Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.09.2016 00:50 | Správy | Domáce správy

Tragédia sa potvrdila: Našli trosky havarovaného záchranárskeho vrtuľníka!

V katastri obce Strelníky (okres Banská Bystrica) sa v stredu večer zrútil záchranársky vrtuľník spoločnosti Air-Transport Europe (ATE).

V katastri obce Strelníky (okres Banská Bystrica) v stredu večer potreboval pomoc zranený človek. Podľa prvotných informácií mali byť na palube vrtuľníka traja záchranári a prevážaný pacient. Zo záchranárskeho vrtuľníka so štvorčlennou posádkou, ktorý prišiel zranenému na pomoc, sa krátko po vztlietnutí ozvali čudné zvuky... Podľa neoficiálnych informácií pád záchranárskeho vrtuľníka neprežil ani jeden človek na palube - traja záchranári a pacient.

Vrak vrtuľníka našli približne o pol druhej ráno v katastri obce Strelníky. Informáciu pre Čas.sk potvrdil Ivan Netík z Ministerstva vnútra. Do terénu, kde trosky objavil vrtuľník s termovíziou, sa dostanú len štvorkolky. Na mieste sú zlé poveternostné podmienky! Podľa svedkov vrtuľník vzlietol a do desiatich minút mal vydávať zvláštne zvuky. Zrútil sa a do ďalších desiatich minút sa ozval zvuk pripomínajúci výbuch, informuje portál tvnoviny.sk.

Na mieste je aj minister vnútra Robert Kaliňák.

Správu budeme aktualizovať. 

Nachádzate sa neďaleko tragédie? Počuli ste zvuk pripomínajúci výbuch? Napíšte nám na tip@novycas.sk.

 

Spoločnosť Air-Transport Europe (ATE) prevádzkuje Vrtuľníkovú záchrannú zdravotnú službu v siedmich operačných strediskách na Slovensku. S poskytovaním leteckej záchrany má ATE dlhoročné skúsesnosti. Zásahy uskutočnené ATE v roku 1998 počas záplav na východnom Slovensku boli ocenené Ministerstvom vnútra SR a AIR AMBULANCE Journal v New Yorku. Od roku 2004 je ATE členom EHAC (Európskeho výboru VZZS a leteckej záchrany). V roku 2011 sa ATE stala členom Medzinárodnej komisie pre záchranu v horách ICAR-CISA. V krajinách V4 patrí ATE prvenstvo v lietaní pomocou nočného videnia Night Vision Goggles pri záchranných akciách.

Havárie pri záchrane

17. 7. 2015 - V Slovenskom raji vyhasli životy štyroch záchranárov, keď leteli na pomoc k zranenému desaťročnému chlapcovi z Nemecka.  

3. 1. 2006 - Do stromov pri Janovej Lehote (okres Žiar nad Hronom) narazil záchranársky vrtulník. Nehoda si vyžiadala tri obete. Vrtulník išiel na pomoc siedmim Čechom zasypaným pod lavínou v Západných Tatrách.

1. 1. 1998 - V Bratislave pri havárii vrtuľníka leteckých záchranárov zahynuli štyria dospelí a dieťatko. Záchranári prevážali z Dolného Kubína dvojdňové dievčatko so srdcovou chybou do nemocnice.

20. 10. 1977 - Manželka komunistického prezidenta Gustáva Husáka zahynula pri páde vrtulníka Mi-8, s ktorým pilot pristával v Bratislave. Pri páde zahynuli všetci
vrátane Viery Husákovej-Millerovej († 54).

 

25. 6. 1979 - V Mlynickej doline v Tatrách havaroval vrtulník MI-8. Zahynulo 7 členov posádky. Ladislav Janiga ako jediný z horských záchranárov a takisto aj pilot tragédiu prežili.
Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: vr, div, Čas.sk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Slováci prekvapenie nepripustili: Hlavaj proti Poľsku s čistým kontom
Foto
Atentát na Fica zasiahol aj bývalých hokejistov: Prajeme skoré uzdravenie, znelo zo štúdia MS!
Vedcovi pomohol k identifikácii malý most v pozadí.
Geologička tvrdí, že odhalila záhadu na portréte Mony Lisy: Zamysleli ste sa niekedy nad týmto detailom?
Na snímke policajti zatýkajú muža po streľbe na predsedu vlády Roberta Fica na výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej v okrese Prievidza v stredu 15. mája 2024.
Foto
VIDEO Atentátnikovu manželku odviedla polícia: V jeho byte boli niekoľko hodín!
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) počas spoločného plenárneho rokovania s prezidentom Azerbajdžanu Ilhamom Alijevom v Baku.
Streľbu v Handlovej odsúdilo už aj Pobaltie: Brutálny a bezohľadný útok, píšu krajiny
Bývalý prezident Andrej Kiska.
Exprezident Andrej Kiska o atentáte na Roberta Fica: Je to ohavný čin! Premiérovi praje skoré uzdravenie
(ilustračné foto)
Muž útočil nožom na náhodných okoloidúcich: Bodal hlava nehlava! Polícia zakročila
Ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD).
Premiér je v rukách špičkového personálu, tvrdí ministerka zdravotníctva: Odkaz na operačnú sálu
Ilustračné foto
Poľsko rieši prípady hromadných požiarov po celej krajine: Mal v tom niekto prsty?
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).
Sú ústavní činitelia, opozícia a médiá v bezpečí? Šutaj Eštok vysvetľuje, prídu zmeny v ochrane
Viktor Orbán.
Maďarsko je proti atentátu na premiéra: Ficovi praje skoré uzdravenie, strelcovi spravodlivý trest!
Poľská vláda ostala bez slov: Bol to pokus o vraždu! Všetci veria v ten najlepší scénar