Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.11.2015 05:57 | Prominenti | Domáci Prominenti
Video

Hit televíznej jesene Moja mama varí lepšie ako tvoja: Toto ste o ňom určite nevedeli!

Šou Jojky Moja mama varí lepšia ako tvoja je najpozitívnejším prekvapením televíznej jesene a či už patríte k jej pravidelným alebo občasným divákom, určite si kladiete mnohé otázky, na ktoré teraz dostanete odpovede.

Čo sa stalo s Heteškou?

Otvoriť galériu

Ikona tejto šou Jožko Heteš, si hneď v prvej časti zamiloval drôtenú rukavicu s červeným lemovaním. Neskôr mu ju však tvorcovia zamenili za inú, s modrým okrajom, ktorá mu veľkosťou vôbec nepasovala. Prečo? Ako sme sa dozvedeli, tá prvá bola len zapožičaná od šéfkuchára Massima, a neskôr ju nahradili novou.

Úrazy

Otvoriť galériu
Úrazy
Zdroj: tv joj

Keď varia amatéri, niekedy to poriadne bolí. Vedel by o tom rozprávať viackrát spomínaný Jožko Heteš, ktorý občas v šprinte nevybral zákrutu a ocitol sa na zemi, no podobne skončila aj Simona Suchovská, ktorá sa ešte aj okúpala v oleji. Viacerí súťažiaci si tiež postrúhali prsty. 

12 500 €

Otvoriť galériu
12 500 €
Zdroj: tv joj

Touto súťažou si možno veľmi slušne privyrobiť. Tak napríklad Lhotovci, ktorí triumfovali 9-krát, si „vyvarili“ 4 500 € a skutoční majstri – Habovci – si vďaka neuveriteľným dvadsiatim víťazstvám prilepšili o rovných 10 000 € a keďže v špeciáloch vyhrali 4-krát a 2-krát remizovali, treba výslednú sumu navýšiť o ďalších 2500 €.

Bez obalov

„Nakupovanie“ súťažiacim sťažuje aj skutočnosť, že jednotlivé suroviny nie sú vo svojich originálnych obaloch, ale iba v priehľadných dózach. Podľa našich informácií je to tak z dvoch dôvodov – kvôli reklame, aby nebolo vidieť značky, a aj preto, aby boli kuchári zmätení.

5 až 15 minút

Otvoriť galériu
5 až 15 minút
Zdroj: tv joj

Po niektorých súťažiacich (môžeme spomenúť Jožka Heteša) to vyzerá v kuchyni ako vo vojnovej zóne. Skôr ako sa teda do varenia pustia súperi, musí dať všetko do poriadku upratovacia čata. Kým po jedných je upratané za päť minút, po iných to trvá aj štvrť hodiny.

Kastingy

Otvoriť galériu
Kastingy
Zdroj: tv joj

Keďže súťaž potrebuje stále novú krv, už niekoľko mesiacov sa robia kastingy na nových kuchárov. Pozor, potenciálni súťažiaci musia už aj na kastingu variť!

Prečo varia otcovia?

Hoci súťaž sa volá Moja mama varí lepšie ako tvoja, varia v nej otcovia, budúce svokry či krstné mamy. Licencia spoločnosti Fremantle Media to vraj pripúšťa. Základom má byť skôr vekový, generačný rozdiel medzi členmi súťažiacej dvojice.

Schovávajú suroviny?

Otvoriť galériu

Alfou a omegou úspešného varenia je objaviť všetky (alebo aspoň väčšinu) surovín počas „nákupnej“ minúty. Mnohí tu výrazne pohoria, keďže nie sú schopní identifikovať múku, olej či koreniny na poličkách. Ako sme sa dozvedeli, ich rozmiestnenie je náhodné a produkcia ich zvykne pravidelne popremiestňovať, aby to súťažiaci, ktorí varia opakovane, nemali zjednodušené.

Najväčšie škody

Asi nikoho neprekvapí, že najviac dal televíznej kuchyni zabrať Jožko Heteš. Okrem iného sa mu podarilo prasknúť indukčnú dosku, ktorú bolo treba vymeniť, a spáliť pracovnú dosku. Prešľapy ostatných súperov sa v porovnaním s tými jeho zdajú nepodstatné – ako napríklad obhorené lopáriky.

10 navrhovaných receptov

Všimli ste si? Hneď ako sa na začiatku odkryje zvon a odhalí nejakú surovinu, súťažiaci v sekunde vedia, čo budú variť. Nie je to náhoda – každá rodina, ktorá prejde kastingom, musí televízii poslať 10 rôznych receptov a z nich produkcia nakoniec vyberá, čo sa bude robiť pred kamerami. Súťažiaci si to však nemôžu uľahčiť, nimi navrhované recepty musia byť mäsité aj bezmäsité a predovšetkým by to mali byť tradičné slovenské špeciality z múky, zemiakov, kapusty a slaniny.

4 porcie

Hoci v časovom limite musia súťažiaci naservírovať dve porcie (pre súperov a porotcu), uvariť ich musia až štyri – také sú pravidlá. Tretiu porciu vidíme na ukážku pri finálnom hodnotení a tá štvrtá je v prípade víťazstva pod zvonom, ktorý nakoniec odkrýva porotca.

3 hodiny

Nakrúcanie jednej časti trvá približne tri hodiny a za jeden deň stihnú spraviť dve relácie.

Hygiena

Hoci súperi často po sebe vykrikujú a obviňujú sa z nedodržiavania základných hygienických pravidiel, ako je napríklad umývanie zeleniny, všetko je inak. Pred varením sa totiž ovocie aj zelenina predpripravia – teda aj umyjú a osušia.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Izraelský minister hrozí demisiou: Toto je dôvodom!
Foto
Slováci žiadne prekvapenie nedopustili: Dvojgólovým hrdinom Hudáček!
Cyklistické preteky Okolo Slovenska si vyžiadajú dopravné obmedzenia.
Vodiči pozor! Tomuto úseku sa vyhnite: Budú sa tu konať cyklistické preteky
Počet palestínskych obetí vojny v Pásme Gazy od 7. októbra prekročil 30.000.
Tragický postup Izraela: V Pásme si vyžiadal desiatky obetí a zranených
Foto
Golonka o spore so Šťastným: Vyhral som súd, doteraz sa neospravedlnil
V Indii platí výstraha: Teplo si už vyžiadalo viaceré obete!
Iránska držiteľka Nobelovej ceny za mier Narges Mohammadíová.
Laureátka Nobelovej ceny sa postaví pred súd: Obvinená je z propagandy?
(ilustračné foto).
Vírus vtáčej chrípky sa potvrdil v zaľudnenej metropole: Ako znížiť hroziace RIZIKO?
Pavol Regenda skóroval tri sekundy pred koncom prvej tretiny.
Foto
Francúzsko - Slovensko ONLINE: Sledujte zápas MS v hokeji
Foto
Známe tváre prišli podporiť Slovákov na MS: Dorazil exfarmár alebo syn futbalovej legendy
42-ročná Yaya DeCloud sa narodila 14. decembra 1981.
Foto
Vodca sekty unášal a znásilňoval ľudí: Neuveriteľné, čo po tom všetkom povedala jeho dcéra
V Ostrej Lúke sa konali veľkolepé oslavy: Uctili si Štúrovu životnú lásku!