Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.09.2023 12:30 | Správy | Domáce správy
FotoPR článok

Najkrajšie preteky? Popularita dm ženského behu je enormná: Neuveríte, koľko odvážnych žien sa postaví na čiaru

Popularita dm ženského behu priam neskutočne rastie. Kým v premiérovom ročníku pred jedenástimi rokmi štartovalo 620 odvážnych žien a dievčat, na sobotný 11. ročník sa prihlásilo až 4500 bežkýň!

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

„A určite by sme ich mali na štarte aj viac, lenže z kapacitných dôvodov sme už tri týždne pred podujatím zastavili registráciu, pričom pôvodné číslo 4000 účastníčok sme navýšili o ďalších päťsto,“ vraví hrdo športový riaditeľ dm ženského behu Jozef Pukalovič a dodáva. „Takéto niečo sme v minulosti nezažili!“

V porovnaní s minulým rokom sa na dm ženský beh prihlásilo o 900 bežkýň viac. Organizátori z agentúry Be Cool a zo spoločnosti dm drogerie markt, s. r. o., zaznamenali na 4-kilometrovej trati nárast počtu bežkýň o 20 percent v porovnaní s vlaňajškom, na 10 km a na Behu mamy s dcérou je to dokonca až 24 percent viac!

„Najvyšší nárast je v disciplíne, ktorá mala vlani premiéru – v nordic walkingu je počet prihlásených vyšší dokonca až o 72 percent,“ doplnila Bronislava Chrappa z organizačného tímu dm ženského behu. Zo 4500 bežkýň sú približne tri stovky zo zahraničia, 1561 si uvádza ako bydlisko Bratislavu.

„Hlavné mesto bude nabité ženskou energiou, očakávame – tak ako každý rok – fantastickú atmosféru,“ poznamenala Natália Franková, zástupkyňa spoločnosti dm drogerie markt, s. r. o. a skupinová vedúca marketingu. Takisto prezradila, že všetky bežkyne sa môžu tešiť na bohatý štartový balík od dm drogerie markt, v ktorom nájdu viac ako 20 rôznych produktov.

Okrem stoviek rekreačných a príležitostných bežkýň pobežia v sobotu i popredné slovenské vytrvalkyne. Na štart sa postaví napríklad Žofia Naňová, tohtoročná majsterka SR v cestnom behu na 10 km, ktorá vyhrala posledné dva ročníky Telekom Night Run. Prihlásila sa aj víťazka TNR 2021 Katarína Lovrantová, pobeží i Zuzana Gejdošová. Všetky tri špičkové bežkyne sú aj ambasádorkami dm ženského behu.


Táto pocta sa ušla i ďalším osobnostiam ako sú Ilse Dippmann (zakladateľka Asics Rakúskeho behu žien), Soňa Hrabec Kotulková (kozmetická a lifestyle influencerka), Lucia Krajčovič (bývalá profesionálna zápasníčka v thajskom boxe a MMA), víťazka behu na 4 km od roku 2018 a držiteľka traťového rekordu (14:11 v roku 2019) Lucia Pelikánová, ktorá je aj aktuálna majsterka sveta v canicrosse (beh so psom), Soňa Kopčoková (ultramaratónkyňa, exmajsterka sveta v body fitnese/2006) a Bronislava Chrappa (členka organizačného tímu dm ženského behu a zároveň milovníčka behu v akejkoľvek forme). Ambasádorkami 11. ročníka dm ženského behu sú aj dievčatá z bratislavského ženského bežeckého klubu SheRuns, v ktorom trénerky pomáhajú každý rok na štvrtkových tréningoch pripraviť ženy a dievčatá práve na dm ženský beh.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


ilustračné foto
Foto
Šokujúca smrť! Zomrel len 47-ročný kaskadér známeho hollywoodskeho herca
Bojový dron
Ukrajina útočila na Kryme: Rusi sa z výsledku nepotešia! Prišli o dôležité stroje
Policajti zabili ozbrojeného muža, ktorý chcel podpáliť synagógu.
Šialenec chcel zapáliť synagógu, postihol ho fatálny osud: Nové zistenia! Takýto príkaz ho čakal
Vodiči stojaci v kolóne neboli nadšení z manévru ďalšieho šoféra.
Váš Tip
Šoféra stojaceho v kolóne skoro porazilo, keď to uvidel: Neuveriteľná drzosť, ktorá dvihne tlak aj vám!
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) počas spoločného plenárneho rokovania s prezidentom Azerbajdžanu Ilhamom Alijevom v Baku.
Aktualizované
Premiér Robert Fico absolvoval chirurgický zákrok
Ben Affleck a Jennifer Lopez
Koniec najzamilovanejšieho páru šoubiznisu? ROZVOD má byť na spadnutie! TOTO je dôvod
Ruský prezident Vladimir Putin.
Putin obviňuje Ukrajinu: Čo sa deje na fronte, je ich chyba! Vyvrcholí bitka k obsadeniu mesta?
Nemocnica
Perfektná novinka v Prešove! Rakovinu pľúc odhalia novou metódou
Izraelskí vojaci riadia tank na hraniciach s pásmom Gazy.
Izraelská reakcia na obvinenia z genocídy: Opakovanie klamstva z neho pravdu nespraví
Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka počas tlačového vyhásenia na tému Podanie prezidentky na Ústavný súd SR.
Maroš Žilinka o atentáte na premiéra: Odmietam vyšetrovanie v priamom prenose
Flag of Israel on the tank
Izrael útočí! Vystupňované napätie si vyžiadalo svoju daň: K zasiahnutým miestam mieria sanitky
Z Kennedyho vesmírneho centra v americkom štáte Florida vo štvrtok ráno úspešne odštartovala raketa Falcon 9 spoločnosti SpaceX,
Vesmírne preteky Číny a USA: Turistické lety do kozmu začnú už v tento rok! Z ceny za letenku odpadnete