Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.03.2023 08:00 | Správy
Špeciálny projekt

Ideálny čas na nákup dovolenky je práve teraz

Stále váhate s kúpou letnej dovolenky? Cestovné kancelárie hlásia vysoký podiel vypredaných kapacít pre túto sezónu a je viac ako isté, že tento rok bude ponuka Last minute veľmi obmedzená, v niektorých prípadoch až nedostupná.

Záujem Slovákov o cestovanie prekonal všetky očakávania. Veľa hotelov už hlási vypredanie svojich kapacít a snažia sa zakúpiť späť predané kapacity od cestovných kancelárii. Ponuka je stále menšia, a preto je potrebné realizovať svoje objednávky naozaj čo najskôr. Tento rok reálne hrozí, že počas sezóny už nebude z čoho vyberať.

Oslovili sme Cestovnú kanceláriu DAKA, ktorá nám prezradila aktuálny stav predaja svojich zájazdov.

Otvoriť galériu

Ktoré destinácie si Slováci tento rok vyberajú najčastejšie?

Túto sezónu opäť prevláda záujem klientov o zájazdy do Turecka. Krajina bola vždy veľmi obľúbená u slovenských dovolenkárov najmä pre priaznivú cenu, ale tiež kvalitu poskytovaných služieb. Vyhľadávané sú najmä letoviská Side či Alanya. Ceny zájazdov do Turecka v našej CK DAKA začínajú už na 739 € za kompletnú dovolenku pre 1 osobu vrátane letenky, letiskových poplatkov, ubytovania, all inclusive, transferu z letiska na hotel a späť a, samozrejme, služieb slovenského delegáta. V ponuke sú aj veľmi známe a luxusné hotely ako Royal Dragon, Royal Alhambra či komplex Kamelya alebo Saphir.

Okrem Turecka si klienti vyberajú aj zájazdy na grécke ostrovy Rhodos či Zakynthos. Klienti oceňujú najmä grécku kuchyňu a krásne čisté pláže. Ceny v týchto destináciách začínajú už od 519 € za kompletnú dovolenku. Počas pobytu si potom môžu vybrať aj z bohatej ponuky fakultatívnych výletov, napr. na Zakynthose je to jednoznačne výlet na najobľúbenejšiu a najznámejšiu pláž Navagio, na ktorej nájdete aj vrak lode.

Otvoriť galériu

Do ponuky sa opäť vracia aj Bulharsko, kam je možné využiť cestu autobusom s cenou už od 299 €, alebo letecky od 499 € s komplet všetkými poplatkami. V ponuke sú odlety z Bratislavy aj z Košíc.

Určite však nesmieme zabudnúť ani na Chorvátsko, ktoré dlhodobo láka slovenských cestovateľov, a to najmä pre jeho blízku vzdialenosť. Cestovná kancelária DAKA ponúka aj vlastnú autobusovú dopravu luxusným klimatizovaným autobusom, ktorým cesta ubehne naozaj veľmi rýchlo. V ponuke je týždňový pobyt na ostrove Pag, alebo len víkendové kúpanie pri mori, rovnako na krásnom chorvátskom ostrove Pag.

Nakoniec by sme určite nemali zabudnúť na Taliansko, ktoré Slováci rovnako radi vyhľadávajú. V našej ponuke ponúkame pobyt v skrátenej 5-dňovej verzii v letovisku Rimini len za 229 € aj s raňajkami.

Otvoriť galériu

Je možné očakávať ponuku LAST MINUTE zájazdov tak, ako bolo zvykom pred pandémiou?

Podľa aktuálnej predajnosti sme si viac ako istí, že tento rok sa klienti na LAST MINUTE ponuky, na ktoré boli zvyknutí z minulosti, určite nemôžu spoliehať. Veľa termínov je už v tejto chvíli vypredaných a ďalšie navýšenie kapacity je veľmi zložité, až nemožné. Preto je naozaj najvyšší čas, aby si klienti vybrali svoju vysnívanú dovolenku pre tento rok.

Vyhľadávajú Slováci aj poznávacie zájazdy?

Naša cestovná kancelária sa primárne zameriava na poznávacie zájazdy. Väčšina týchto zájazdov sa organizuje po celý rok. Veľmi vyhľadávané sú zájazdy do európskych metropol, ako sú Paríž, Rím, Londýn či Barcelona. Veľmi obľúbené sú aj exotickejšie destinácie ako Dubaj či Jeruzalem. Klienti obľubujú aj kratšie poznávacie zájazdy ako napr. Plitvické jazerá, Orlie hniezdo, Hallstatt s návštevou zámku Sissi, ale aj blízke metropoly, ako sú Praha, Budapešť, Viedeň či Krakov. Ponuka je naozaj veľmi široká, stačí si len vybrať a nástupné miesta sú k dispozícii zo všetkých kútov Slovenska.

Otvoriť galériu

Ako je na tom naše Slovensko? Sú klienti, ktorí stále radšej ostanú u nás doma, na Slovensku?

Tento rok je u nás záujem o Slovensko veľmi malý. Celkovo sme sa na túto destináciu len dočasne preorientovali počas pandémie, keď cestovanie do zahraničia bolo značne obmedzené. Napriek tomu sme v ponuke ponechali niektoré poznávacie zájazdy po Slovensku. Klienti môžu využiť v rámci Slovenska naše expresné autobusové linky do najväčších miest.

Naše luxusné a moderné autobusy spájajú Bratislavu s Nitrou (7x denne), s Banskou Bystricou (4x denne), s Popradom, Prešovom a Košicami (2x denne), Trnavou, Zvolenom, Rimavskou Sobotou, Lučencom a Rožňavou (3x denne) a s Bardejovom (1x denne), a to vždy v každom smere. Spolu tak aktuálne prevádzkujeme 14 spojov takmer každý deň. Všetky autobusy sú vybavené s WC, Wi-Fi, min. 2x TV, DVD, rádiom, chladničkou, kávovarom, klimatizáciou a USB nabíjačkou. Sedadlá sú polohovateľné a polokožené s lakťovou opierkou a s dostatkom priestoru pre cestujúcich. V autobuse sú k dispozícii aj teplé a studené nápoje, čerstvé bagety či bohaté doplnky ako cestovateľský balíček a krížovky.

Ceny lístkov začínajú už od 3,55 € na najkratšom úseku trasy. Poskytujeme aj zľavnené cestovné pre deti, mládež do 24 rokov, osoby nad 65 rokov a osoby ZŤP. Lístky na dané linky je možné pohodlne zakúpiť vopred cez stránku bus.daka.sk, a to aj s dodatočnou 10 % zľavou, pričom lístok je možné bezplatne zrušiť až do času 15 minút pred odchodom spoja. Samozrejme, je možné lístok zakúpiť aj na autobusových staniciach, či priamo u vodiča.

Zvýšili sa tento rok ceny zájazdov?

Vieme, že väčšina cestovných kancelárií svoje ceny výrazne zvyšovala. U nás v CK DAKA prebehlo len mierne zvyšovanie cien, vzhľadom na navýšenie cien pohonných hmôt aj hotelov. Napriek tomu sa snažíme klientom prinášať vždy najnižšiu cenu na trhu a tie najlepšie služby, čo sa nám darí už 10 rokov. Okrem toho sa nám podarilo otvoriť už 10 pobočiek v obchodných centrách po celom Slovensku, čo dokazuje obľúbenosť Cestovnej kancelárie DAKA medzi klientmi.

Celú ponuku Cestovnej kancelárie DAKA nájdete na stránke www.ckdaka.sk.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Simona ukázala pozemok, kde bude stáť nový dom.
Foto
Krainová sa poriadne buchla po vrecku: Nová vila v EXOTIKE! Plánuje sa sťahovať?
Estónsky politik Kristo Enn Vaga je milovníkom športu.
Foto
Estónsky politik sadol na bicykel a prešiel 1700 kilometrov: Silný odkaz, o čo mu išlo?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Hrozivé varovanie! Rusi hovoria o ničivej odvete: Tento krok Ukrajine a Západu neodpustia
Veronika Vágnerová
FotoVáš Tip
Misska Vágnerová miluje provokovať: Zahodila podprsenku a dala to na voľnobeh!
Marínu v Trogire
vlastní česká firma.
Dovolenkový raj bude opäť o niečo dostupnejší: ZSSK spustila sezónnu linku, plný je takmer celý vlak!
Slovensko – Poľsko ONLINE: Nastúpia aj posily z NHL! Kto bude kapitánom?
young girl drinking beer in light background. studio shot
Záchranka neďaleko Lučenca ratovala iba 5-ročné dieťa: Bolo opité! Zarazí vás, ako sa k alkoholu dostalo
Radioactivity sign in Chernobyl Outskirts 2019 closeup
Na Slovensku sa merala výška radiácie: Je naša krajina v bezpečí?
Premiér Veľkej Británie David Cameron
Británia neberie extrémistické skupiny na ľahkú váhu: Jasné vyhlásenie Camerona, ohrozujú mier!
Herečka si svoj slávnostný deň predstavovala celkom inak.
Váš Tip
Televízna sudkyňa Názlerová sa podelila so zvláštnym zážitkom: Cudzí ľudia jej dávajú takéto návrhy!
Lucy Sutton-Hesford
Foto
Žena sa rok po manželovej smrti znovu vydala: Ani vo sne vám nenapadne, koho si vybrala
Vo veku 68 rokov zomrel Ján Uličiansky.
Foto
Slovensko prišlo o ďalšiu osobnosť: Zomrel spisovateľ Ján Uličiansky († 68)