Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.04.2023 08:00 | Správy
Špeciálny projekt

Potrebujete v lete slnečné dioptrické okuliare? Vďaka týmto radám si vyberiete správne

Aj vy nosíte dioptrické okuliare a rozmýšľate nad tým, ako si budete v lete chrániť oči pred slnkom? Kedysi išlo o zásadný problém, doba však našťastie pokročila, a dnes si môžete vybrať hneď z dvoch praktických a štýlových riešení.

Slnečné dioptrické okuliare: Vyberte si svoj štýlový kúsok

Tým prvým sú klasické slnečné okuliare s dioptriami. Ide o okuliare, ktoré budú mať „vaše“ dioptrie a ich sklá budú zároveň tónované, takže ochránia oči pred slnečným žiarením. Ich výber je podobný ako v prípade klasických dioptrických okuliarov a zvládnete ho aj online.

Najskôr si vyberiete rám podľa svojich predstáv. Výhodou je, že si môžete zvoliť iný štýl, ako nosíte bežne pri dioptrických okuliaroch, a siahnuť aj po extravagantnejších a výraznejších kúskoch. Následne pri objednávke zadáte hodnoty svojich dioptrií a zvolíte si možnosť slnečné dioptrické sklá.

Pri výbere šošoviek by ste mali zvážiť, v akých situáciách budete slnečné dioptrické okuliare využívať. Klasické sklá od EssilorLuxottica sú napríklad vhodné na bežné nosenie a môžete si vybrať zo zeleného, hnedého a sivého vyhotovenia.

Chcete slnečné okuliare najmä na šport či k vode? V tom prípade sú vhodnejšie polarizačné šošovky, ktoré blokujú odrazy a odlesky svetla. A pre tých, ktorí chcú byť štýloví, je tu možnosť vybrať si zrkadlovú úpravu v zlatej, striebornej alebo modrej farbe.

Výhody a nevýhody dioptrických slnečných okuliarov:

+ plnohodnotný zrak aj počas nosenia slnečných okuliarov,
+ štýlový kúsok a možnosť striedať dizajn okuliarov vonku a vnútri,
+ netreba čakať na zafarbenie či odfarbenie,
- oproti fotochromatickým o niečo vyššie náklady, pretože potrebujete dvoje okuliarov – klasické dioptrické a slnečné dioptrické,
- potreba nosiť so sebou dvoje okuliarov.

Otvoriť galériu

Fotochromatické okuliare: Dva v jednom

Druhou možnosťou sú samozafarbovacie fotochromatické sklá, ktoré vám ušetria čas aj peniaze pri výbere rámov. Výhodou takýchto skiel je ich reakcia na svetlo. Keď vyjdete von, automaticky sa približne za 30 sekúnd zatmavia na úroveň slnečných okuliarov. Pri príchode do interiéru sa zas približne do 5 minút odfarbia na klasické číre dioptrické okuliare. Ak sa teda rozhodnete pre takéto šošovky, stačia vám len jedny okuliare na slnko aj do interiéru.

Pri fotochromatických sklách máte takisto na výber. Zvoliť si môžete štandardné šošovky určené na celodenné nosenie, ktoré sú v interiéri takmer číre, no na slnku stmavnú a poskytnú očiam 100 % ochranu pred UV žiarením. Na výber máte hnedé, ktoré zvyšujú kontrast, alebo sivé, ktoré sú neutrálne.

Druhou možnosťou sú prémiové fotochromatické šošovky, ktoré majú tmavšie sklá a budú pre vás vhodné, ak trávite väčšinu času vonku alebo za volantom. Takéto šošovky sú však o trochu tmavšie aj v interiéroch.

Výhody a nevýhody fotochromatických okuliarov:

+ stačia vám jedny okuliare,
+ fotochromatické sklá sú síce o niečo drahšie ako slnečné dioptrie, ale celkovo ide o lacnejšiu možnosť, keďže kupujete len jeden rám a jedny sklá,
- zafarbenie a najmä odfarbenie chvíľu trvá,
- aj keď nesvieti slnko, ostáva pri pobyte vonku v sklách zvyšková farba.

Otvoriť galériu

Nákup cez eyerim.sk: Kvalita, široká ponuka a lepšie ceny

Nákup okuliarov online dnes už nie je žiadna veda. V eyerim.sk nájdete tisícky rámov v rôznych farbách, tvaroch a cenách. Vďaka funkcii virtuálneho vyskúšania uvidíte, ako vám ktorý sedí, a zo skúšania sa môže stať zábava. Následne stačí nahrať predpis od očného lekára alebo vyplniť údaje ručne a pridať želanú úpravu šošoviek – či už sa rozhodnete pre tónovanie vo farbe, polarizáciu, zrkadlovú úpravu alebo fotochromatické sklá.

Vo všetkých okuliaroch sú sklá vyrobené v spolupráci s popredným európskym výrobcom dioptrických šošoviek EssilorLuxottica. To zaručuje vysokú kvalitu a okuliare, ktoré upravia zrak, no zároveň oči ochránia. Napriek špičkovým šošovkám sa však cien báť nemusíte, práve naopak. Ceny okuliarov pri nákupe online sú mnohokrát dostupnejšie ako v kamenných predajniach. Tie pravé si teda nájde naozaj každý.

OBJAVTE DIOPTRICKÉ SLNEČNÉ OKULIARE OD EYERIM

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Harapes zomrel vo veku 77 rokov.
Zdrvujúca správa: Zomrel uznávaný český tanečník a herec Vlastimil Harapes († 77)
Petr Fiala prijal v Strakovej akadémii Roberta Fica.
Aktualizované
Český premiér Fiala o postrelení Roberta Fica: Toto je jeho vyjadrenie po šokujúcej správe
Robert Fico
Aktualizované
Atentát na premiéra! Robert Fico má byť v kritickom stave: Schytal niekoľko rán
Michal Šimečka je šokovaný a zhrozený streľbou na premiéra
Atentát na Fica: Šimečka je šokovaný a zhrozený, toto odkazuje
Robert Fico a Zuzana Čaputová.
Zuzana Čaputová reaguje na atentát na Roberta Fica: Útok ostro odsúdila
Na obrázku predseda KDH Milan Majerský a predseda SaS Branislav Gröhling
KDH a SaS o atentáte na Fica: Útok na premiéra je útokom na slovenskú štátnosť
Na snímke zľava predseda SNS Andrej Danko a predseda strany Smer-SD Robert Fico.
Fica postrelili priamo medzi ľuďmi, Danko okamžite reaguje: Ide o výsledok...
Ruský prezident Vladimir Putin.
Kým Ukrajina evakuuje, Putin chváli ruských vojakov: Takéto slová im venoval!
Po dokončení bude vynikať moderným mobiliárom.
Foto
Obyvatelia Stropkova sa majú na čo tešiť: Hrdina SNP tam bude mať vlastný park
Braňo Mojsej oženil jediného syna
Foto
FOTO Braňo Mojsej oženil jediného syna: Nečakané priznanie! Pravda o ich svadbe
Fotopasca v Malých Karpatoch zachytila nádherné stvorenia.
Váš Tip
Pútavé zábery zo slovenskej prírody: Kto všetko sa špacíroval pred fotopascou?
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) počas spoločného plenárneho rokovania s prezidentom Azerbajdžanu Ilhamom Alijevom v Baku.
Aktualizované
ATENTÁT na Fica! Premiéra postrelili v Handlovej, vezú ho do nemocnice