Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
FotoVideo

Po stopách teroristovho úkrytu v Nitre: Pripravoval Abdeslam vražedné útoky na týchto miestach?!

Plánoval vraždiace peklo na Slovensku?! Parížsky atentátnik Salah Abdeslam sa podľa informácií portálu aktuality.sk v lete pred útokmi mal ukrývať v jednom z penziónov v Nitre.

Stráviť tu mal minimálne tri týždne. Nový Čas pozná miesta razií aj ľudí, ktorých polícia zadržala v súvislosti s týmto prípadom ako možných komplicov francúzskeho teroristu. Čo o atentátnikovi prezradili jeho zadržaní „kamaráti“ z Nitry?

Nebezpečný terorista „dovolenkoval“ na Slovensku. Krv v žilách a úsmev na tvári stuhne zrejme nielen obyvateľom Nitry. Atentátnik stíhaný za útoky v Paríži, kde prišlo o život 130 ľudí, strávil podľa portálu aktuality.sk leto práve tam. Opierajú sa o dva nezávislé zdroje z rezortu vnútra. Minister Robert Kaliňák v súvislosti s týmto prípadom zahmlieva.

Otvoriť galériu

Medializované informácie nepotvrdil ani nevyvrátil. Slováci napriek návšteve teroristu môžu podľa jeho slov zostať pokojní. „V žiadnom prípade v tom čase nebolo Slovensko vystavené nejakému priamemu nebezpečenstvu,“ hovorí šéf rezortu vnútra. Správy o tom, že Abdeslam má príbuzných na Slovensku, nie sú podľa neho úplne presné. Akú spojku tu teda mal, však nespresnil.

Zavaril miestnym Arabom

 

Po útokoch v Paríži sa rozhýbali už aj naše zložky. Náš zdroj tvrdí, že vo veci začali aj trestné konanie. Mali totiž informácie z Rakúska o pomocníkoch obávaného teroristu. Do kontaktu mali podľa rakúskych zdrojov prísť s piatimi ľuďmi z okolia Nitry. Tých aj zadržali, no neskôr prepustili. Kukláči Abdeslamových parťákov hľadali na diskotéke v Nitre, ale aj v dome v Hrnčiarovciach pri Nitre, ktorá patrí rodine z Tuniska.

Otvoriť galériu

Jedným z nich bol aj Mimmo pôvodom z Tuniska. On tvrdí, že s tým nič nemá. Nový Čas pátral aj po penzióne, kde mal terorista prespávať. Nikto z kompetentných nepovedal, o ktorý ide. V hľadáčiku policajtov však bolo ubytovanie na Dolnozoborskej ulici v Nitre, ktoré patrí bratovi zadržaného Mimma. Vlani tu totiž urobili raziu. „Adbeslam u nás nikdy nespal. Policajti tu boli, ale nech vám sami povedia, že nič nenašli. Majiteľ tu žije 25 rokov, je to slušný človek a toto nám kazí dobrú povesť,“ povedala nám prevádzkarka penziónu. O Abdeslamovom pobyte na Slovensku už v decembri minulého roka informovala agentúra AP. 

Otvoriť galériu
Takto cestoval po európe,
Zdroj: infografika NČ

Čo u nás atentátnik hľadal?

Jaroslav Naď, bezpečnostný analytik Cepi - Sú dve možnosti, kvôli ktorým prišiel na Slovensko - aby získal nejakú logistickú podporu pre plánovanie svojich aktivít, alebo sem prišiel kvôli tomu, aby sa na niekoľko týždňov zbavil toho tlaku, ktorý cítil v súvislosti so svojimi aktivitami v Belgicku. On bol dlhodobo monitorovaný aj predtým, ako útoky zrealizoval. Bol na rôznych zoznamoch aj v minulosti, ale v rámci schengenského priestoru je mimoriadne náročné monitorovať také osoby. Zjavne nebol vyhlásený za top potenciálnu hrozbu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: juh

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Businessman and files
V Kysuckom Novom Meste vznikne nová výrobňa priemyselných batérií: Zamestná 90 ľudí
(ilustračné foto)
TOTO u predčasniatka rodičia nemôžu zanedbať: Pozor, začať nemôžete hneď
Ruský prezident Vladimir Putin.
Putinove slová pred návštevou Pekingu vyvolávajú vlnu otázok: Týkajú sa Ukrajiny!
(ilustračné foto).
Krvavé následky nepokojov: Jedna obeť, desiatky zadržaných! Miestni separatisti zúria
(ilustr. foto)
Žena pochovávala mŕtveho otca: Otvorila sa rakva a... To snáď nie! Mrazivé odhalenie
Hudáček po tom lieta ako drak: TOTO si počas zápasu dávajú slovenskí hokejisti pod nos!
Hoci ich zväčša vidíme v oblekoch a kravatách, aj politici sa vedia hodiť do športového.
Foto
Šampionát spojil koaličných a opozičných politikov: Takto fandíme našim hokejistom! Kto je ich obľúbenec?
(ilustračné foto)
Váš Tip
V Trenčíne pred vyše rokom vysadili symbolickú lipu: Zaplačete, ako dopadla!
(ilustračné foto)
Policajné cvičenie v Dubnici nad Váhom: Pozor, doprava bude obmedzená!
Ilustračné foto
Čo chystá Čína?! Stačil pohľad na nebo a ľudia ostali ako obarení
(ilustračné foto)
Skrytú rakovinu môže odhaliť rýchly výplach úst: Ochorenie sa TAKTO prezradí
máj 2023: Latrínu minulý rok sfúkol do doliny silný vietor.
Foto
Turistická ikona Tatier: Legendárna latrína bude opäť stáť na svojom mieste!