Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.07.2022 09:44 | Šport | Hokej
Foto

Nemec o senzačnom drafte do NHL: Po tomto som bol nervózny!

Predstavitelia New Jersey Devils sa v noci na piatok postarali o veľké prekvapenie draftu NHL. Po tom, čo si Montreal vybral z prvého miesta Juraja Slafkovského, nesiahli po dvoch zámorských centroch a adeptoch na post jednotky, ale po ďalšom Slovákovi Šimonovi Nemcovi.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

"Je to veľké prekvapenie, pretože všetci hovorili, že budem štvrtý, piaty alebo šiesty. No byť druhý celkovo je úžasné. Som naozaj nadšený a nemôžem tomu uveriť," povedal krátko po drafte. Osemnásťročný obranca sa stretol s predstaviteľmi "diablov" na NHL Combine v Buffale, kde ich presvedčil o svojich schopnostiach. "Bol som trochu nervózny, ale vedel som, že New Jersey má veľa centrov a potrebovali obrancu," uviedol pre klubovú stránku.

Pred draftom sa očakávalo, že Devils siahnu po tom hráčovi z dvojice favoritov, ktorého si nevyberú Canadiens. Montreal si však zobral Slafkovského a tak pred New Jersey stála voľba medzi centrami a obrancom. Keďže majú na pozícii stredného útočníka dlhodobými kontraktami zaviazaných Nica Hischiera a Jacka Hughesa, mimochodom draftové jednotky z rokov 2017 a 2019, rozhodli sa pre Nemca.

Ten sa tak nečakane dostal pred amerického centra Logana Cooleyho (3. miesto, Arizona) a až štvrtý išiel preddraftový favorit Shane Wright, ktorý putuje do Seattlu. "Nie len, že bol na majstrovstvách sveta, ale hral v presilovke a pri 6 na 5, keď potrebovali streliť gól. A to hovorí za veľa. Obrancovia s pravým držaním hokejky sa získavajú ťažko. My sme si zabezpečili naozaj dobrého. Je to moderný bek, ktorý vie hrať s pukom. Má skvelý rozhľad vo všetkých troch pásmach a dokáže prihrávať forhendom i bekhendom, čo pomáha tímu pri prechode do útoku," uviedol hlavný skaut Devils Mark Dennehy.

Nemec v sezóne 2021/2022 potvrdil, že je už etablovaný v mužskom hokeji, keď štartoval na ZOH aj MS, pričom celú sezónu odohral v prvej obrannej dvojici v Nitre, s ktorou sa dostal do extraligového finále. Za "corgoňov" nastúpil na 39 zápasov v základnej časti a nazbieral 26 bodov (1+25), v play off vyčnieval ešte viac a získal 17 bodov v 19 dueloch (5+12). Na ZOH zaznamenal jednu asistenciu v siedmich stretnutiach, vo ôsmich dueloch MS vo Fínsku nazbieral šesť bodov (1+5). Zahral si aj na Hlinka Gretzky Cupe.

"Uplynulý rok bol pre Slovensko veľmi dobrý. Získali sme bronz, na Hlinkovom memoriáli sme boli druhí a teraz máme prvé dve miesta na drafte. Bol to úžasný moment pre moju rodinu, pre mňa aj pre všetkých na Slovensku," uviedol Nemec, ktorý by chcel hrať v nasledujúcej sezóne v zámorí, i keby to nebolo hneď v NHL: "Chcem ísť do Severnej Ameriky. Možno do AHL, ale ak bude možnosť, chcem si aspoň na pár zápasov vyskúšať NHL."

Nemec prezradil, že pri stretnutiach s predstaviteľmi Devils sa cítil veľmi dobre a skvelé referencie na organizáciu mal aj od krajana a kamaráta z reprezentácie Tomáša Tatara, ktorý odohral v New Jersey uplynulú sezónu a zmluvu má aj na ďalšiu. "Povedal mi zopár vecí o klube. Devils sú výborná organizácia, hovoril o nich len v dobrom a teraz ma draftovali, je to skvelé," uviedol Nemec, ktorého už o týždeň čaká kemp v New Jersey.

V Montreale ho sprevádzali otec a brat, no mama zostala doma a tak jej krátko po drafte telefonicky zvestoval veľkú novinku. I keď na Slovensku bolo už po druhej v noci. "Je naozaj šťastná, pretože žijeme náš sen. Keď som bol dieťa, vždy som sa obával, či ma draftujú do NHL a teraz, teraz je to skutočnosť," dodal.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.
Turecko stoplo všetky obchody s Izraelom: Na Erdogana sa valí kritika, uf! Toto muselo bolieť
edzinárodná konferencia "20 rokov členstva SR v EÚ - výzvy a príležitosti"
Foto
20 rokov v EÚ: Slovensko navštívila rakúska ministerka, máme toho spolu veľa spoločného
Ruský prezident Vladimir Putin.
NATO bije na poplach: Rusi dávajú úder za úderom, problémy hlási aj Česko
Nórsky kráľ Harald V.
Nórsky kráľ prvýkrát po operácii na verejnosti: Ako sa má? Zaklincoval to pár slovami
Bývalý americký prezident Donald Trump.
Uzná Trump výsledky volieb? Povedal to na plné ústa: Len v TOMTO prípade
Sexi blondínka Adriana Sklenaříková.
Foto
Sexica Sklenaříková otvorila Pandorinu skrinku: Emotívna spoveď! Hrozné, čím si v živote prešla
Severokórejský líder Kim Čong-un a ruský prezident Vladimir Putin.
USA ukazujú prstom: Drsné obvinenia! Pozrite sa, čo majú KĽDR a Rusko potajomky robiť
OTRASNÝ nález počas bieleho dňa: Polícia dobre váži slová! Kto jej to urobil?
 Učiteľka Kateřina sa úplne nahá váľala v blate a za zvukov elektronickej hudby okolo seba rozhadzovala hlinu.
Foto
Bizarné VIDEO! Nahá učiteľka v Česku sa váľala v hline a rozhadzovala ju: Všetko videli malé deti
Posledná rozlúčka sa bude konať v piatok 3.5.
Foto
TRAGICKÁ nehoda: Policajt Filip († 28) prišiel o život len pár dní po oslave narodenín! Krásny odkaz od kolegov
Foto
Myslela si, že len potrebuje okuliare, pravda ju odrovnala: TENTO detail vás môže stáť život!
Americký prezident Joe Biden.
Biden o univerzitných protestoch: USA nie sú autoritárske, ale poriadok musí byť