Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.09.2015 16:45 | Správy | Zahraničné správy

Navonok nevinný anjelik, v skutočnosti... Tínedžerka pozerala videá ISIS, potom prišlo skutočné peklo!

Dánsku tínedžerku Lisu Borch priviedol k militantnej odnoži islamu jej o 14 rokov starší priateľ. Doplatili na to jej najbližší.

Iba 15-ročná Lisa sa stala doslova závislou na videách Islamského štátu. Brutálne popravy humanitárnych pracovníkov, krviprelievanie nevinných a zverstvá najvyššieho stupňa doviedli mladučkú dievčinu k doslova šialenému plánu. Spoločne so svojim o štrnásť rokov starším priateľom Bakhtiarom Mohammedom Abdullom sa rozhodli zavraždiť jej matku Tinu. Tej sa totiž nepáčil dcérin moslimský priateľ a trvala na tom, že sa s ním Lisa musí rozísť. Dvojica spolu dokonca plánovala odletieť do Sýrie a bojovať v službách Islamského štátu.

Otvoriť galériu

Tínedžerka sa do radikálneho islamu zbláznila vďaka svojmu prvému priateľovi, ktorý bol jeho vyznávačom. Ten ju však opustil a vrátil sa do Švédska ku svojej manželke a deťom. Krehká blondínka sa krátko nato v utečeneckom tábore neďaleko mesta Kvissel, v ktorom žila, zoznámila s 29-ročným Iráncom Bakhtiarom. V osudný večer Lisa opakovane sledovala video z popravy dvoch britských humanitárnych pracovníkov. Potom vzala spolu so svojim moslimským milencom nôž s dlhou čepeľou a matku ním 20-krát bodla. Zraneniam takmer okamžite podľahla.

Otvoriť galériu

Po beštiálnej vražde Lisa vytočila číslo na políciu a tvrdila, že práve počula matku kričať a videla utekať preč neznámeho belocha. Muži zákona ihneď prišli na miesto činu, no miesto stôp vedúcich k útočníkovi našli už len Lisu, ako sa hrá s mobilom. Keď sa jej spýtali, kde leží matka, bez záujmu ukázala smerom na poschodie. Svojim chladnokrvným prístupom sa tak okamžite stala hlavnou podozrivou. Vyšetrovateľom potom už len stačilo nazrieť do jej počítača, aby zistili, že krátko pred vraždou sledovala niekoľko hodín videá Islamského štátu.

 

Na súde nechýbala ani Lisina sestra – dvojička, ktorá tvrdila, že sa musela z domu odsťahovať, pretože hádky Lisy s matkou boli takmer na dennom poriadku. A hoci Bakhtiar sa na mieste činu po príchode polície už nenachádzal, usvedčili ho odtlačky prstov v matkinej spálni. Dvojica plánovala chladnokrvnú vraždu spoločne, na súde sa však v snahe zachrániť sa začali navzájom obviňovať. Lisa sa dokonca na súde snažila zaprieť milenecký pomer s Iráncom, no súd jej neuveril. Mladú matkovrahyňu odsúdili na deväť rokov, Abdulla na trinásť rokov nepodmienečne a po odpykaní trestu bude vyhostený z Dánska. Obaja musia taktiež zaplatiť odškodné vo výške približne 54-tisíc eur pozostalým – nevlastnému otcovi, bratovi a sestre. Ich matke, ktorá doplatila na brutálne vymytie mozgu islamským fanatizmom, však už život nič nevráti.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Dočkáme sa poklesu cien benzínu? Analytik reaguje: Takto to bude vyzerať najbližšie týždne!
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
Rezort zdravotníctva hľadá nového riaditeľa nemocnice: Vyhlásili aj výberové konanie na tento post!
Lela Ceterová chce vraj už skoncovať s plastikami.
VYTOČENÁ Lela Vémola: Deň na ho*no a ešte ma zastavia policajti! Sťažuje sa, že za TOTO dostala pokutu
20th June 2020: Rear view of two male Police Scotland officers on duty in Edinburgh, during a Black Lives Matter demonstration in St Andrew Square, during the Coronavirus pandemic. One officer is wearing protective rubber gloves. Both officers are wearing high visibility jackets with their police uniforms, with the police logo on the back. They are standing looking down the street, keeping surveillance of the crowds. They have handheld radios attached to their jackets to communicate with colleagues.
Manžel expremiérky sa zmieta v problémoch: Polícia ho obvinila zo sprenevery
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov
Lavrov si servítku pred ústa neberie: Jasné oznámenie od Ruska! KOMU ho adresovali?
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Polícia zastavila dvoch mužov: Ani vo sne by im nenapadlo, čo u nich objavia!
 Herečka Jiřina Bohdalová.
Herečka Bohdalová v 92 rokoch sekla so závislosťou: Nezlákal ju ani exprezident!
(ilustračné foto).
Zlé správy! Ceny benzínov opäť narástli, stúpla aj nafta: O koľko?
Tisícky služobne mladých lekárov štrajkujú v Južnej Kórei.
Zavrú štrajkujúcim lekárom ústa? Vláda sa rozhodla pre finálne kroky: Protestujúci reagujú!
Požiar zničil 9 obydlí a o strechu nad hlavou prišlo takmer 50 ľudí.
Foto
Požiar v Stropkove pripravil o strechu nad hlavou desiatky ľudí: Polícia začala trestné stíhanie
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD)
Aktualizované
Fico má veľký plán: Priláka k nám Čínu? Premiér im chce predložiť túto ponuku
(ilustračné foto)
Boje s povstalcami môžu mať vážnu dohru! Zopakujú sa predchádzajúce ukrutnosti?