Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.05.2016 21:23 | Šport | Hokej

Česi senzačne skrotili ruskú eufóriu: Domáce hviezdy nedokázali streliť ani gól!

V šlágri úvodného dňa 80. hokejových MS vyhrali v piatok v Moskve českí hokejisti nad domácim Ruskom 3:0. V impozantnom a dynamickom zápase predviedla česká hokejová škola svoj veľký formát.

Energiou nabitý zápas mal elektrizujúci priebeh a hoci góly sprvoti nepadali, diváci mali ohromnú zábavu. Väčšine publika v moskovskej aréne však radosť kalila koncovka ich miláčikov, ktorí boli miestami vo veľkom nápore, ale Dadonov, Širokov, ani Vojnov v sľubných šanciach neuspeli. Česi dávali viac dôraz na defenzívu, skvele šermovali hokejkami a hádzali sa do striel, no keď to išlo, nebezpečne kontrovali. Po niekoľkých jedovatých situáciách udreli v presilovke, v ktorej Kundrátek prestrelil Bobrovského. Druhý gól pridal opäť v početnej výhode krátko po návrate z kabín Červenka, ktorý skvele úradoval dorážkou pred bránkoviskom. Rusi na niekoľko minút stuhli a mohli viackrát inkasovať, lebo český tím hral komplexný hokej prvej akosti. Strhlo sa tak zruba 15-minútové peklo, v ktorom dva nebezpečné nájazdy Rusov vždy vystriedala aspoň jedna kontra súpera. Obe mužstvá, na úvod šampionátu v prekvapujúco inšpiratívnom formáte zápasu, mali viacero šancí a Rusi nedokázali puk zasunúť do bránky ani v neuveriteľnom trojminútovom kolotoči v útočnom pásme. Nevídané divadlo dostalo totálne vyčerpanú českú päticu na kolená, ale tá obetavo bránila v nepriepustnom vzorci a hoci zborná v dvoch vlnách svojich hráčov počas hry vystriedala, zo 7-8 nebezpečných pokusov nebolo napokon nič... Ani v tretej tretine tempo príliš nekleslo, aj keď Česi dopredu už príliš nehrýzli. Rusi opäť pozahadzovali čo sa dalo, z veľkej časti stroskotávali na Furchovi a inokedy zase na rýchlych čepeliach brániacich Čechov. Tí svoj super výkon spečatili do prázdnej bránky a vyhrali tak všetky tri tretiny zápasu.   

Česi sa v druhom zápase základnej fázy predstavia o 24 hodín v zápase s Lotyšskom, Rusi nastúpia v nedeľu predpoludním (11.15) proti Kazachstanu.

      A-skupina (Moskva):
      Česko - Rusko 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
      Góly: 15. Kudrátek (Kovář, Kempný), 21. Červenka (Jeřábek, Pastrňák), 59. Birner. Rozhodcovia: Piechaczek (Nem.), Wehrli (Švaj.) - Nieminen (Fín.), Pihlblad (Švéd.), vylúčení: 5:5 na 2 min., presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0.
            Česko: Furch - Jeřábek, Jordán, Šimek, Kolář, Kundrátek, Kempný - Pastrňák, Plekanec, Červenka - Birner, Kovář, Řepík - Kašpar, Zohorna, Kousal - Filippi, Koukal, Jarůšek
       Rusko: Bobrovskij - Vojnov, Jemelin, Belov, Čudinov, Marčenko, Zajcev, Antipin - Telegin, Dacjuk, Mozjakin - Dadonov, Šipačov, Panarin - Ľubimov, Kalinin, Plotnikov - Širokov, Burmistrov 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Dong Zhimin sa stal známym na čínskej platforme na zdieľanie videí Douyin.
Otec sa sám staral o 8 detí: Mrazivé TAJOMSTVO! Príde vám zle, čo skrýval doma v kôlni
Na archívnej snímke maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó.
Maďarský minister obhajuje svoju krajinu: Prstom ukazuje na Brusel, v tomto robí chybu
M. R. Štefánik
Spomienka na Milana Rastislava Štefánika je živá aj dnes: V týchto obciach si pripomínajú 105. výročie od jeho smrti
Polícia vyšetruje okolnosti nehody.
Polícia vyšetruje okolnosti nehody v Nitre: Hľadajú svedkov, pomôcť môžete aj vy
Simona ukázala pozemok, kde bude stáť nový dom.
Foto
Krainová sa poriadne buchla po vrecku: Nová vila v EXOTIKE! Plánuje sa sťahovať?
Uniforma vojaka NATO (ilustračná foto)
V Česku sa schyľuje k veľkému cvičeniu: Kvantum techniky a stovky vojakov, o čo im ide?
Foto
Anastasiia má najväčšie líca na svete: Ľudia jej píšu odporné veci! Zarazí vás, čo plánuje
Estónsky politik Kristo Enn Vaga je milovníkom športu.
Foto
Estónsky politik sadol na bicykel a prešiel 1700 kilometrov: Silný odkaz, o čo mu išlo?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Hrozivé varovanie! Rusi hovoria o ničivej odvete: Tento krok Ukrajine a Západu neodpustia
Veronika Vágnerová
FotoVáš Tip
Misska Vágnerová miluje provokovať: Zahodila podprsenku a dala to na voľnobeh!
Marínu v Trogire
vlastní česká firma.
Dovolenkový raj bude opäť o niečo dostupnejší: ZSSK spustila sezónnu linku, plný je takmer celý vlak!
Slovensko – Poľsko ONLINE: Nastúpia aj posily z NHL! Kto bude kapitánom?