Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.06.2022 18:11 | Šport | Futbal
Foto

Ďalšia blamáž našich futbalistov: Kazachstanu podľahli aj po druhý raz!

Slovenskí futbaloví reprezentanti prehrali vo štvrtom zápase 3. skupiny C-divízie Ligy národov na pôde Kazachstanu 1:2.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Duel dohrávali v desiatich, keď v 87. minúte dostal priamu červenú kartu Ondrej Duda. Slováci získali v reprezentačnom bloku 6 bodov v štyroch dueloch, v tabuľke im patrí druhé miesto a na lídra skupiny Kazachstan strácajú už štyri body.

Jediný gól SR strelil v 51. minúte za stavu 0:2 Matúš Bero, pre ktorého to bol premiérový zásah v reprezentačnom A-tíme. Slováci nastúpili druhýkrát pod taktovkou dočasnej trénerskej dvojice Samuel Slovák, Marek Mintál.

Tá si po víťazstve 1:0 v Azerbajdžane pripísala prvú prehru. Slovenskí reprezentanti prehrali aj druhý vzájomný zápas s Kazachstanom, pred týždňom mu v Trnave podľahli 0:1.

Liga národov - 3. kolo

3. skupina C-divízie:

Kazachstan - Slovensko 2:1 (2:0)

Góly: 18. Vorogovskij, 39. Astanov - 51. Bero, ŽK: Orazov - Gyömbér, Duda, Almási, Kucka, ČK: 87. Duda (SR). Rozhodovali: Van Driessche - Devillers, Monteny (všetci Belg.), 27.145 divákov.

Kazachstan: Šackij - Gabyšev (73. Kajrov), Malyj, Maročkin, Alip, Dosmagambetov - Astanov (83. Logvinenko), Darabajev (88. Jerlanov), Tagybergen, Vorogovskij (73. Orazov) - Ajmbetov (88. Samorodov)

Slovensko: Rodák - Pekarík, Gyömbér, Valjent, Chvátal (46. De Marco) - Kucka, Hrošovský, Bero (82. Almási), Haraslín (88. Suslov) - Rusnák (72. Strelec), Duda  

Slováci v úvode častejšie držali loptu na kopačkách a rovnako ako v prvom vzájomnom meraní síl v Trnave si často vytvorili "hádzanársky" zámok. Z tlaku však vyťažili iba jednu výraznejšiu šancu, keď Valjent po rohovom kope netrafil priestor brány.

Domáci otvorili skóre z neškodne vyzerajúcej situácie. Gabyšev poslal loptu do šestnástky veľmi vysokým oblúkom, zdalo sa, že smeruje na Ajmbetova. Pekarík si začal viac všímať práve stredného útočníka Kazachov a nechal voľného svojho hráča, čo Vorogovskij využil a rozvlnil sieť. Inkasovaný gól Slovákov evidentne zaskočil. Domáci podporovaní nadšeným publikom zvýšili aktivitu a v 31. min mohli zvýšiť náskok.

Autor gólu Vorogovskij sa v šestnástke dostal k zblokovanej vlastnej prihrávke, predral sa pred Rodáka a brankár Fulhamu musel vytiahnuť bravúrny zákrok nohou, aby zabránil gólu. K zaslúženému dvojgólovému vedeniu sa Kazachstan dostal v 39. min. Astanova si tentokrát slovenská obrana všímala dobre, no aj tak si dokázal v šestnástke nájsť center Tagybergena a poslať ho hlavou medzi tri žrde.

Po zmene strán pokračovali domáci v nadšenom výkone a niekoľkokrát sa dostali pred bránu súpera. Na druhej strane však Slováci prvú návštevu pred Šackým premenili na kontaktný gól. Bero dostal spätnú prihrávku od Rusnáka na hranici šestnástky a umiestnil ju presne k žrdi.

Slováci získali sebavedomie a šancí z ich strán pribúdalo, kvalitu však ukázal aj brankár Šackij. V 66. min zneškodnil výborne umiestnenú strelu z diaľky Pekaríka a o tri minúty na to aj volej Kucku. Hráč Watfordu napokon sieť v 79. min po rohovom kope rozvlnil, no pomohol si pri uvoľnení rukami a rovnako ako v Trnave tak gól pre jeho faul neplatil.

Záver Slováci nezvládli aj psychicky a Duda uvidel v priebehu dvoch minút dve karty. Najprv žltú za nešportové správanie a v 87. min aj priamu červenú za "šlapák". Domáci si potom v početnej prevahe záver ustrážili.    

  

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Fotografia Jaroslava Naďa s českou ministerkou Janou Černochovou vznikla pred pražskou reštauráciou.
Foto
Naď sa odfotil s odkazom, ktorý spája Slovákov s dezolátmi: Nakladačka od Blanára i politológa!
Ruský prezident Vladimir Putin (vpravo) a čínsky prezident Si Ťin-pching si podávajú ruky počas uvítacieho ceremoniálu 21. marca 2023 v Moskve.
Debata o jadrových zbraniach sa začína podobať na sci-fi: Prečo Rusko a Čína mlčí?!
Na snímke odsúdený Mikuláš Černák.
Foto
ONLINE Proces s Mikulášom Černákom pokračuje: Mafiánsky boss prehovoril k synovi, ktorému zabil otca
Nie všetko jedlo, čo sa tvári ako zdravé a fit, takým v skutočnosti i je (ilustračné foto)
Dietologička varuje: 4 potraviny, ktoré sa LEN TVÁRIA, že sú zdravé! Takto PRIBERIETE
Na archívnej snímke z 19. augusta 2023 ukrajinský vojak sa naťahuje za dronom.
Ukrajina v noci zaútočila na Rusko: Z toho, čo sa sa stalo, sa tak ľahko nespamätajú
Horská záchranná služba
Horskí záchranári zasahovali pri cyklistovi: Vyčerpanie a nevoľnosť! Čo sa dialo potom?
V klube sa koná množstvo technoparty a so žiadnou nebol problém, až kým jednu z nich nenazvali Diablo tour
Technoparty v Námestove po nátlaku cirkvi stopli: Hromadné modlitby kvôli TOMUTO?!
Rainy weather
Na slnko zabudnite: Prvá vlna zmien udrie už DNES! Zasiahne túto časť Slovenska
Mesto uľahčilo život zaľúbencom.
Váš Tip
Žilina uľahčila život zaľúbencom: Aplikácia na... Tomu neuveríte!
In the Hospital, Female Patients Undergoes Mammogram Screening Procedure Done by Mammography Technologist. Modern Technologically Advanced Clinic with Professional Doctors. Breast Cancer Prevention Screening.
Na prevenciu nie je nikdy neskoro: Odborníci odporúčajú skríning rakoviny prsníka už v tomto veku
Ruský prezident Vladimir Putin
Jadrové zbrane vo vesmíre? Putin vyjadril svoj postoj: Ruský návrh stále vyvoláva znepokojenie
Martin Fehérváry a Erik Černák
Definitívne rozhodnuté: Posilnia Fehérváry a Černák Slovákov na MS?