Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.02.2016 17:55 | Šport | Hokej
Video

Senzácia sa nekoná: Slovan premrhal dvojgólové vedenie, predĺženie netrvalo ani tri minúty

Hokejisti Slovana Bratislava neuspeli ani v druhom štvrťfinále play off KHL.

Na ľade CSKA Moskva síce viedli po dvoch tretinách 2:0, ruský klub však v záverečnom dejstve naštartoval šťastným gólom Kirill Petrov a dokonalý obrat zavŕšil na začiatku predĺženia Antti Pihlström. Napriek problémom potvrdilo CSKA úlohu favorita a v sérii sa ujalo vedenia 2:0.  

Oba tímy sa na tretí a štvrtý duel presunú do Bratislavy. Slovan privíta CSKA najskôr vo štvrtok o 19.00 SEČ, v sobotu je úvodné buly na programe o dve hodiny skôr.

CSKA Moskva - Slovan Bratislava 3:2 pp (0:1, 0:1, 2:0 - 1:0)

Góly: 45. Petrov, 52. Da Costa (Telegin, Radulov), 63. Pihlström (Andronov) - 14. Nedorost (Kašpar, Barker), 40. Starosta (Surový). Rozhodovali: Bondar, Sidorenko - Kučava, Novikov, vylúčení: 4:5 na 2 min., navyše Panin - Skalický 5+DKZ za údery, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 5073 divákov
/stav série: 2:0/

Zostavy:
CSKA Moskva: Sorokin - Zajcev, Kiselevič, Denisov, Naumenkov, Kutuzov, Blažijevskij, Panin - Radulov, Svetlakov, Platt - Telegin, Muršak, Ľubimov - Petrov, Da Costa, Pihlström - Stoljarov, Svetlakov, Andronov - Mamin
      
Slovan Bratislava: Brust - Barker, Kundrátek, Višňovský, Starosta, Mihalik, Sersen, Švarný - Nedorost, Viedenský, Kašpar - Jeglič, Tičar, Šťastný - Miklík, Surový, Bartovič - Skalický, Lušňák, Nagy

 

Priebeh zápasu

Vyhrotené situácie nechýbali na ľade ani v utorok, pričom prvý incident prinieslo už úvodné buly. Nedorost sa dostal do konfliktu s Radulovom, za čo obaja putovali na trestnú lavicu. CSKA tentoraz s útočným prejavom neváhalo, no obetavosť "belasých" pred bránkou a spoľahlivý Brust udržali na konte Slovana nulu. V 12. minúte sa hviezdny tím stiahol, aby ubránil minútové oslabenie o dvoch hráčov, s koncom druhého trestu však kapituloval. Kundrátek na dvakrát pred Sorokinom ešte neuspel, ale Nedorost v dorážke po Kašparovom teči už áno, čo potvrdil aj videorozhodca - 0:1. Nečakaný priebeh favorita zaskočil a výrazne naštrbil jeho suverénny prejav.

Aj preto patril úvod druhej tretiny Slovanu. Hostia hrali disciplinovane, veľmi isto pôsobili na puku a často strieľali. Z veľkých gólových príležitostí však Kundrátek s Jegličom gólovú poistku nevyťažili. Moskovčania mali s výbornou hrou hostí problémy a prvú strelu v druhom dejstve vyslali na Brusta až v 28. minúte. V polovici stretnutia sa však vďaka presilovke rozbehli a ovládli dianie na ľade. Ďalšia početná prevaha v závere tretiny ich útočnú snahu podporila, no Brust sa rozchytal k vynikajúcemu výkonu. Dvadsaťsedem sekúnd pred sirénou zažil Ľadový palác veľký šok. Surový vyhral buly, Starosta sa od modrej oprel do puku a príklepom prestrelil vychladnutého Sorokina - 0:2.

CSKA potrebovalo gólový impulz a v 45. minúte sa vďaka nemu vrátilo do zápasu. Petrov vyslal ľahkú strelu na Brusta, ktorému puk nešťastne prepadol pomedzi betón a lapačku. Domáci dostali krídla, zrýchlili hru a výrazne prevýšili súpera vo fyzickej hre. Slovan náporu po góle odolal a v 50. minúte mohol dokonca udrieť, ale Šťastného strela skončila len na hornej žŕdke. O dve minúty už bolo vyrovnané, keď z bojovnosti Radulova s Teleginom vyťažil pred bránkou Da Costa - 2:2. Necelé tri minúty pred koncom vyprovokoval Skalický bitku s Paninom, no hostia presilovku ustáli. Duel napokon dospel do predĺženia a v 63. minúte ho rozhodol Pihlström.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Man drinking alcohol while driving in his car
Vodič jazdil totálne na šrot! Vrazil do dopravného značenia, zarážajúce, čo spravil
Peter Pellegrini a Péter Szijjártó - Otvorenie nového cestného mosta medzi obcami Ipeľské Predmostie a Drégelypalánk
Mrazivé slová z Maďarska: Mier je vzdialenejší, NATO smeruje k prekročeniu červených čiar!
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD).
Zuzana Dolinková by mala čeliť odvolávaniu: Ministerka sa k iniciatíve opozície vyjadrila jasne
An unknown criminal's hands dressed in black with tools of the trade and cash
Na východe Slovenska úradovali podvodníci: Falošná bankovka sa odhalila až v tomto momente
Ruský prezident Vladimir Putin vystupuje s príhovorom pred príslušníkmi Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) v Moskve.
Rusko čelí obvineniam z útoku spred 5 rokov: Čo sa stalo v Sýrii?!
Protesty v Gruzínsku
Brutálne protesty, demonštranti skoro zbúrali parlament: Budova ledva stojí
Slová, na ktoré všetci čakali: William prehovoril o STAVE svojej chorej manželky!
 Ursula von der Leyenová
EÚ poskytne Libanonu 1 miliardu eur: Chce tak podporiť hospodárstvo krajiny
Polícia prichytila opitého kamionistu, nafúkal viac ako tri promile.
Podgurážený kamionista mohol spôsobiť katastrofu: Pri výške promile sa polícia chytala za hlavu!
Rodičia Karl a Cristy zažívajú po smrti chlapčeka († 2) veľký žiaľ.
Skákací hrad ODFÚKLO k susedom a zomrel chlapček († 2): Otec hasič a tehotná mama ZDRVENÍ
Takto fandil vo finále Spartaku bývalý reprezentačný obranca Martin Škrtel.
Mohlo ho aj roztrhnúť: Sledujte, čo vyvádzal Škrtel na pohárovom finále!
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Poslanci po hlasovaní rozhodli: Odvolali dvoch členov Súdnej rady SR, toto je dôvod