Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.03.2023 23:58 | Nové Časy | Cestovanie

S týmito radami sa určite ľahko zbalíte na dovolenku

Do výletu či dovolenky zostáva pár dní, no vám už teraz stoja vlasy dupkom z balenia. S našimi tipmi to zvládnete raz-dva.

Balenie je pre väčšinu ľudí otravná záležitosť. Čo budete potrebovať? Ako na nič nezabudnúť? A hlavne, ako dostanete všetky tie veci do batožiny? Takto sa s balením vysporiadate bez stresu a vzrušujúce pocity z prichádzajúcej dovolenky už nič nebude kaziť.

1. Rolujte

Veci naukladané do komínikov sú skvelé v skrini, avšak v batožine tento spôsob balenia zbytočne zaberie miesto. Vyskúšajte svoje oblečenie rolovať do valčekov. Získate tak nielen priestor, ale aj prehľad o tom, čo všetko v batožine už máte, no a ako bonus – veci sa takto menej pokrčia. Tričko rozložte, schovajte doň rukáv tak, aby vznikol obdĺžnik a ten pozdĺžne preložte a zrolujte.

2. Vyhrajte sa s priestorom

Snažte sa v batožine využiť každý centimeter priestoru. Dutinky medzi zrolovaným oblečením vyplňte napríklad spodnou bielizňou. Do seba poukladajte aj podprsenky a ponožky zasa vopchajte do topánok.

3. Bez vzduchu

Skvelým spôsobom, ako ušetriť čo najviac miesta, je použiť vákuové vrecká na oblečenie. Po vysatí vzduchu sa zmrštia na naozaj minimálny priestor. Moderná doba je skvelá, čo by za také vrecká dali naše mamy pri balení celej rodiny na zájazd do Juhoslávie, však? Dobre si však premyslite, či budete mať vysávač k dispozícii aj počas balenia sa domov, inak tento systém nemá cenu aplikovať.

Otvoriť galériu
Zdroj: Adobe Stock

4. Koľko oblečenia vziať?

Táto otázka býva pri cestovaní jedným z najzásadnejších problémov. Aj keď dobre viete, že trepať so sebou pol skrine je zbytočnosť, pretože nakoniec dovolenku i tak strávite v dvoch šortkách a štyroch tričkách, nutkanie vám niekedy velí zobrať aj to a ešte aj toto. Vyskúšajte pravidlo – jeden kus vrchného oblečenia ako tričká, tielka, topy a podobne na každý deň pobytu a k tomu dva kusy pre dolnú časť tela na každých päť dní. Ak teda idete na desať dní, vezmite si napríklad 10 tričiek a štvoro nohavíc.

5. Kozmetika vo flaštičkách

Brať si so sebou obrie balenia kozmetických prípravkov sa neoplatí. Siahnite po cestovných baleniach, prípadne si takéto mini obaly zakúpte a naplňte ich svojimi obľúbenými produktmi. Mini obaly sa dajú zohnať už aj na parfumy, kam si pohodlne prestriekate akurátne množstvo vášho parfumu. Ak prevážate nejaký produkt v skle, vyskúšajte ho zabaliť do ponožky, aby ste predišli rozbitiu. Kozmetiku je najlepšie baliť do veľkých priehľadných plastových vreciek, aby ste zamedzili znehodnoteniu oblečenia v prípade vyliatia sa tekutiny, ale aj kvôli prehľadnosti.

6. Urobte si zoznam

Šťastie i balenie praje pripraveným. Začnite si pár dní pred odchodom robiť zoznam vecí, ktoré plánujete vziať. Pri balení si z neho postupne odškrtávajte, čo všetko ste si už zbalili. Tak naozaj na nič nezabudnete a čo je najlepšie, takýto zoznam môžete využívať pred každým jedným cestovaním.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Dmitrij Peskov.
Rusko reaguje na výroky Macrona a Camerona: Hrozba pre Európu? Peskov hovorí o nebezpečenstve
Ilustračné foto
Mrazivé slová českého ministerstva: Bolo za viacerými útokmi na české inštitúcie Rusko?!
(ilustračné foto)
Epidémia na Slovensku: V TÝCHTO krajoch trápi ľudí nepríjemný problém
Prezidentka SR Zuzana Čaputová
Vážne slová prezidentky: K demokracii nepatrí snaha o politické ovládnutie médií
Ilustračné foto.
Colníci v Košiciach skoro odpadli: Ktorý Slovák si TOTO, preboha, dal doviesť?!
Čo si o Darinej úprave myslí jej partner?
Foto
Nebudete veriť, ako Nedvěd reagoval na Darinu PLASTIKU: To fakt TOTO povedal?
Rodičia Maddie zverejnila srdcervúci odkaz 17 rokov po jej zmiznutí.
Foto
Rodičia nezvestnej Maddie zverejnili srdcervúci ODKAZ! Slová plné bolesti vám vtisnú slzy do očí
Ilustračné foto
Séria teroristických útokov v Rusku? Znepokojivé správy bezpečnostnej služby! Sila, koho obviňujú
(ilustračné foto)
V Trenčíne bude nový grafikon MHD: Platiť má začať už čoskoro
ilustračné foto
Ničivý ruský útok: Hlásia obete! Veliteľ ukrajinských pozemných síl hovorí o zúfalej situácii v TOMTO meste
Na snímke minister školstva, vedy, výskumu, vývoja a mládeže SR Tomáš Drucker.
Aktualizované
Drucker: Reedukačné centrá v Bystričanoch a Trstíne sa zatvoria! Čo bude s deťmi?
Ilustračné foto
Tragické správy: Hamas mal zavraždiť rukojemníka! Otec sa už k svojim deťom nevráti