Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.04.2023 00:00 | Nové Časy | Zdravie
Sponzorované

Laserová liečba hemoroidov – rýchlo, jednoducho a bez bolesti!

Hemoroidy sú jednou z najrozšírenejších chorôb moderného ľudstva, no napriek tomu tento problém zostáva doposiaľ veľkým tabu.

Pri proktologických problémoch sa väčšina ľudí zdráha vyhľadať pomoc lekára. Namiesto toho sa radšej vrhne na experimenty vo forme mastičiek, čapíkov alebo ľudových receptov. Pri takejto forme liečenia môže prísť ku krátkodobej úľave, no vo väčšine prípadov sa po čase dostaví ešte intenzívnejšia a horšia bolesť. Stav neliečených (alebo nesprávne liečených) hemoroidov sa postupne zhoršuje až sa môže dostať do posledného štádia, keď spôsobuje nielen značný diskomfort, ale ohrozuje aj celkový zdravotný stav pacienta.

Dobrou správou je, že ak zakročíte včas, tak problém dokážete vyriešiť rýchlo a účinne. Jednou z možností liečenia hemoroidov je laserová chirurgia. Je to miniinvazívna metóda liečby (doteraz najmodernejšia), vďaka ktorej môžete veľmi efektívne a zároveň šetrne odstrániť naraz všetky hemoroidy. A to nie je všetko!

Laserová operácia má hneď niekoľko benefitov:

nie je potrebná hospitalizácia, nakoľko zákrok prebieha v ambulancii a po ňom sa pacient môže ihneď vrátiť do bežného života;
minimálna bolestivosť;
výrazne skrátený čas hojenia – laser nepoškodzuje zdravé tkanivo a nezanecháva otvorené rany a jazvy, pretože sa cievy okamžite uzavrú;
nehrozí riziko infekcie rany.

Otvoriť galériu
Zdroj: DoktorPRO

Aby operácia dopadla úspešne, je potrebná nielen mnohoročná skúsenosť lekára, ale aj kvalitný laser. Podobne ako v uznávaných medicínskych centrách vo svete, tak aj v klinike DoktorPro, nájdete prvotriednych špecialistov a špickový laser Leonardo. Tento laser je produkt technologicky najvyspelejšej spoločnosti Biolitec©. Vďaka tejto kombinácii vieme docieliť vysokú spokojnosť našich klientov, a hlavne rozptýliť ich obavy a strachy ohľadom operácie a bolesti. Stačí, ak vy spravíte prvý krok k životu bez nepríjemných pocitov. O všetko ostatné sa postaráme my.

Pre koho je vhodná laserová liečba hemoroidov

Liečba hemoroidov pomocou laserovej operácie je vhodná pre každého, kto má problémy s hemoroidálnymi uzlami, análnymi trhlinami či fistulami konečníka. Laserom je možné odstrániť obnovujúce sa alebo krvácajúce hemoroidy v 1. až 2. štádiu (aj pokročilé stavy). Dôležitá je konzultácia a vyšetrenie u proktológa, ktorý zistí stav a umiestnenie hemoroidálnych uzlov a upresní v akom štádiu sa nachádza ochorenie.

Otvoriť galériu
Zdroj: DoktorPRO

Ako prebieha odstránenie hemoroidov s pomocou laseru

Laserová operácia je rýchly zákrok, ktorý zvyčajne trvá 30-60 minút. Vykonáva sa v lokálnej anestéze. Pacient sa po zákroku ľahko môže vrátiť späť do bežného života.

Tenký laserový lúč krok za krokom odstraňuje (vypaľuje) hemoroidy, pričom nezasahuje do okolitého zdravého tkaniva a nezanecháva po sebe bolestivé alebo ťažko hojace sa jazvy. Cievy sa v poškodenom tkanive pod vplyvom laserového lúču uzavrú a nekrvácajú, vďaka čomu sa pacienti nemusia obávať pooperačných komplikácií, infekcií alebo iných recidív.

Po zákroku lekár naordinuje pacientovi špeciálnu stravu, bohatú na vlákninu (ovocie, zelenina, niektoré druhy strukovín a obilnín), ktorá zmäkčí stolicu a pacientovi tak nehrozí zápcha. Dodržiavanie diéty je dôležité, nakoľko sa takto dá predísť poraneniu sliznice.

Pri následnej pooperačnej kontrole lekár skontroluje stav pacienta a v prípade potreby upraví jeho jedálníček alebo liečbu. Laserový zákrok je natoľko “jednoduchý” a bezbolestný, že pacient veľmi rýchlo zabudne na problémy, ktoré ho mohli trápiť aj dlhodobo.

Laserová chirurgia je jednou z najúčinnejších spôsobov liečby hemoroidov a iných problémov konečníka. Akonáhle pocítite bolesť alebo nepríjemný tlak v oblasti konečníka, prípadne zbadáte krv na toaletnom papieri alebo vás dlhodobo prenasleduje nepríjemný pocit svrbenia, zahoďte ostych a vyhľadajte kvalifikovaného lekára. Nestrácajte zbytočne čas! Pomôžeme vám vyriešiť vaše proktologické problémy rýchlo a bezpečne!

Otvoriť galériu
Zdroj: DoktorPRO

Objednajte sa na bezbolestnú liečbu hemoroidov v Bratislave v medicínskom centre DoktorPRO Bratislava (Ružinovská ulica 40, prízemie budovy City House Ružinov). Stačí vyplniť objednávkový formulár na webovej stránke https://doktorpro.sk alebo zavolať na telefónne číslo 0800 200 000 (objednávame 24 hodín denne!).

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Stoltenberg to už nevydržal a povedal to bez okolkov: Tvrdá kritika Číny
Ilustračné foto
Opitý turista vystrájal na ceste, zachytilo ho auto: Zaujímavé, čo mu malo zachrániť život
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť