Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.10.2022 08:00 | Správy
Špeciálny projekt

V októbri bude na výstavisku Agrokomplex v Nitre poriadne horúco

Novinky automobilového sveta a úžasnú sprievodnú show si môžete vychutnať od 13. do 16. 10. na výstave AUTOSALÓN AUTOSHOW 2022.

Návštevníci nitrianskeho autosalónu sa môžu tešiť na vozidlá značiek MERCEDES, JAGUÁR LAND ROVER, KIA, VOLVO, DONGFENG, SSANGYONG, HONDA, SUZUKI, FUSO, SUBARU, DACIA, RENAULT, PEUGEOT, PIAGGO, ISUZU, GAZ. Slovenskú výstavnú premiéru bude mať na Autosalóne aj značka MG Motor a taktiež jedinečný slovenský startup – malé mestské vozidlo Patak Rodster, ktorého svetová premiéra sa uskutočnila v máji 2022 pri príležitosti udeľovania hlavných cien za Najkrajší koncepčný automobil roka na 37. ročníku Festival Automobile International v Paríži.

Otvoriť galériu
Autosalón Autoshow 2022
Zdroj: agrokomplex NÁRODNÉ VÝSTAVISKO, š. p.

O parádnu show sa postará už tradične MOTOTV SHOW, v rámci ktorej sa predvedú najlepší slovenskí stuntrideri. Premiéru so svojou tuningovou a Drift taxi show bude mať projekt FURT BOKEM z Českej republiky. Samostatný pavilón bude venovaný TUNING SHOW a ich sprievodnému programu.

Policajný zbor SR predstaví automobilovým nadšencom policajnú pumu značky AUDI a VW Touareg, policajné motorky BMW, ale aj nepriestrelný policajný Mercedes, ktorý používajú nitrianski kukláči. Nebude chýbať ani prezentácia Hasičského a záchranného zboru SR, ktorý na pôde nitrianskeho výstaviska organizuje Majstrovstvá Slovenskej republiky vo vyslobodzovaní zranených osôb z havarovaných vozidiel. Ozbrojené sily SR prinesú na výstavisko vojenskú techniku a profesionálni vojaci predvedú dynamické ukážky bojov z blízka. Prezentovať sa bude aj Zbor väzenskej a justičnej stráže s praktickými ukážkami zásahovej jednotky v spolupráci so psami. Priamo z výstaviska sa bude vysielať motoristický magazín Pozor, zákruta! ako aj dopravné spravodajstvo Zelená vlna RTVS.

Otvoriť galériu
Autosalón Autoshow 2022
Zdroj: agrokomplex NÁRODNÉ VÝSTAVISKO, š. p.

Počas výstavy Autosalón Autoshow 2022 sa uskutočnia aj Majstrovstvá SR v elektronických športoch. Okrem herného turnaja, MSR 22 prináša so sebou aj množstvo zaujímavých atrakcií, ktoré si užijú fanúšikovia hier, technológií a športu. Návštevníci podujatia si budú môcť vyskúšať virtuálnu realitu, zabaviť sa v obrovskej Nintendo zóne, zahrať sa na najnovších strojoch značky Lenovo a ďalších herných značiek. Okrem toho si môžu zašportovať aj v špeciálnej futbalovej Wolt zóne, kde ich čaká klasická aj virtuálna verzia tohto obľúbeného športu – 1vs1 futbal a FIFA konzolová obývačka.

Veteránisti a nadšenci americkej klasiky sa môžu tešiť na vozidlá známe z kultových filmov ako napr. Lincoln Continental Mark IV (1974), Ford Thunderbird (1963), Jeep CJ6 Universal (1968), Dodge Charger (1972), Cadillac de Ville convertible (1966), Chevrolet Caprice (1978), Edsel Pacer (1958), Ford Fairlane 500 (1961), Oldsmobile Coutlass ciera (1990) a mnoho ďalších skvostov motoristickej histórie. Kolorit výstavy doplní v nedeľu 16. 10. exhibičná jazda Citroën „kačíc“.

Otvoriť galériu
Autosalón Autoshow 2022
Zdroj: agrokomplex NÁRODNÉ VÝSTAVISKO, š. p.

Pohľad do budúcnosti motorizmu ponúkne Strojnícka fakulta TU Košice, ktorá predstaví prvý slovenský vodíkový superšport MH2, nízkotlakový vodíkový autobus RH2 a vodíkovú trojkolku. Technická fakulta SPU v Nitre predvedie návštevníkom štvorkolku na odoberanie vzoriek z podložia, vozidlo s diagnostikou BOSH a Autoškola Akadémia umožní návštevníkom vyskúšať si jazdu zručnosti na vozidle a motorke. STUBA GREEN TEAM predvedie monopost Formula Student a monopost autonómnej divízie, spolu s ďalšími zaujímavými technológiami. TU Brno racing predstaví vlastný univerzitný projekt monopostu a aj simulátor, ktorý si návštevníci budú môcť vyskúšať.

Otvoriť galériu
Autosalón Autoshow 2022
Zdroj: agrokomplex NÁRODNÉ VÝSTAVISKO, š. p.

Výstava Autosalón Autoshow bude mať aj charitatívny rozmer, a to v podobe projektu Rally Radosti, ktorý prostredníctvom vystavených superšportových vozidiel organizuje zbierku pre detských pacientov s kardiovaskulárnym ochorením.

Poznačte si do kalendára termín 13. – 16. októbra, kedy sa na nitrianskom výstavisku koná AUTOSALÓN AUTOSHOW 2022. Rozhodne sa máte na čo tešiť!

Vstupenky si zakúpite TU.

Otvoriť galériu
Autosalón Autoshow 2022
Zdroj: agrokomplex NÁRODNÉ VÝSTAVISKO, š. p.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Meghan Markle na návšteve Nigérie.
Foto
Meghan so slzami v očiach! Z toho, čo sa stalo v Nigérii, sa bude ešte dlho spamätávať
Ilustračné foto
Ako určiť, že je niekto PSYCHOPAT: Všímajte si TENTO znak! Znepokojivé, čo zistili o ženách
Dym stúpa po izraelskom leteckom útoku východne od Rafahu.
Pásmo Gazy sa nachádza v hroznom stave: Juhoafrická republika podnikne dodatočné právne kroky proti Izraelu
Pápež František.
Pápež napriek zdravotným ťažkostiam ohlásil ďalšiu zahraničnú cestu: Pripomenie si významné výročie
Speváčka a vášnivá astrologička Marcela Laiferová
Foto
Veľká pocta pre Marcelu Laiferovú: Pozrite sa, čo získala! Toto nedostane len tak hocikto
Apelujú na lídrov strán, aby jednoznačne odmietli akékoľvek násilie.
Pellegrini a Čaputová odsúdili atentát na premiéra: Dokážu spolu zmieriť rozhádaných politikov?
Kontroly dvoch cyklistov nedopadli dobre.
Policajti dali za bieleho dňa fúkať dvom cyklistom: Preboha! Jeden horší ako druhý
Photo. Hand of a farmer holding wheat grains In the field in sunset. Rich harvest.
Maďari na plné ústa o poľnohospodárstve v EÚ: Je obeťou extrémnej... Čo navrhujú?
Ilustračné foto
Na Slovensko sa valí KATASTROFA: Pripravte sa na radikálnu zmenu počasia! Kedy to príde?
Spomienkové zhromaždenie pri príležitosti 79. výročia oslobodenia Bratislavy.
Atentát na premiéra Fica zarezonoval aj v zahraničí: Nečakané rozhodnutie českých odborárov
Close up of Male lawyer or judge hand's striking the gavel on sounding block, working with Law books, report the case on table in modern office, Law and justice concept.
Koniec náročného súdneho procesu v Turecku: Opozičný politik strávi desiatky rokov za mrežami
Na snímke situácia v areáli nemocnice v Banskej Bystrici  15. mája 2024.
Slovenské a české odbory odsúdili atentát na premiéra: Takéto prejavy rúcajú stabilitu štátu, tvrdia