Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.07.2012 14:00 | Tip od Vás | Slovensko

Dôvera v zľavové portály sa otriasa v základoch: Takto sa už neobabrete!

Zanevrú na zľavové portály? Zástupcovia tých na Slovensku najznámejších radia, ako sa v tej spleti akciových webstránok vyznať.

Doplatili na prílišnú dôverčivosť. Obete zľavového portálu Zľavoty.sk sa už rátajú na desiatky! Bez toho, aby si ľudia dôkladne overili už aj tak pochybne vyzerajúcu webstránku, vrazili nemalé peniaze do zlacnených zájazdov v zahraničí a pobytov v Štúrove či Piešťanoch. Žiaľ, po boji je každý generál...

Netreba ale všetkých predajcov hádzať do jedného koša. Čas.sk oslovil zástupcov najznámejších zľavových portálov, na ktoré môžete na internete naďabiť, aby sa k aktuálnej kauze vyjadrili a poradili klientom, ako sa správať pri nákupe cez internet. Z ôsmich oslovených nám na otázky odpovedali piati.

1) Neobávate sa, že kvôli medializovanému prípadu klesne dôvera zákazníkov voči zľavovým portálom, resp. sa to negatívne odrazí aj na vašej klientele?

Otvoriť galériu
zľava dňa, logo
Zdroj: anc
Otvoriť galériu
more zliav, logo
Zdroj: anc
Otvoriť galériu
zľavomat logo
Zdroj: anc
Otvoriť galériu
Otvoriť galériu
šetri za 3, logo
Zdroj: anc
Zdenko Hoschek, konateľ: Dôveru k stálym a zavedeným značkám podobné incidenty naopak zvyšujú, pretože zákazníci nešpekulujú a počkajú si na ponuku na overenom portáli.
David Gavala, konateľ spoločnosti Phoenix Corporation: Veríme, že zákazníci pochopia rozdiel medzi naším, dlhodobo budovaným zľavovým portálom a narýchlo vytvoreným podvodným portálom. Čo sa týka počtu objednávok na naše zájazdy, musíme konštatovať, že sme pocítili len mierny pokles objednávok, ktorý dúfame nebude pokračovať.
Tomáš Sroka, riaditeľ: Verím, že ľudia sa časom poučia a budú pozornejší. To znamená, že budú nakupovať na takých stránkach, ktoré viditeľne úspešne fungujú už dlhšiu dobu.
Daniel Labuda, konateľ: Samozrejme, dôveryhodnosť nákupu cez internet nikdy nebola na Slovensku príliš vysoká, ale vďaka týmto negatívnym vplyvom sa ešte znížila. Ak niekedy náš klient zaváhal s dodávaním tovaru, vždy sme vrátili peniaze podľa našich obchodných podmienok.
Svetlana Tarageľová, projektová manažérka: Nemyslím si, že klienti častejšie nakupujúci na zľavových portáloch, a hlavne klienti nakupujúci pobyty a zájazdy, si dnes nevedia porovnávať mieru bezpečnosti nákupu na známom a veľkom zľavovom portáli, ktorých je v SR tak 10-15, a napr. na portáli, ktorého nielen grafika, ale aj celé prevedenie a identifikačné prvky boli na prvý pohľad nedôveryhodné a vznikol asi pred mesiacom...

2) Čo by ste potenciálnym zákazníkom poradili, aby sa vyhli zbytočnej strate peňazí?

Otvoriť galériu
zľava dňa, logo
Zdroj: anc
Otvoriť galériu
more zliav, logo
Zdroj: anc
Otvoriť galériu
zľavomat logo
Zdroj: anc
Otvoriť galériu
Otvoriť galériu
šetri za 3, logo
Zdroj: anc
Zdenko Hoschek, konateľ: Ak sa už zákazník dostane na stránku, ktorú nepozná a javí sa dôveryhodne, jediný spôsob, ako sa presvedčiť, či nejde o podvodný portál, je zavolať priamo do prevádzky, v ktorej si chce zľavový kupón zakúpiť – telefónne číslo by si mal ale vziať priamo zo stránky partnera, tzn. napr. hotela.
David Gavala, konateľ spoločnosti Phoenix Corporation: Zákazníkom môžeme poradiť len jediné, a to nakupovať len na etablovaných zľavových portáloch a pred nákupom si tento prípadne overiť telefonicky, prípadne emailom na zľavovom portáli či priamo u poskytovateľa zľavy, aby mali istotu, že ide o serióznu ponuku.

Tomáš Sroka, riaditeľ: Vo všeobecnosti treba nakupovať cez stránky, ktoré sú väčšie, majú svoju históriu a funkčné mechanizmy odškodňovania klientov. Ak nakupujete drahší tovar alebo službu, nebojte sa zatelefonovať alebo napísať predajcovi, či ponuke správne rozumiete.

Daniel Labuda, konateľ: Zákazníkom zľavových portálov môžem poradiť, aby pred nákupom daný zľavový portál preverili nakontaktovaním predajcu alebo samotného zľavového portálu. Tiež by som odporúčal nakupovať iba cez overené zľavové portály, ktoré sa nachádzajú na agregátoroch zliav, majú širokú základňu klientov, väčšie množstvo ponúk a majú nejakú históriu.
Svetlana Tarageľová, projektová manažérka: Pokiaľ zákazník využíva agregátor známych mediálnych značiek, niekedy je náchylný predpokladať, že zastrešujú danú ponuku a automaticky jej dôveruje, aj keď si to možno neuvedomuje, viac. Pokiaľ portál nepoznajú, treba si rozhodne pozrieť obchodné meno, kedy vznikol, nejaké diskusie a predchádzajúce zľavy.
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Neúspešní kandidáti na prezidenta Ján Kubiš a Ivan Korčok.
Kubiš a Korčok odsúdili útok na premiéra: Sú zhrození! Ficovi posielaju silu
Amatérsky básnik Juraj je podozrivý z najhoršieho činu v dejinách slovenskej politiky.
Foto
Kto je atentátnik Juraj, ktorý postrelil Roberta Fica: Jeho syn aj susedia PREHOVORILI
Na snímke primátor Bratislavy Matúš Vallo.
Primátor Bratislavy o atentáte na premiéra: Nenávisť a napätie si vyžiadali krutú daň
Na snímke premiér SR Robert Fico (Smer-SD).
Jednota dôchodcov na Slovensku želá Ficovi skoré uzdravenie: Veríme, že...
Vedcovi pomohol k identifikácii malý most v pozadí.
Geologička tvrdí, že odhalila záhadu na portréte Mony Lisy: Zamysleli ste sa niekedy nad týmto detailom?
Na snímke policajti zatýkajú muža po streľbe na predsedu vlády Roberta Fica na výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej v okrese Prievidza v stredu 15. mája 2024.
Foto
VIDEO Atentátnikovu manželku odviedla polícia: V jeho byte boli niekoľko hodín!
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) počas spoločného plenárneho rokovania s prezidentom Azerbajdžanu Ilhamom Alijevom v Baku.
Streľbu v Handlovej odsúdilo už aj Pobaltie: Brutálny a bezohľadný útok, píšu krajiny
Bývalý prezident Andrej Kiska.
Exprezident Andrej Kiska o atentáte na Roberta Fica: Je to ohavný čin! Premiérovi praje skoré uzdravenie
(ilustračné foto)
Muž útočil nožom na náhodných okoloidúcich: Bodal hlava nehlava! Polícia zakročila
Ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD).
Premiér je v rukách špičkového personálu, tvrdí ministerka zdravotníctva: Odkaz na operačnú sálu
Ilustračné foto
Poľsko rieši prípady hromadných požiarov po celej krajine: Mal v tom niekto prsty?
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).
Sú ústavní činitelia, opozícia a médiá v bezpečí? Šutaj Eštok vysvetľuje, prídu zmeny v ochrane