Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.06.2023 00:00 | Nové Časy | Cestovanie
Sponzorované

5 netradičných zážitkov, ktoré by ste na Tureckej riviére nečakali

Za hodinu sa z pláže môžete dostať na vrchol vysoký ako Lomničák alebo si môžete užiť s deťmi sánkovačku pod strechou.

Do Antalye a okolitých letovísk cestujú Slováci za dovolenkou, ktorú trávia v pohodlí na pláži a pri mori. Tamojšie hotelové rezorty vám dokážu zabezpečiť všetky služby a komfort, ktorý potrebujete, takže z rezortu ani nemusíte vyjsť. To by však bola škoda, Turecko má čo ponúknuť aj mimo rezortov.

Otvoriť galériu
Land of Legends v Beleku.
Zdroj: Adobe Stock

„Turecká riviéra ponúka množstvo atraktívnych výletov, či už sa jedná o antické pamiatky alebo dobrodružstvo. Milovníkom histórie odporúčame navštíviť antické miesta ako Side, Antalya, Perge, Aspendos alebo Pamukkale. Pre tých, ktorí milujú zjednávanie a nákupy, je Turecko doslova nákupným rajom. Nájdete tu obrovské množstvo obchodov s oblečením, obuvou, ale i tradičným tovarom či pravými tureckými cukrovinkami,“ povedala hovorkyňa KARTAGOtours Alica Šipošová.

Nákupy a história však nie sú všetko. Turecká riviéra je plná zážitkov, ktoré ponúkajú adreanlín. „Milovníci adrenalínu a zábavy sa môžu vybrať na rafting, zipline, buginy, monstertruck, jazdu na jeepoch alebo do aquaria v Antalyi, kde okrem množstva pestrofarebných rýb a plazov, môžu navštíviť aj múzeum voskových figurín,“ dodáva Alica Šipošová z KARTAGOtours. Pozrime sa na 5 takýchto zážitkov, ktoré tu na vás čakajú.

Z pláže za hodinu na „Lomničák“

Otvoriť galériu

Prejdete sa po pláži nasadnete do auta a o necelú hodinu sa už lanovkou veziete na vrchol hory Tahtali vo výške 2 365 metrov nad morom. Užijete si nádherný vyhľad na pobrežie Antalye zhora. Cesta lanovkou trvá o niečo viac ako 10 minút. Na vrchole hory Tahtali je niekoľko obchodov so suvenírmi a reštaurácia s fantastickým výhľadom. Ak by ste sa dole nechceli vracať lanovkou, tak je k dispozícii za pekného počasia let paraglajdom.

Rafting

Otvoriť galériu

Z pohoria Taurus sa rieka Köprüçay vlieva do Stredozemného mora. A to je príležitosť užiť si tu poriadnu jazdu na rafte. Môžete si vybrať z viacerých spoločností, ktoré tento zážitok ponúkajú. K dispozícii sú profesionálni lektori, ktorí ovládajú angličtinu a často aj nemčinu. Rieka nie je príliš divoká, takže ani začiatočníci sa nemusia báť.

Jazda na buginách

Otvoriť galériu

Máte radi adrenalín za volantom? Tak toto je ten správny zážitok pre vás. Nasadnite do offroadovej buginy a zajazdite si v teréne na suchu aj v blate. Rátajte s tým, že sa poriadne zašpiníte, ale po pár minútach vám to bude jedno a budete si naplno užívať divokú jazdu. Špiny sa báť nemusíte. Na záver vás totiž inštruktor vo veľkom monster trucku prevezie cez rieku a pekne sa vykúpete. Z celej akcie si okrem fotografií môžete odniesť aj profesionálne video, ktoré vám inštruktori vyhotovia prakticky okamžite.

Akvárium a vosk so snehom ako bonus

Otvoriť galériu

Žraloka v mori nechce stretnúť nikto z nás. Pozrieť si ho však v najdlhšom tunelovom akváriu na svete je iná vec. Presklený tunel má dĺžku 131 metrov a priemer tri metre. Zblízka môžete obdivovať žraloky alebo raje. Prezrieť si, samozrejme, môžete aj ďalších 40 tematických akvárií. V tej istej budove nájdete aj 3D kino, múzeum voskových figurín a počas horúcich dní vás určite osvieži návšteva ľadovej časti, kde si môžete prezrieť ľadové sochy a deti sa zabavia sánkovaním.

Land of Legends

Otvoriť galériu
Land of Legends v Beleku.
Zdroj: Adobe Stock

Tento zábavný park si užijú deti aj dospelí. Desiatky tobogánov, kolotoče a húsenková dráha, ktorá vám vyrazí dych a pri jazde na nej sa vám zastaví srdce. Okolie si môžete pozrieť z vyhliadky na viac ako 100 metrov vysokej veži.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Neúspešní kandidáti na prezidenta Ján Kubiš a Ivan Korčok.
Kubiš a Korčok odsúdili útok na premiéra: Sú zhrození! Ficovi posielaju silu
Amatérsky básnik Juraj je podozrivý z najhoršieho činu v dejinách slovenskej politiky.
Foto
Kto je atentátnik Juraj, ktorý postrelil Roberta Fica: Jeho syn aj susedia PREHOVORILI
Na snímke primátor Bratislavy Matúš Vallo.
Primátor Bratislavy o atentáte na premiéra: Nenávisť a napätie si vyžiadali krutú daň
Na snímke premiér SR Robert Fico (Smer-SD).
Jednota dôchodcov na Slovensku želá Ficovi skoré uzdravenie: Veríme, že...
Vedcovi pomohol k identifikácii malý most v pozadí.
Geologička tvrdí, že odhalila záhadu na portréte Mony Lisy: Zamysleli ste sa niekedy nad týmto detailom?
Na snímke policajti zatýkajú muža po streľbe na predsedu vlády Roberta Fica na výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej v okrese Prievidza v stredu 15. mája 2024.
Foto
VIDEO Atentátnikovu manželku odviedla polícia: V jeho byte boli niekoľko hodín!
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) počas spoločného plenárneho rokovania s prezidentom Azerbajdžanu Ilhamom Alijevom v Baku.
Streľbu v Handlovej odsúdilo už aj Pobaltie: Brutálny a bezohľadný útok, píšu krajiny
Bývalý prezident Andrej Kiska.
Exprezident Andrej Kiska o atentáte na Roberta Fica: Je to ohavný čin! Premiérovi praje skoré uzdravenie
(ilustračné foto)
Muž útočil nožom na náhodných okoloidúcich: Bodal hlava nehlava! Polícia zakročila
Ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD).
Premiér je v rukách špičkového personálu, tvrdí ministerka zdravotníctva: Odkaz na operačnú sálu
Ilustračné foto
Poľsko rieši prípady hromadných požiarov po celej krajine: Mal v tom niekto prsty?
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).
Sú ústavní činitelia, opozícia a médiá v bezpečí? Šutaj Eštok vysvetľuje, prídu zmeny v ochrane