Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.10.2023 14:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Tanečník Peter Modrovský po dlhých rokoch od rozchodu: Adela ma ovplyvnila, zviedla ma z tejto cesty!

Tanečník Peter Modrovský (39) vraví, že je šťastný človek. Už ako dieťa žal úspechy na parkete v spoločenských tancoch. Kariéru zakončil najlepšie, ako mohol - vybudoval tanečnú školu, ktorá má široko-ďaleko dobré meno. V škole učí tanec aj jeho bývalá trénerka Elena Jágerská (59), ktorá Petra spolu s manželom Igorom († 57) trénovala v úplných začiatkoch. 

Fotogaléria
10
fotiek v galérii

Prečo padla v detstve voľba práve na spoločenský tanec?

Mama videla, že si púšťam platne Michaela Jacksona a v bielych ponožkách tancujem na koberci. A to bol vlastne impulz pre moju maminu, aby ma dala na tanec. Zo začiatku sa mi chlapci v škole posmievali, lebo oni hrali futbal, ale keď som potom prišiel s krásnou tanečnou partnerkou zatancovať do školy, začali mi závidieť. 

 

Kedy sa dostavil prvý výraznejší úspech?

Ťažko zadefinovať, čo je môj hlavný úspech, lebo úspechov bolo pomerne veľa. Vyhrávali sme domáce aj zahraničné súťaže a neskôr to bolo o tom, získať čo najviac bodov vo svetovom rebríčku. Tam sme sa pohybovali medzi 30. a 40. miestom, takže to bol celkom slušný úspech a, samozrejme, majster Slovenska.

 

Začínali ste v tanečnej škole u Eleny a Igora († 57) Jágerských. Teraz sa karta obrátila a Elena Jágerská je trénerkou vo vašej tanečnej škole.

Áno, Elenka bola vlastne moja úplne prvá trénerka spolu s manželom Igorom Jágerským, keď som bol malý chlapec. Neskôr sme pokračovali aj so zahraničnými trénermi. Je to pekná paralela. Od začiatku do jedenástich rokov som bol čisto pod patronátom Elenky. Potom prichádzali rôzni externí tréneri a dá sa povedať, od pätnástich rokov sme už boli s tanečnou partnerkou často v Anglicku, v Taliansku, kde nás trénovali aj zahraniční tréneri.

V tanečnej škole ste boli ako doma a nebáli ste sa žiadnej roboty...

Už ako malý chlapec som viac-menej robil všetko, aj manuálne práce. Mamina tým, že bola na mňa sama, to nemala úplne jednoduché. Robila na železnici denné, nočné, ešte chodila pomáhať do kuchyne, upratovať. Takže dá sa povedať, že mala pracovný čas pomaly 18 hodín... Našťastie, babka vykryla niektoré povinnosti, vodila ma na tanečnú. A aj ja som pomáhal a robil všetko, čo sa dalo. Dodnes si sám umývam tanečné sály. Samozrejme, keď je nejaké časové vypätie tak nestíhame, ale mňa to aj baví. Dokonca mám choreografie umývania podlahy, púšťam si hudbu a umývam. (smiech)

 

Takže, ako sa vraví, čo sa v mladosti naučíš, neskôr akoby si našiel...

Pravdupovediac, ja som už od tínedžerských rokov brigádoval, aby som to mamine trošku uľahčil. Asistovať v tanečnej škole som začal asi v trinástich rokoch, predĺžené venčekové kurzy som už vtedy viedol a od šestnástich som učil aj dospelácke kurzy, takže tam som už naberal tie skúsenosti.

Vďaka tomu som videl veci aj z druhej strany, čo mi veľmi pomohlo pri štarte vlastnej tanečnej školy, keď sa z trénera musíte stať hlavne organizátorom. Rýchlo totiž zistíte, že mať tanečnú školu nie je len o tanci, ale musíte riešiť, že chýba záchodový papier, treba opraviť svetlo, zohnať peniaze, dobudovať to či hento, zabezpečiť marketing... Zrazu zistíte, že nie ste len učiteľ, ale aj stavbár, montér... Tie začiatky vás úplne pohltia a vy neviete, čo skôr. 

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas Nedeľa, Narcis Liptáková

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Atrakcia je lákadlom aj v noci.
Váš Tip
Ikonická spievajúca fontána v Košiciach je po rozsiahlej obnove v prevádzke: Neuveríte, akými technológiami disponuje!
Varovanie pred búrkami
Užívajte si teplo, kým môžete: Počasie sa POKAZÍ! Kedy príde radikálna ZMENA?
Ilustračné foto
Útok Číny?! Desivé, čo sa malo stať v Juhočínskom mori: To neznie dobre
(ilustračné foto)
Veľké nešťastie na svahu! Zrazili sa dvaja lyžiari, český občan († 66) neprežil
Close up of seatbelt with damaged webbing in door frame of crashed car.  Broken auto glass on rain soaked roadway and inside car.
Vážna nehoda pod Tatrami: Zrazili sa tam 3 vozidlá! Cesta je uzavretá, zasahovali hasiči
Foto
Vlhová sa s mamou TAKTO vyšantila v kuchyni: Momentálne jem všetko, čo vidím!
Jerguš dostal už dve pracovné ponuky v súvislosti s dronmi
Foto
V škole v Prešove otvorili unikátny predmet: Žiakom sa pracovné ponuky len tak hrnú! Aha, čo ich učia
(ilustračné foto).
Krvavý incident v krajine: Hlásia niekoľko obetí! Znepokojivé, kde ozbrojenec útočil
Postojíte si v kolónach (ilustračné foto).
Dopravné komplikácie v Bratislave: Na TOMTO mieste na cestu vyteká... Dávajte si pozor!
(ilustračné foto).
Autobus sa zrútil do niekoľkometrovej rokliny: Zahynulo najmenej 25 ľudí! Mrazivé detaily nehody
Ilustračné foto
Brutalita v Bratislave: V centre sa strhla drsná bitka! Zásah polície a prevoz do nemocnice
Ilustračné foto.
ZLÉ správy na leto: V TÝCHTO obľúbených destináciách vás dovolenka vyjde drahšie!