Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.06.2016 14:43 | Správy | Politika

Fico prišiel so zarážajúcou informáciou: Rybanič si v banke pozrel oveľa viac ako len Kaliňákov účet!

Asistent opozičného poslanca NR SR Jozefa Rajtára (SaS) Filip Rybanič si v Tatra banke pozrel podstatne viac informácií, ako len účet ministra vnútra Roberta Kaliňáka a exministra Jána Počiatka (obaja Smer-SD).

Povedal to v nedeľu v diskusii TA3 V politike premiér Robert Fico (Smer-SD). Informácie má zo svojej komunikácie s touto bankou.

„Je veľmi veľa ľudí, ktorí sa mňa pýtali a aj ja som sa pýtal, ako chcete garantovať vo vašej banke, že ľudia, ktorí tu majú účty sa nemusia obávať, že nejaký poloblázon si zapne počítač, vyberie si všetky čísla, prevody a odovzdá to médiám za 50 eur,“ argumentoval.

Rybaničovo konanie, ako aj jeho označenie za akt vlastenectva, odsúdil. „Je to rozpad štátu,“ vyhlásil Fico na adresu chvál na porušenie bankového tajomstva. Kaliňák má ďalej dôveru Fica a celého Smeru-SD. „Každý politik, ktorý prichádza z podnikateľského prostredia, si nesie so sebou svoju minulosť a kontakty. Robert Kaliňák na dennej báze vysvetľuje, predkladá dokumenty a komunikuje,“ uviedol Fico, podľa ktorého Kaliňák dokázal, že nebral od Ladislava Bašternáka, podozrivého z daňových únikov, peniaze. Zároveň tvrdí, že európski ministri by okamžite reagovali, ak by mali o Kaliňákovi pochybnosti.

 

Fico odmieta konanie opozície, ktorá podľa neho útočí preto, že sa nedokáže zmieriť s výsledkami volieb a s tým, že nie je vo vláde. Podľa Fica nemá ponuku, iba program nenávisti. Za aktivitami opozície vidí premiér snahu narušiť riadny chod slovenského predsedníctva v Rade EÚ. „Chcú len chaos a nestabilitu v čase predsedníctva. Mojim cieľom je, aby som ja a moji ministri predviedli profesionálny výkon,“ poznamenal premiér.

Opätovne odmietol vysťahovať sa z bytu Ladislava Bašternáka v komplexe Bonaparte. Urobí tak, ak sa preukáže Bašternákova vina v prípade podozrenia z daňových únikov. „Ak sa preukáže, že majiteľ môjho bytu je zločinec, vysťahujem sa. Ale nebudem sa sťahovať len preto, že si to želá pán Matovič,“ zdôraznil. Poukázal na to, že v komplexe Bonaparte bývajú aj iní významní ľudia, napríklad šéf zahraničnej banky.

Fico tvrdí, že si želá vyšetrenie kauzy. Jeho vláda plánuje opatrenia na posilnenie dôvery ľudí v políciu, súdy a prokuratúru. Hovorí o možnosti oddeliť inšpekciu ministerstva vnútra od rezortu, či o posilnení verejnej kontroly na prokuratúre a súdoch.

Dotkol sa aj situácie v koalícii, v ktorej sa rozpadá strana Sieť. Smer-SD sleduje dianie u koaličného partnera, ale nezasahuje. Pre Fica je dôležité, či budú poslanci naďalej podporovať vládne návrhy. Zatiaľ nemá informácie, že by to tak nemalo byť.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Chlapec († 12) z Břeclavi zomrel na ihrisku: Usmrtilo školáka TOTO?!
Zrútenie časti diaľnice v Číne.
Foto
Hrozná tragédia, ZRÚTILA sa časť diaľnice: Pri nešťastí zomrelo 36 ľudí
2004. Popová diva pred dvadsiatimi rokmi
Foto
Dara Rolins pred 20 rokmi a teraz: Otvorená spoveď o PLASTIKE! Názory fanúšikov sú rozdielne
Na snímke odsúdený Mikuláš Černák.
Foto
ONLINE Proces s Mikulášom Černákom pokračuje: Mafiánsky boss prehovoril k synovi, ktorému zabil otca
Nie všetko jedlo, čo sa tvári ako zdravé a fit, takým v skutočnosti i je (ilustračné foto)
Dietologička varuje: 4 potraviny, ktoré sa LEN TVÁRIA, že sú zdravé! Takto PRIBERIETE
Na archívnej snímke z 19. augusta 2023 ukrajinský vojak sa naťahuje za dronom.
Ukrajina v noci zaútočila na Rusko: Z toho, čo sa sa stalo, sa tak ľahko nespamätajú
Horská záchranná služba
Horskí záchranári zasahovali pri cyklistovi: Vyčerpanie a nevoľnosť! Čo sa dialo potom?
V klube sa koná množstvo technoparty a so žiadnou nebol problém, až kým jednu z nich nenazvali Diablo tour
Technoparty v Námestove po nátlaku cirkvi stopli: Hromadné modlitby kvôli TOMUTO?!
Rainy weather
Na slnko zabudnite: Prvá vlna zmien udrie už DNES! Zasiahne túto časť Slovenska
Mesto uľahčilo život zaľúbencom.
Váš Tip
Žilina uľahčila život zaľúbencom: Aplikácia na... Tomu neuveríte!
In the Hospital, Female Patients Undergoes Mammogram Screening Procedure Done by Mammography Technologist. Modern Technologically Advanced Clinic with Professional Doctors. Breast Cancer Prevention Screening.
Na prevenciu nie je nikdy neskoro: Odborníci odporúčajú skríning rakoviny prsníka už v tomto veku
Ruský prezident Vladimir Putin
Jadrové zbrane vo vesmíre? Putin vyjadril svoj postoj: Ruský návrh stále vyvoláva znepokojenie