Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Boris ťažko postihnutého Dominika († 24) nadovšetko ľúbil: Jeho bračeka otec odpojil od prístrojov!

Deň, v ktorý mu osud vzal dvoch blízkych ľudí zároveň, už nikdy nebude môcť vymazať z pamäti. Školák Boris (11) prežíva už niekoľko mesiacov veľmi bolestivé obdobie.

V jediný okamih prišiel o ťažko chorého brata Dominika († 24) a zároveň aj o otca Jozefa (46), ktorého polícia obvinila z vraždy vlastného dieťaťa. Zmierniť žiaľ dospievajúceho chlapca sa snaží Srdce pre deti, charitatívny projekt denníka Nový Čas, ktorý spravuje Nadácia Pontis. Pre alergika Boriska je spustená zbierka na pomôcky, ktoré by mu uľahčili už aj tak neľahkú životnú situáciu. V septembri otriasol Slovenskom príbeh o ťažko chorom Dominikovi († 24), ktorého podľa polície odpojil od životne dôležitých prístrojov vlastný otec.

Pre Borisa, ktorý mal svojho brata odmalička veľmi rád, to bola nesmierne krutá rana. „S láskou ho volal Didi,“ spomína so slzami v očiach mama Renáta (39). Hoci bol starší z jej chlapcov postihnutý a celé dni musel ležať na lôžku, Borisovi to vôbec neprekážalo. „Vždy na ňom bolo vidno, že mu rozumie, hoci Dominik nedokázal zrozumiteľne rozprávať. Borisko však vždy uhádol, čo mu chcel jeho súrodenec naznačiť. On mu bol za to veľmi vďačný, videla som mu to na tvári,“ hovorí utrápená Renáta.

Otvoriť galériu

Smutné sviatky

Pri spomienke na Dominika si zúfalá žena spoločne so svojím mladším synčekom neraz poplače. „Je nám veľmi ľúto, že musel predčasne odísť do neba. Bol neodmysliteľnou súčasťou nášho života. Ani Veľká noc pre nás nebude taká ako po minulé roky,“ nedokáže prestať žialiť Renáta. Bolesť matky je o to silnejšia, že jej milovaný syn by práve cez sviatky oslavoval narodeniny. „Dominik by mal na Bielu sobotu 25 rokov. Pôjdeme mu položiť kyticu na hrob,“ vzlyká žena, ktorá bola v čase synovej smrti hospitalizovaná v nemocnici.

 

Po smrti Dominika ostal Renáte už iba mladší Borisko. Statočná žena by chcela aspoň svojmu druhému synovi pripraviť čo najlepšie podmienky na život, peniazmi však neoplýva. A čo viac, keďže jej manžel je vo vyšetrovacej väzbe, nedostáva od neho na chlapca ani výživné.

„I preto som požiadala o pomoc Srdce pre deti. Boris je alergik, veľmi potrebuje antialergickú perinu, obliečky i vankúše. Navyše, naša stará chladnička je už takmer nefunkčná, takže nová by sa nám veľmi zišla,“ popisuje ťažkosti v rodine životom skúšaná žena. „Už vopred chcem poďakovať dobrým ľuďom, ktorí sa nám prostredníctvom Srdca pre deti budú snažiť pomôcť,“ uzavrela s nádejou v hlase Renáta.

Pomôžte Borisovi aj vy!

Zaslaním darcovskej SMS v hodnote 5 € s textom SRDCE na číslo 871 alebo online kliknutím tu:

POMÔŽEM

Prispievať môžete do piatka 1.4.2016. Peniaze vyzbierané nad sumu 400 € – potrebnú na antialergické vybavenie a chladničku  – Nadácia Pontis prerozdelí medzi ďalšie detské príbehy v Srdci pre deti.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Peter Novotný

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Slováci žiadne prekvapenie nedopustili: Dvojgólovým hrdinom Hudáček!
Cyklistické preteky Okolo Slovenska si vyžiadajú dopravné obmedzenia.
Vodiči pozor! Tomuto úseku sa vyhnite: Budú sa tu konať cyklistické preteky
Počet palestínskych obetí vojny v Pásme Gazy od 7. októbra prekročil 30.000.
Tragický postup Izraela: V Pásme si vyžiadal desiatky obetí a zranených
Foto
Golonka o spore so Šťastným: Vyhral som súd, doteraz sa neospravedlnil
V Indii platí výstraha: Teplo si už vyžiadalo viaceré obete!
Iránska držiteľka Nobelovej ceny za mier Narges Mohammadíová.
Laureátka Nobelovej ceny sa postaví pred súd: Obvinená je z propagandy?
(ilustračné foto).
Vírus vtáčej chrípky sa potvrdil v zaľudnenej metropole: Ako znížiť hroziace RIZIKO?
Pavol Regenda skóroval tri sekundy pred koncom prvej tretiny.
Foto
Francúzsko - Slovensko ONLINE: Sledujte zápas MS v hokeji
Foto
Známe tváre prišli podporiť Slovákov na MS: Dorazil exfarmár alebo syn futbalovej legendy
42-ročná Yaya DeCloud sa narodila 14. decembra 1981.
Foto
Vodca sekty unášal a znásilňoval ľudí: Neuveriteľné, čo po tom všetkom povedala jeho dcéra
V Ostrej Lúke sa konali veľkolepé oslavy: Uctili si Štúrovu životnú lásku!
Slovenský herec Štefan Kvietik.
Dojatý Štefan Kvietik počas oslavy 90-ky: Každý deň končí s PROSBOU, ktorú Slovensko potrebuje