Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.04.2015 12:40

Kanada pošle do Česka samé hviezdy: Prídu aj štyri jednotky draftu z NHL

Národný tím Kanady zverejnil prvé mená hráčov, ktorí sa už v máji predstavia na majstrovstvách sveta v Prahe a Ostrave, kam pricestuje niekoľko ofenzívnych hviezd.

Okrem iného aj spoluhráč Jakuba Voráčka z Philadelphie Claude Giroux, Tyler Seguin a Jason Spezza z Dallasu alebo olympijský víťaz zo Soči Matt Duchene. Aktuálny káder trénera Todda McLellan predstavuje devätnásť hokejistov.

A nominovali už tiež Spojené štáty americké, na ktorých súpiske nájdeme desať hráčov z NHL.

Kým najproduktívnejší hráč tohtoročnej základnej časti NHL Jamie Benn, ktorého čaká operácia, v kanadskom tíme chýba, ďalšie ofenzívne hviezdy nechýbajú. Na majstrovstvách sveta v Prahe a Ostrave sa okrem iného predstaví Claude Giroux, Jason Spezza, ktorý má v zbierke dve striebra zo svetových šampionátov z rokov 2008 a 2009, alebo Tyler Seguin, ktorý na MS bude štartovať prvýkrát.

 

Rovnako ako ďalších osem kanadských hokejistov. Premiéru na veľkej akcii zažijú ešte gólman Martin Jones s obrancom Jakom Muzzinem a útočníkom Tylerom Toffolim, ktorí vlani slávili s Los Angeles zisk Stanleyho pohára, alebo zadáci Tyson Barrie z Colorada, Aaron Ekblad z Floridy, David Savard z Columbusu a nakoniec aj útočníci Tyler Ennis z Buffala a Cody Eakin z Dallasu.

Striebro z majstrovstiev sveta má okrem Spezza ešte skúsený obranca Brent Burns. V kádri kouča Todda McLellana potom nájdeme dokonca štyroch hokejistov, ktorí sa stali jednotkou draftu. V roku 2010 to bol útočník Taylor Hall, o rok neskôr Ryan Nugent Hopkins, ktorý rovnako ako Hall oblieka dres Edmontonu, v roku 2013 útočník Nathan MacKinnon z Colorada a naposledy bek Aaron Ekblad.

Na rozdiel od Kanady nominovali Američania pomerne neskúsený výber. Iba trio hráčov má skúsenosti s takto veľkou medzinárodnou akciou. Medzi nimi aj skúsený bek Justin Faulk z Caroliny, ktorý má za sebou už dva šampionáty a navyše sa zúčastnil na olympiáde v Soči.

Americký káder zatiaľ tvorí šestnásť hokejistov, z ktorých desať pôsobí v NHL. A účasť potvrdili aj dvaja hráči z ruskej KHL. Najlepší strelec základnej časti Steve Moses z fínskeho Jokeritu Helsinki, ktorý nedávno podpísal zmluvu s Nashvillom, a ešte útočník Dan Sexton z Nižnekamsku. Zvyšná štvorica hráčov, medzi nimi aj gólman Alex Lyon, pôsobí v amerických univerzitných súťažiach.

Nominácia Kanady na MS v Prahe a Ostrave:

Brankári:

Martin Jones (Los Angeles, NHL), Mike Smith (Arizona, NHL).

Obrancovia:

Tyson Barrie (Colorado, NHL), Brent Burns (San Jose, NHL), Aaron Ekblad (Florida, NHL), Jake Muzzin (Los Angeles, NHL), David Savard (Columbus, NHL).

Útočníci:

Matt Duchene, Nathan MacKinnon, Ryan O'Reilly (všetci Colorado, NHL), Cody EAKIN, Tyler Seguin, Jason Spezza (všetci Dallas, NHL), Jordan Eberle, Taylor Hall, Ryan Nugent-Hopkins (všetci Edmonton, NHL), Tyler Ennis (Buffalo, NHL), Claude Giroux (Philadelphia, NHL), Tyler Toffoli (Los Angeles, NHL).

Nominácia USA na MS v Prahe a Ostrave:

Brankár:

Alex Lyon (Yale University, NCAA).

Obrancovia:

Justin Faulk (Carolina, NHL), Jake Gardiner (Toronto, NHL), Torey Krug (Boston, NHL), John Moore, Connor Murphy (obaja Arizona, NHL), Mike Reilly (University of Minnesota, NCAA).

Útočníci:

Marc Arcobello (Arizona, NHL), Matt Hendricks (Edmonton, NHL), Trevor Lewis (Los Angeles, NHL), Ben Smith (San Jose, NHL), Jeremy Morin (Columbus, NHL), Steve Moses (Jokerit Helsinki, KHL) , Dan Sexton (Nižnekamsk, KHL), Dylan Larkin (University of Michigan, NCAA), Jimmy Vesey (Harvard University, NCAA).

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Premiér Veľkej Británie David Cameron
Británia neberie extrémistické skupiny na ľahkú váhu: Jasné vyhlásenie Camerona, ohrozujú mier!
Herečka si svoj slávnostný deň predstavovala celkom inak.
Váš Tip
Televízna sudkyňa Názlerová sa podelila so zvláštnym zážitkom: Cudzí ľudia jej dávajú takéto návrhy!
Lucy Sutton-Hesford
Foto
Žena sa rok po manželovej smrti znovu vydala: Ani vo sne vám nenapadne, koho si vybrala
Vo veku 68 rokov zomrel Ján Uličiansky.
Foto
Slovensko prišlo o ďalšiu osobnosť: Zomrel spisovateľ Ján Uličiansky († 68)
(ilustračné foto).
Rus má svoj osud spečatený: Za protivojnové činy ho postihne tvrdý trest!
SMSka
Chodia vám podozrivé SMS správy? TOTO si všimnite, predídete tak veľkej škode!
Building is On Fire. Fireman is Going Upstairs. Open Flames are Seen on Stairs.
Plamene pohltili závod na spracovanie kovov: Zásah vyše stovky hasičov a varovanie pre obyvateľov!
Ilustračné foto
Poplach na škole v Česku: Muž násilne vtrhol do budovy! Neuveríte, ako ho polícia dolapila
Speváčka sa konečne opäť usmieva.
Foto
Celeste prehovorila o ÚTEKU zo šoubiznisu: TIETO slová ju roky ničili! Spoveď o najhoršom období
(ilustr. foto)
Pri opaľovaní to nepreháňajte! Šokujúce, čo sa deje v našom tele: Na TOTO si dávajte veľký pozor
(ilustračné foto)
Ruské kybernetické útoky na Nemecko a Českú republiku: EÚ aj NATO reagujú!
Policajti na mieste našli auto mimo vozovku v poli, prevrátené na streche.
Mladícka nerozvážnosť dopadla katastrofálne: Prevrátené auto na streche! Jedna z osôb je v kritickom stave