Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.12.2015 18:45 | Šport | Hokej

Slováci zohrali so Švajčiarmi vyrovnanú partiu: Drámu rozhodli až samostatné nájazdy!

Slovenskí hokejisti obsadili na poslednom ročníku turnaja Arosa Challenge 2015 druhú priečku. 

Po takticky zvládnutej prvej tretine na oboch stranách Helvéti strhli herné dianie na svoju stranu. V úvode strednej časti si vytvorili množstvo dobrých príležitostí, no len dve z nich premenili a dokonale odpovedali na premiérový reprezentačný gól Andreja Kudrnu. Po ďalšej zmene strán ale prekvapil Stephana vyrovnávajúcim zásahom Pavol Skalický a Slováci sa vrátili do stretnutia. V ňom ich naďalej držal nad vodou skvelý Valent, v nájazdoch však inkasoval o gól viac ako jeho náprotivok. Rozhodujúci gól zaznamenal Marc Wieser.

Tradičný predvianočný turnaj vo Švajčiarsku sa uskutočnil v Arose poslednýkrát. Od budúceho roka bude mať nové dejisko.

 

Švajčiarsko - Slovensko 3:2 pp a sn (0:0, 2:1, 0:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 31. Romy (Geering), 35. Martschini (Haas), roz. nájazd Wieser - 30. Kudrna (Holovič), 44. Skalický. Rozhodovali: Dipietro, Wiegand - Altmann, Kaderli (všetci Švaj.), vylúčení: 2:4 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 2200 divákov.

Zostavy:

Švajčiarsko: Stephan - Blum, De Bois, Geering, Blindenbacher, Schlumpf, Grossmann, Vongunten, Loeffel - Hofmann, Walser, A. Ambühl - Brunner, Romy, Moser - Martschini, Haas, Suri - Wieser, Schäppi, Trachsler

Slovensko: Valent - Čerešňák, Sersen, Jánošík, Štajnoch, Šedivý, Kotvan, Kubka, Kozák - Cehlárik, Réway, Bakoš - Bartánus, Marcinko, Dej - Kudrna, Lušňák, Skalický - Holovič, Hlinka

Priebeh zápasu

Prvá tretina sa niesla vo vysoko taktickom duchu. Oba tímy sa síce snažili vytvoriť niečo smerom dopredu, no prvoradým zámerom bolo neurobiť chybu. Debutant Valent pôsobil trošku neisto, v 5. minúte mu vypadla strela Haasa, no Suri odkrytú bránku netrafil. Najsvetlejší slovenský moment priniesla 10. minúta, keď Bakoš elegantne prepasíroval prihrávku po ľade na Réwaya, no jeho strela z dobrej pozície Stephana neprekvapila. Postupom časom získal slovenský brankár istotu a v závere sa prezentoval niekoľkými dobrými zákrokmi pri švajčiarskom presilovkovom tlaku.

Tím výrazne podržal aj na začiatku strednej tretiny, ktorú herne ovládli Helvéti. Slováci doplatili na slabú koncentráciu v jej úvode a hoci sa im podarilo skórovať, len vďaka Valentovi prehrávali iba o jeden gól. Na domácej strane zabrali všetky štyri formácie, po góle volala najmä strela Wiesera do žŕdky. V polovici duelu sa k ojedinelému tlaku pred Stephanom dostali Slováci, Holovič sám pred bránkou ešte neskóroval, ale Kudrna z dorážky už áno. Nič to však nebolo Cígerovmu výberu platné, Švajčiari prepli na vyššie obrátky a skóre zaslúžene otočili. Na presné zásahy Romyho s Martschinim mohli nadviazať aj ďalší hráči, no Valent zlikvidoval hneď niekoľko stopercentných šancí.

Úvod tretej tretiny mierne zaskočil zaplnenú arénu. Skalický sa v 44. minúte vrátil z trestnej lavice, poľahky prenikol po ľavom krídle do pásma a prekvapil Stephana - 2:2. Herné dianie sa ale vrátilo do starých koľají, Švajčiari neustále dobýjali Valentovu bránku, ale ten sa opäť viackrát zaskvel. V 50. minúte napríklad aj skvelým reflexom pred Hofmannom či štyri minúty pred klaksónom proti trestnému strieľanu Brunnera. Duel tak dospel až do predĺženia. V ňom gól nepadol a hoci v prvej sérii nájazdov Bakoš uspel, Švajčiari premenili ďalšie dva a vyhrali.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Michal Šimečka je šokovaný a zhrozený streľbou na premiéra
Atentát na Fica: Šimečka je šokovaný a zhrozený, toto odkazuje
Robert Fico a Zuzana Čaputová.
Zuzana Čaputová reaguje na atentát na Roberta Fica: Útok ostro odsúdila
Na obrázku predseda KDH Milan Majerský a predseda SaS Branislav Gröhling
KDH a SaS o atentáte na Fica: Útok na premiéra je útokom na slovenskú štátnosť
Na snímke zľava predseda SNS Andrej Danko a predseda strany Smer-SD Robert Fico.
Fica postrelili priamo medzi ľuďmi, Danko okamžite reaguje: Ide o výsledok...
Ruský prezident Vladimir Putin.
Kým Ukrajina evakuuje, Putin chváli ruských vojakov: Takéto slová im venoval!
Po dokončení bude vynikať moderným mobiliárom.
Foto
Obyvatelia Stropkova sa majú na čo tešiť: Hrdina SNP tam bude mať vlastný park
Braňo Mojsej oženil jediného syna
Foto
FOTO Braňo Mojsej oženil jediného syna: Nečakané priznanie! Pravda o ich svadbe
Fotopasca v Malých Karpatoch zachytila nádherné stvorenia.
Váš Tip
Pútavé zábery zo slovenskej prírody: Kto všetko sa špacíroval pred fotopascou?
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) počas spoločného plenárneho rokovania s prezidentom Azerbajdžanu Ilhamom Alijevom v Baku.
Aktualizované
ATENTÁT na Fica! Premiéra postrelili v Handlovej, vezú ho do nemocnice
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj (štvrtý vľavo) a americký minister zahraničných vecí Antony Blinken (tretí vpravo) počas stretnutia v stredu 6. septembra 2023 v Kyjeve.
Urýchlená akcia zo strany USA! Na Ukrajinu mieri niečo neuveriteľné: Stojí pred veľkým rozhodnutím
Na snímke minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši (Hlas-SD).
Na transformáciu hornej Nitry pôjde viac ako 225 miliónov eur: Raši predstavil pripravované výzvy
ÚVZ varuje pred nebezpečnou kozmetikou!
Foto
NEBEZPEČNÁ kozmetika: Obľúbené sprchové gély, voňavky či farby na vlasy predstavujú riziko!