby mi ponúkol prácu v televízii. (Smiech)

Nejaký čas ste moderovali aj Teleráno, prečo ste z neho odišli?

Dlho som mávala v televízii extrémnu trému a tým, že som bola v strese, sa mi nedarilo s manželom ani otehotnieť. Potom som prešla do Telerána, mesiac sme s Romanom Juraškom skúšali ako dvojica a stres opadol. Dva dni pred prvým vysielaním som však zistila, že som tehotná. A keďže Paľo Rusko tehotné ženy na obraze nestrpel, s malou dušičkou som mu to išla oznámiť. Nahneval sa, urazil sa a poďakoval mi za spoluprácu s tým, že až to bude na mne vidieť, pôjdem z obrazu dole. Pre mňa to bol koniec. Končila mi skúšobná lehota a v Markíze som dostala stopku.

Otvoriť galériu

Ako sa vám podarilo dostať sa späť?

Martina Mečiarová odchádzala z Počasia do Reflexu a keďže v Markíze už Paľo Rusko nebol, tak som išla na kamerové skúšky. Natočila som jedno Počasie a nenápadne som sa vrátila na obraz.

Študovali ste pedagogiku. Nemrzí vás, že ste sa nestali učiteľkou?

Nikdy som neučila. Keď som skončila fakultu, u nás v Brezovej pod Bradlom bola prezamestnanosť učiteľov. Vyštudovala som v Bratislave a tu som aj zostala. Dva roky som bola nezamestnaná a pracovala som len ako brigádnička. Opatrovala som deti, robila kvetinárku a potom som šla do Markízy.

Prečo ste nešli učiť v Bratislave?

Stačilo mi, že som v Petržalke praxovala. Bratislavské deti ma vydesili. (Smiech) Bola to katastrofa. Vyfasovali sme štvrtákov a tí už boli dosť drzí. Rešpekt voči učiteľovi, ktorý sme my ešte mali, sa vytrácal. A odradili ma aj platové podmienky. Už počas štúdia som zistila, že som sa minula výberom povolania. Možno aj preto, lebo som prchká a asi by som bola aj veľmi prísna.

Čím by ste teda chceli byť?

Som človek, ktorý sa vždy uskromní s tým, čo má. Nemám ciele, túžbu, nič ma neženie vpred. Nie som cieľavedomá ako moje kolegyne. Aj Lenke Vavrinčíkovej držím palce a veľmi ju obdivujem. Ja by som v živote nenašla odvahu ísť do programu Tvoja tvár znie povedome, hoci som dvanásť rokov tancovala vo folklórnom súbore, z toho dva roky v Lúčnici. Som konzervatívny človek a keď sa zakonzervujem, tak som tam, až kým ma nevyhodia. (Smiech)

Ako ste sa zoznámili so svojím manželom Ľubošom (40)?

Kedysi som prišla s kamarátkou do reštaurácie Olympia na Novej scéne a manžel tam robil barmana. Ona sa s ním poznala a do mňa sa zamiloval na prvý pohľad. Hneď nám poslal modré drinky a potom prišiel k nám. Keď som zbadala, že má na každom prste prsteň, mala som dosť. Teraz nosí už len obrúčku. Ale je z neho straka, na šperky je veľmi zaťažený a má v nich záľubu.

Vy ste sa narodili v znamení Býka, manžel Leva. Funguje to v manželstve?

Máme taliansku domácnosť. Ale Ľuboš sa nedokáže hnevať. Pohádame sa, aj nakričíme... Priznávam, že som človek, ktorý sa potrebuje pohádať, pretože mi to pozitívne dvíha tlak, keďže ho mávam nízky. A keď sa chcem pohádať, zámienku si nájdem. (Smiech)

Otvoriť galériu

Ako dlho ste spolu?

Intenzívne sedemnásť rokov. Bývame v jednej domácnosti od prvého dňa, ako sme začali spolu chodiť. Manžel podniká, je developer, takže je skoro stále doma. Ja som vtáčik, ktorý vyletuje aj s babami na výlety, on je preč tak maximálne jednu noc, keď ide na poľovačku.

Máte dvoch synov Martinka (11) a Tomáška (6). Akí sú?

Živí a niekedy je to až katastrofa. Pol roka bývame v novom dome a už sme počítali škody, ktoré narobili, pretože sa stále na poschodí hrajú s loptou. Rozbili lampu, poškriabali stenu aj dvere, na ktoré sme čakali tri mesiace, z môjho vytúženého krištáľového lustra strhli dve reťaze... Vtedy som už zúrila a zakázala som im všetko. Tak to sú naši futbalisti. Ježiško im priniesol na Vianoce futbalové bránky, ale nič nepomohlo. Lopta lieta naokolo a ja som už rezignovala, pretože najdôležitejšie aj tak je, že sú zdraví.

Kto je prísnejší vo výchove, vy alebo manžel?

Určite ja, manžel synom dovolí všetko. Ešte aj keď ich vyhreší, ide im kúpiť darček ako ospravedlnenie. Ja som sekera, uzdu nepopustím.

Vy ste mali brata, ktorý zomrel pomerne v mladom veku. Čo sa mu stalo?

Marcel zomrel v spánku v roku 2004 po mozgovej mŕtvici ako 32-ročný. Mal náročnú prácu na farme a nechodil k lekárom, pretože sa ich extrémne bál, hoci mal problémy s imunitou. Zostala po ňom dcéra Miriamka (22), ktorá študuje v Bratislave. Rodičom brat veľmi chýba, ale nám sa v rodine z otcovej strany stále diali zvláštne úmrtia. V každej rodine zomrel mladý človek medzi tridsiatym a štyridsiatym rokom. Jeden bratranec sa nevedomky udusil v aute aj s partnerkou, otcovu sesternicu zmietla vlna v Kalifornii, keď sa išla so snúbencom predstaviť jeho rodičom a utopila sa. Pra­bratranec spadol na motorke a o pár rokov dostal zo zranenia rakovinu a zomrel. Mám už len jediného bratranca a spomínanú neter. Každý rok odchádzalo v našej rodine jedno dieťa a stretávali sme sa len na pohreboch. Naša rodina bola ako prekliata, preto sme ju dali odkliať. Otcova sestra, moja krstná mama, vyhľadala ľudí, ktorí sa tomu venujú a dala rodinu odkliať. A v panike som to potom urobila aj ja...

Zafungovalo to?

Dúfam, lebo inak by som bola na rade ja. Ale zistili, že v minulosti bola na našu rodinu uvalená kliatba.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: NOVÝ ČAS Nedeľa, Marta Ostricová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Russian tanks convoy on military maneuvers.
Veliteľ spojeneckých síl o šanciach na dobytie Charkova: Ruská armáda má podľa neho zásadný problém
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Atentát na premiéra Fica: Z celého sveta prichádza masívna vlna solidarity! Reakcie pribúdajú
Slnečná erupcia (ilustračná fotografia).
Nedávne slnečné erupcie majú TIENISTÚ stránku: Čaká nás peklo na zemi? Vplyv to bude mať aj na nás
Ilustračné foto
Ako určiť, že je niekto PSYCHOPAT: Všímajte si TENTO znak! Znepokojivé, čo zistili o ženách
Dym stúpa po izraelskom leteckom útoku východne od Rafahu.
Pásmo Gazy sa nachádza v hroznom stave: Juhoafrická republika podnikne dodatočné právne kroky proti Izraelu
Pápež František.
Pápež napriek zdravotným ťažkostiam ohlásil ďalšiu zahraničnú cestu: Pripomenie si významné výročie
Apelujú na lídrov strán, aby jednoznačne odmietli akékoľvek násilie.
Pellegrini a Čaputová odsúdili atentát na premiéra: Dokážu spolu zmieriť rozhádaných politikov?
Kontroly dvoch cyklistov nedopadli dobre.
Policajti dali za bieleho dňa fúkať dvom cyklistom: Preboha! Jeden horší ako druhý
Photo. Hand of a farmer holding wheat grains In the field in sunset. Rich harvest.
Maďari na plné ústa o poľnohospodárstve v EÚ: Je obeťou extrémnej... Čo navrhujú?
Ilustračné foto
Na Slovensko sa valí KATASTROFA: Pripravte sa na radikálnu zmenu počasia! Kedy to príde?
Spomienkové zhromaždenie pri príležitosti 79. výročia oslobodenia Bratislavy.
Atentát na premiéra Fica zarezonoval aj v zahraničí: Nečakané rozhodnutie českých odborárov
Close up of Male lawyer or judge hand's striking the gavel on sounding block, working with Law books, report the case on table in modern office, Law and justice concept.
Koniec náročného súdneho procesu v Turecku: Opozičný politik strávi desiatky rokov za mrežami