Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.05.2022 08:00 | Správy | Domáce správy

Dcére zavraždenej Agáty († 39) pomáhajú i susedia: Pátranie po tele rozštvrtenej ženy neprinieslo výsledok

Pomáhajú malému dievčatku! Agáta († 39) z Budče neďaleko Zvolena je takmer 3 mesiace nezvestná, no polícia pátra s najväčšou pravdepodobnosťou len po tele.

Z vraždy už totiž obvinili manžela Štefana (46), ktorý sa k činu najprv priznal, no neskôr prestal spolupracovať. Najviac stratou mamičky trpí Vaneska (7), ktorá naraz prišla o oboch rodičov. Starajú sa o ňu starí rodičia. Pomáhajú im aj susedia, ktorí sa rozhodli uskutočniť pre dievčatko finančnú zbierku. 

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

„Ďakujeme všetkým susedovcom z nášho paneláku za finančnú pomoc pre našu Vanesku,“ oznam s takýmto textom a srdiečkom visí na vchode paneláka, kde bývajú starí rodičia s dievčatkom. Práve oni cítili potrebu poďakovať sa susedom za ich podporu a pomoc aj takýmto spôsobom. „Viacerí susedia už prispeli. Chcem aspoň takto trošku pomôcť malej, urobiť jej radosť. Majú to veľmi ťažké,“ uviedla jedna zo susediek.

Obvinený prestal spolupracovať

Hoci od vraždy uplynuli už takmer 3 mesiace, najbližší Agáty jej stratu stále nesú ťažko. Nedostávajú odpovede na otázky a ani netušia, kam sa podelo jej telo. „Vlastne nič neviem,“ povedala nám užialená mama nezvestnej ženy.

Agátin manžel Štefan po zadržaní opísal, ako manželku usmrtil a pridal aj detaily likvidácie jej tela. Neskôr však výpoveď zmenil. K beštiálnemu činu malo dôjsť 10. marca večer. Agátu mal podľa uznesenia o vznesení obvinenia zavraždiť vlastnými rukami. Podľa neho došlo medzi ním a manželkou k hádke, následne mali do seba strčiť. Agáta mala spadnúť na zem, a keď dopadla na chrbát, muž ju podľa spisu chytil pod krk a držal dovtedy, kým sa neprestala hýbať.

Následne ju podľa vlastnej výpovede odtiahol do kúpeľne, kde ju rozrezal elektrickou pílkou. Časti tela podľa uznesenia naložil do troch vedier a rozviezol. Momentálne sa k beštiálnemu činu nevyjadruje. „Nespolupracuje. Nechce im povedať ani to, kde sa zbavil pozostatkov,“ uviedol zdroj Nového Času. „Vyšetrovateľ vedie trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy, za ktorý hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo na doživotie. Telo obete doposiaľ nájdené nebolo,“ informovala Mária Faltániová, banskobystrická policajná hovorkyňa.

Nie je telo, nie je vražda?

Štefan, ktorý bol krátko po zadržaní obvinený z vraždy, možno stavil na to, že keď sa nenájde Agátino telo, nemôžu ho obžalovať a odsúdiť. Podľa bývalého kriminalistu Mateja Snopka mohol práve preto zmeniť výpoveď. História však pamätá podobné prípady, keď odsúdili obžalovaného aj bez tela. „Mohlo sa stať, že po porade s advokátom uvážil, že sa budú držať toho, že keď nie je telo, nie je vražda. Ak sa však vyšetrovaním podarí získať dostatok dôkazov, že poškodený už nežije a takisto aj dostatok priamych i nepriamych dôkazov proti obvinenému, môže ho súd uznať za vinného,“ povedal.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: kil, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Zasadnutie Európskeho parlamentu v Štrasburgu
Asistent europoslanca má byť špión: Európsky parlament učinil závažný krok
Foto
Mladá volejbalistka († 21) spáchala samovraždu: So záchranármi vypila čaj a potom skočila
Hands holding mobile phone on blurred background
Foto
Ľudia šírili HOAX: Nenormálne, aká lož koluje na internete
(ilustračné foto)
Rusi tvrdia, že Západ sa zúčastňuje vojny na Ukrajine: Toto má byť DÔKAZ!
David Beckham a Mark Wahlberg riešia spor.
Hviezdna vojna: Beckham žaluje slávneho herca o 10 miliónov dolárov!
Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba
Kuleba potvrdil to, čo sa šepkalo: Ukrajina pristúpila k ráznemu kroku!
Hana († 77) žila posledné roky v ústraní.
Foto
Skonala Hana Brejchová († 77): So sestrou sa zmieriť nestihla! Zvláštne, čo povedala jej neter
Ilustračné foto
Slováci, túto ZNÁMU aplikáciu si za žiadnu cenu nesťahujte! Predstavuje obrovské RIZIKO
Medvede sa vyskytujú už aj v oblastiach, ktoré pre ne nie sú prirodzené.
Odstrel medveďa, ktorý mal útočiť v Liptovskom Mikuláši: Iniciatíva podala trestné oznámenie! Prípad rieši polícia
Peter Pellegrini
Aktualizované
Web českej agentúry napadli hackeri: Vydali nepravdivú správu o Pellegrinim
Ilustračné foto
Trávite veľa času na telefóne? Môžete mať problém! Pozrite sa, čo ukázal prieskum
Známe tváre spomínajú na Grúňa († 81).
Foto
Odišiel velikán: Známe tváre spomínajú na Grúňa († 81), ich slová vám naženú slzy do očí