Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.10.2023 14:39 | Správy | Domáce správy
Foto

Kollár vypenil, zásah NAKA v jeho rádiu ho vytočil do nepríčetna: Chcú prekryť vážny problém!

Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) označil dnešný zásah Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) v jeho Fun rádiu za „smiešny policajný cirkus“.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Podľa jeho slov si prišli policajti na piatich autách za sprievodu televíznych kamier pre štyri faktúry, ktoré im už pred tromi mesiacmi dala právnička rádia. „Pravá ruka nevie, čo robí ľavá,“ povedal. Tvrdí, že ide o prekrytie vážneho problému, že dnes v noci nám zaviedli hraničné kontroly Česi, Poliaci aj Rakúšania. Zdôraznil, že nikto nebol obvinený ani zadržaný.

Kollár nevedel povedať, aké konkrétne dokumenty policajtov zaujímali. Od vedenia rádia sa dozvedel, že malo ísť o faktúry. Myslí si, že sa týkali dodávateľsko-odberateľských vzťahov. "Nevediem to rádio, nechodím tam, nevstupujem do toho, riadi si to manažment spoločnosti, od koho nakupuje, komu predáva, akú reklamu vysiela," priblížil Kollár, ktorý podľa svojich slov nie je konateľom ani štatutárom rádia, ale len konečným užívateľom výhod.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) v stredu od rána zasahuje na niekoľkých miestach Slovenska vrátane Bratislavy. Okrem Fun rádia zasahuje aj v spoločnosti Slovclean, ktorá je blízka bývalému poslancovi Národnej rady SR Martinovi Borguľovi (kandidoval za Sme rodina). Polícia uviedla, že ide o akciu s názvom Targety, ktorá je zameraná na objasnenie rozsiahlej ekonomickej trestnej činnosti páchanej v období rokov 2011 až 2021. Vyčíslená škoda na DPH je približne 7,5 milióna eur. Polícia aktuálne vykonáva procesné zaisťovacie úkony na 17 miestach v rámci celého Slovenska.

Rastislav Dutka, generálny riaditeľ spoločnosti Radio Group a.s., ktorá prevádzkuje Fun rádio, dnes vo svojom stanovisku uviedol, že si nie sú vedomí žiadneho porušenia zákonov. Orgánom činných v trestnom konaní (OČTK) ponúkli plnú spoluprácu a predložili všetky požadované dokumenty a informácie. „Sme pevne presvedčení, že naša spolupráca s OČTK povedie k rýchlemu vyjasneniu tejto situácie. Sme slobodné a nezávislé médium. Napriek takémuto zásahu však máme plnú dôveru k schopnosti OČTK vykonávať povinnosti v súlade s platnými zákonom a predpismi a len v nevyhnutnej miere,“ vyjadril sa Dutka k zásahu NAKA.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na archívnej snímke z 26. decembra 2022 ukrajinskí vojaci strieľajú zo samohybnej húfnice francúzskej výroby CAESAR na ruské pozície pri Avdijivke.
Rusi hovoria o barbarskom ostreľovaní Donecka: Neďaleko zastávky mali predčasne vyhasnúť štyri životy
Foto
Kucka si nebral servítku pred ústa: TAKTO sa správal problémový legionár!
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
V tejto veci nemá Netanjahu žiadne pochyby: Operácia má rozhodnúť o všetkom!
Foto
Slovenský mladík sa zapísal do histórie: Prekonal 89 rokov starý rekord
Belgický premiér Alexander De Croo.
Nehorázny prešľap belgického moderátora: Sila, čo povedal v priamom prenose! Otvorená výzva na atentát?
Ruský prezident Vladimir Putin (vľavo) a čínsky prezident Si Ťin-pching (vpravo) počas neformálneho stretnutia v Pekingu vo štvrtok 16. mája 2024.
Správanie Číny sa Američanom nepozdáva: Hrá to na dve strany? Spojené štáty sú rozhorčené
Meghan Markle na návšteve Nigérie.
Foto
Meghan so slzami v očiach! Z toho, čo sa stalo v Nigérii, sa bude ešte dlho spamätávať
Russian tanks convoy on military maneuvers.
Veliteľ spojeneckých síl o šanciach na dobytie Charkova: Ruská armáda má podľa neho zásadný problém
Ilustračné foto
Ako určiť, že je niekto PSYCHOPAT: Všímajte si TENTO znak! Znepokojivé, čo zistili o ženách
Dym stúpa po izraelskom leteckom útoku východne od Rafahu.
Pásmo Gazy sa nachádza v hroznom stave: Juhoafrická republika podnikne dodatočné právne kroky proti Izraelu
Pápež František.
Pápež napriek zdravotným ťažkostiam ohlásil ďalšiu zahraničnú cestu: Pripomenie si významné výročie
Apelujú na lídrov strán, aby jednoznačne odmietli akékoľvek násilie.
Pellegrini a Čaputová odsúdili atentát na premiéra: Dokážu spolu zmieriť rozhádaných politikov?