Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.06.2022 13:17 | Správy

Pedofilov život pomaly vymazávajú z povrchu: Prečítajte si, čo mal Dutroux v dome, odporné!

Úrady 20-tisícového valónskeho mesta Marcinelle začali v utorok s demoláciou domu, ktorý patril sériovému vrahovi a pedofilovi Marcovi Dutrouxovi. Informuje o tom spravodajca TASR s odvolaním sa na belgickú televíziu RTBF.

"Dom hrôzy" v Marcinelle, kde boli v rokoch 1995 a 1996 uväznené maloleté Julie, Mélissa, Sabine a Laetitia, bude zbúraný a na jeho mieste by mala vzniknúť tzv. "záhrada spomienok".

Rodičia obetí však žiadajú, aby pivnica, ktorú Dutroux vybudoval, zostala v pôvodnom stave, aby v nej bolo možné nájsť prípadné ďalšie stopy DNA, čo by mohlo viesť k obnoveniu vyšetrovania v Dutrouxovej kauze.

Marc Dutroux, ktorý bol často nezamestnaný a mal za sebou sériu kriminálnych činov, vrátane krádeží áut, prepadnutí a obchodovania s drogami, v čase zatknutia vlastnil sedem menších domov. Viaceré z nich boli prázdne, tri z nich však použil na mučenie unesených dievčat.

V dome v Marcinelle si nechal v suteréne vybudovať pivničnú kobku skrytú za betónovými dverami zamaskovanými za policami. Kobka bola dlhá 2,15 m, široká menej ako 1 m a vysoká 1,64 m.

Osemročné spolužiačky Julie Lejeunová a Mélissa Russoová zmizli 24. júna 1995 počas prechádzky v Grâce-Hollogne. Dutroux ich držal uväznené v pivničnej kobke vo svojom dome v Marcinelle, opakovane ich sexuálne zneužíval a nakrúcal pritom pornografické videá.

V tomto dome, spútané v spálni, v auguste toho istého roku po niekoľko dní držal aj An Marchalovú a Eefje Lambrecksovú, dve dospievajúce dievčatá z Hasseltu. V septembri ich spolu s komplicmi nadrogovali a odviezli do valónskej lokality Jumet, kde ich ešte živé zahrabali do jamy.

O uväznenú Juliu a Mélissu sa mala starať Dutrouxova manželka Michelle Martinová, obe však v decembri 1995 zomreli od hladu. Dutroux ich neskôr pochoval v záhrade domu v ďalšej valónskej dedine Sars-la-Buissire.

Dutroux a jeho komplic Michel Lelivre v máji a auguste 1996 uniesli najskôr Sabine Dardennovú (12) a Laetitiu Delhezovú (14). Obe boli rovnako väznené v pivničnej kobke v Marcinelle a opakovane znásilňované. 13. augusta sa na základe zozbieraných svedectiev podarilo zatknúť Dutrouxa, Martinovú a Lelivra. Dutroux sa nakoniec k svojom činom priznal a zaviedol políciu do pivnice v suteréne, v ktorej boli uväznené Dardennová a Delhezová a tieto dievčatá sa podarilo zachrániť.

Dutroux si odpykáva trest doživotného väzenia. Súd jeho opakovaným žiadostiam o preradenie do domáceho väzenia nevyhovel.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Do lavíc zasadnú aj obvinení poslanci či spolupracovník ŠTB.
Fond na podporu kultúry národnostných menšín: Príspevok by sa mal zvýšiť
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Vláda sa bude venovať členstvu Slovenska v EÚ: Premiér objasnil, o čo ide
(ilustračné foto)
Mierite na hokejové MS do Ostravy? Dobre čítajte! Organizátori majú dôležité informácie
Na snímke ekonomický expert za Kresťanskodemokratické hnutie Jozef Hajko.
KDH o RTVS: Zmeny znamenajú násilné ovládnutie média úzkou skupinou ľudí
Speváčka trpela v bolestiach dva týždne.
Foto
Desivé dni Veroniky Nízlovej: Slzy a neutíchajúca bolesť! Twiinske zistili nepríjemné ochorenie
Bývalého mafiánskeho bossa Černáka čaká súd, ktorý rozhodne o jeho prepustení z basy.
Foto
Bývalý kulturista Reichel má pre Černáka drsnú výzvu: Ak bossa mafie prepustia, chce s ním bojovať!
Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky.
Dlh v zdravotníctve vyrástol na 817 miliónov eur: Mohol byť ešte vyšší
Si Ťin-pching, Joe Biden.
Toto Amerika nemala robiť! Čína zúri: Hrozí ďalší konflikt? Ich slová hovoria za všetko
 Nitrianski colníci zadržali falzifikáty riflí za 1,69 milióna eur
Foto
Nitriansky colníci zhabali fejky za 1,69 MILIÓNA! Odhalil ich tento DETAIL
Sydney Sweeney
Foto
Filmová producentka totálne NALOŽILA známej herečke: Nevie hrať a nie je ani PEKNÁ!
Minister označil udalosť za zbytočnú tragédiu.
Boj proti medveďom: Z envirorezortu sa presunie 200.000 eur zásahovým tímom
Budova RTVS
Vláda rozhodla o zákone o Slovenskej televízii a rozhlase! Čo sa mení?