Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.10.2022 00:00 | PR články
PR článok

Tipy na vianočné darčeky do 20 €

Najmilšie sviatky roka sa blížia a je čas premýšľať nad tým, ako potešiť tých, ktorých máme radi. Samozrejme, najhodnotnejší je spoločne strávený čas a zážitky.

Ale keď vieme, čo majú naši najbližší najradšej, tak im to z celého srdca radi doprajeme. Máme pre vás tipy na darčeky, ktoré nezruinujú váš rozpočet a zmestíte sa do 20 €.

Darčeky pre deti

Vianočné darčeky pre deti zvládnete hravo. Väčšinou sa ich ani nemusíte pýtať, chodia samé s neustále sa meniacimi nápadmi. Ak by ste sa predsa len ocitli v úzkych a pátrali po darčekoch, ktoré urobia radosť a zároveň nestoja veľa, pozrite si naše tipy.

Rozprávková kniha je základ

„Ak chcete, aby vaše deti boli inteligentné, čítajte im rozprávky. Ak chcete, aby boli inteligentnejšie, čítajte im viac rozprávok.“ – Albert Einstein.

Deti milujú príbehy, milujú obrázky a prevracanie stránok. Knihy rozvíjajú ich predstavivosť, empatiu, ponorenie sa do hĺbky jednej aktivity, prirodzene sa učia gramatické javy, štylistiku a objavujú krásu jazyka. Skúste podľa veku odhadnúť, čo by ich mohlo zaujať alebo im predstavte svoju obľúbenú detskú knižku. Porozprávajte im, ako ste sa k nej dostali, prečo ju máte tak radi a aké sa vám k nej viažu spomienky.

Pomôcky na rozvoj ako vianočný darček

Do kategórie lacné vianočné darčeky, ktoré však majú nevyčísliteľnú hodnotu, patria napríklad stolné hry, pestré cvičebné zošity, nalepovacie knihy obľúbených hrdinov, rôzne zábavné matematické, logické či dokonca logopedické hry, ale i stavebnice a ďalšie hračky pre deti. Nenásilnou formou podporia rozvoj a pomôžu k obľube predmetov v škole. Ak sa vložíte do hry či precvičovania spolu s deťmi, darujete si aj cenné spoločné chvíle.

Vianočné darčeky pre starých rodičov

Vyberte svojim rodičom alebo svokrovcom niečo, čo by si sami nedopriali. Možno to bude výberová káva alebo kvalitná čokoláda, sada čajov rôznych chutí alebo darčekový kôš plný dobrôt. Zabezpečte ich dostatkom vitamínov, v ponuke sú špeciálne určené podľa veku či  zdravotného problému, ktorý ich práve trápi.

Sú to vášniví čitatelia alebo krížovkári? Bude sa hodiť krížovkársky slovník a pár krížoviek do zásoby. Knihy vyberajte podľa ich obľúbených a overených autorov alebo sa s nimi radšej rovno poraďte. A možno sa ku knihe bude hodiť aj huňatá deka, teplé ponožky či rozkošné papuče.

Darčeky pre ženy

Rozhodne si nenechávajte darčeky pre ženy na poslednú chvíľu. Vyhnete sa tak zbytočnému stresu či stihne kuriér doručenie do Vianoc. Ženy sú vnímavé, starostlivé a zaslúžia si, aby ste strávili čas výberom toho, čo by sa im mohlo páčiť. Aj s malým rozpočtom sa dá úprimne potešiť. Dobrou knihou nikdy neurazíte. Pozrite sa, aké bestsellery sú práve v kurze alebo stavte na romantickú klasiku, ktorá je na zimné večery pri krbe a sviečkach ako stvorená. Apropo, sviečky sú skvelým tipom. Ďalšie voňavé darčeky nájdete v drogérii, kde bývajú pripravené už rovno krásne zabalené balíčky obľúbenej kozmetiky či parfumu. Ktorý vybrať? Napovie vám polička v kúpeľni alebo poradia predavačky.

Dajte si záležať i na balení. Ak chcete zabaliť nejakú drobnosť, použite viacero krabíc zoradených od najväčšej po najmenšiu, nech je to rozbaľovanie trochu napínavé alebo vyberte krásny papier, stužky či nálepky. Každý detail sa počíta.

Darčeky pre mužov

To býva väčšinou ten najťažší oriešok, pretože všetko majú, nič nepotrebujú. Ak chcete tento oriešok rozlúsknuť za pár eur, je to skutočne výzva. Preto ponúkame pár tipov, ktoré vám pri výbere pomôžu. Zamyslite sa, či má obdarovaný rád nejakú konkrétnu vec alebo značku, aké sú jeho koníčky, na čom si rád pochutí, čo práve číta alebo o čo sa zaujíma.

Vianočný darček pre muža gurmána

Môžete mu pripraviť balíček obľúbených potravín. Ukážete tým, že viete, čo má rád a že ste si dali tú námahu a pozháňali všetky drobnosti. Ak má rád kvalitný alkohol, vyberte mu poctivú whisky alebo vytvorte sadu na podávanie ginu. Ponúka sa i malý súdok piva, ktorý dobre padne počas vianočných sviatkov alebo na posedenie s kamarátmi.

Vianočný darček pre muža – oblečenie

Vianoce bez mäkkých darčekov sa ako keby ani nerátali. Môžete sa zasmiať pri rozbaľovaní klasiky – ponožiek a spodnej bielizne – alebo siahnuť po kvalitnom šále a čiapke, prípadne investovať do veselého svetra. Na zimné túry či lyže sa bude hodiť i kvalitná termo bielizeň.

Vianočný darček pre muža – voňavka

Výber pánskej voňavky je trochu delikátna záležitosť, ale keď obdarovaného poznáte, tak to môže byť napokon príjemné nakupovanie. Ak vyberáte vôňu pre športovca, siahnite skôr po energických a sviežich tónoch. Kráľom večierkov vyhovujú výrazné a ťažšie vône. A naopak, menej nápadní muži stavia na overenú klasiku. Dobrodruhov potešíte výberom viacerých vôní.

Želáme vám, nech si plne užijete sviatky pokoja a radosti s výberom tých správnych darčekov.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


water drop dripping from the tap and water shortage
Používanie vody podľa pravidiel: Katalánsko pristúpilo k vážnym krokom, po mesiacoh prišla nádej
Biely dom (ilustračná fotografia).
Biely dom pení: Uzavretie hraničných priechodov do Pásma Gazy je neprijateľné, tvrdia
Foto
Ramsay po generálke s USA: Som hrdý na všetkých hráčov!
Americký prezident Joe Biden.
Joe Biden dvíha varovný prst: Hrozí, že ľudia nebudú poznať pravdu, tvrdí
(ilustračné foto).
Nemci chcú mať obranu krajiny vo vlastných rukách: V hre je obnova povinnej vojenskej služby
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka dala zelenú novým zákonom a novelám: Zmeny pri DPH aj hypotekách! A nielen to
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová.
Aktualizované
Veto od prezidentky Zuzany Čaputovej: Táto novela zákona len tak neprejde!
Bratislavská polícia zasahuje v budove Univerzity Komenského, kde sídlia Farmaceutická fakulta aj Fakulta managementu.
Polícia mala dnes plné ruky práce po celom Slovensku: Bombové hrozby na školách presiahli počet tisíc
Inaugurácia Vladimíra Putina
Expertka na reč tela si posvietila na Putina: TAJNÉ signály! Svojím telom povedal viac ako chcel
Ruský prezident Vladimir Putin.
Chystajú sa Rusi zaútočiť na Európu? Poľský minister varuje: Na toto si máme dať pozor
Foto
Počas tehotenstva sa jej ťažko dýchalo: Len jeden detail odhalil trpkú ranu osudu! Mamička bojuje o život
(ilustračné foto).
Príroda dáva Rumunsku jednu ranu za druhou: Zasiahlo ich ďalšie zemetrasenie