Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.06.2022 09:45 | Šport | Futbal
Foto

Kto prevezme futbalovú reprezentáciu Slovenska? TOTO sú najväčší kandidáti

Kto prevezme slovenskú futbalovú reprezentáciu? Otázka, ktorá sa okamžite objavila potom, ako v utorok skončil pri reprezentačnom kormidle Štefan Tarkovič.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Najvážnejším kandidátom na uvoľnení post je Vladimír Weiss st. Ten je spolu s Jánom Kozákom st. najúspešnejším trénerom v novodobej histórii Slovenska. Našu reprezentáciu priviedol v roku 2010 na MS. Nie je jasné, či bude pokračovať v Slovane. Objavili sa správy o jeho možnom pôsobení v Dunajskej Strede. Pre nás najvážnejší kandidát na reprezentačného kouča.

Nie je ale tajomstvom, že prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik chcel vždy obsadiť pozíciu hlavného kormidelníka českým trénerom. A zrejme aj teraz budú v hre nejakí Česi.

TOTO sú najväčší kandidáti na repre trénera:

Vladimír Weiss st.

Najväčší favorit! Slovensko doviedol v roku 2010 na svetový šampionát. Spolu s Jánom Kozákom st. je najúspešnejším trénerom v novodobej histórii Slovenska. Viedol aj reprezentáciu Gruzínska. Má za sebou vydarenú sezónu v Slovane, nie je ale isté, či s belasými bude pokračovať. Objavili sa správy o jeho možnom pôsobení v Dunajskej Strede.

Pavel Vrba

Skúsený kouč, ktorý bol už viackrát v hre na post slovenského reprezentačného trénera. So Žilinou oslávil titul, viedol aj Púchov. Skúsenosti má pri českej reprezentácii a veľké úspechy dosiahol s Plzňou. Nemá za sebou práve vydarené obdobie v Sparte Praha. Nedávno sa ale dohodol s Baníkom Ostrava, takže jeho angažovanie by bolo o to problematickejšie.

Adrián Guľa

Začal v Trenčíne, odkiaľ sa postupne prepracoval až do slovenskej reprezentačnej 21-tky. Koučoval v českej lige Viktoriu Plzeň a potom Wislu Krakov, odkiaľ vo februári odišiel.

Ivan Hašek

Hašek je bývalý československý reprezentant, účastník MS 1990. Po skončení aktívnej kariéry trénoval Spartu Praha, Štrasburg, aj českú futbalovú reprezentáciu, neskôr pôsobil v arabských krajinách.

Samuel Slovák

Trénerskú kariéru po tej futbalovej rozbehol úspešne. Zo Slovenska odišiel do Česka a potom pracoval na Slovenskom futbalovom zväze a ako asistent pomáhal Štefanovi Tarkovičovi.

Marek Mintál

Rovnako ako Slovák aj on bol asistentom Štefana Tarkoviča, takže dobre pozná pomery v súčasnom slovenskom futbale. Je angažovanie na post hlavného kouča, rovnako ako v prípade Samuela Slováka, nie je veľmi pravdepodobné.

Michal Bílek

Má skúsenosti pri reprezentačnom tíme Česka. V tejto sezóne priviedol k titulu Plzeň.

Ján Kozák st.

Spolu s Vladimírom Weissom najúspešnejší tréner v novodobej histórii Slovenska. Sám sa ale už považuje za dôchodcu, čo si aj užíva a je dosť nepravdepodobné, že by ho Ján Kováčik presvedčil k návratu.

Martin Ševela

Najväčšie klubové úspechy zažil s Trenčínom, ktorý dvakrát priviedol k majstrovskému titulu. Potom pôsobil v Slovane, kde sa mu ale príliš nedarilo. Z poľského Ľubinu odišiel v zime do Saudskej Arábie.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, juk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Robotníci našli 30 rokov ZAKOPANÉ ľudské telo: Ako je možné, že sa TOTO utajilo?!
Na poslednej ceste Lillu († 17) odprevadili v bielej truhle, za ktorou kráčala užialená mama Judita.
Foto
Posledná rozlúčka talentovanej futbalistky († 17) plná sĺz: Dojemné, ako si ju mesto uctilo
Policajti sa s tak opitou vodičkou už dlho nestretli.
Rekordérka v Piešťanoch: Útla Ľubomíra nafúkala skoro ŠTYRI promile! Z VÝHOVORKY odpadnete
Foto
Ružomberok triumfoval v pohári aj vďaka krásnej fyzioterapeutke: Nagyová zdolala Jurišičovú
Flooding in Nelson City Centre along Maitai River after massive rainfalls on 18/08/2022.
Historická katastrofa v Brazílii: Zomrelo 29 ľudí, ďalších 60 je nezvestných
(ilustračné foto)
Loď začala horieť, kapitán UŠIEL medzi prvými, zomrelo 34 ľudí: Aha, čo s ním spravia
Foto
Šatan oznámil skvelú správu: Slovensko posilní duo zo zámoria!
Bomb in Kobane in Syria
Až teraz odhalili, čo spravili USA vlani v Sýrii: Obrovský OMYL! Ako sa to mohlo stať?
Ľudia protestujú v uliciach mesta
Propalestínski študenti v Paríži začínajú hladovku: Ukončia ju len v TOMTO prípade
V uliciach Tbilisi protestovalo proti zákonu o zahraničnom vplyve
Krajina sa zmieta v protestoch, ľudia pritvrdili: Aha, čo vykričali politikom!
ilustračné foto
Zvláštny ZÁPACH z bytu v Trnave: To, čo našli za dvermi, policajti nikdy nevyženú z hlavy
German flags waving in the wind at famous Reichstag building, seat of the German Parliament (Deutscher Bundestag), on a sunny day with blue sky and clouds, central Berlin Mitte district, Germany.
Nemecká spolková vláda sa spamätáva z kyberútoku: Znepokojivé, kto to mal spôsobiť