Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.04.2022 15:25 | Šport | Hokej | MS v hokeji 2022

Slováci začali ďalší blok prípravy na MS: S Regendom, Pospíšilom i zraneným Grmanom

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay privítal na utorkovom zraze v Bratislave už aj dvojicu bronzových medailistov z Pekingu Pavla Regendu a Kristiána Pospíšila, ako aj obrancu Mária Grmana, ktorý však má zdravotné problémy.

Pred ďalšou zápasovou previerkou pred MS vo Fínsku sa realizačnému tímu hlásilo dokopy 25 hráčov. Slováci odohrajú v piatok o 19.00 h a v sobotu o 17.00 h v Drážďanoch dvojzápas s Nemeckom.

Oproti minulému týždňu nastali v kádri viaceré zmeny. Po dvojzápase s Českom opustili tím útočníci Tomáš Mikúš so Samuelom Honzekom. Nahradili ich Regenda z Michaloviec a Pospíšil zo švajčiarskeho Davosu. Brankárska trojica ostala nezmenená v zložení Patrik Rybár, Matej Tomek a Dominik Riečický. Do obrany pribudol Grman, ktorý strávil sezónu vo fínskom tíme HPK Hämeenlinna.

Dvadsaťpäťročný bek však s najväčšou pravdepodobnosťou nebude proti Nemecku hrať a otázna ja aj jeho účasť na MS. V závere sezóny si totiž zranil ruku. "Prišiel som vyskúšať, ako bude moja ruka pôsobiť na ľade. Mal som v nej potrhané šľachy a neviem, čo od toho očakávať. Ale na majstrovstvá chcem ísť a pevne verím, že to zdravie už bude slúžiť na sto percent. Teraz to vidím tak 50 na 50. Po tréningu budem múdrejší," povedal Grman na utorkovom zraze.

Slováci absolvujú v utorok a v stredu tréningy na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Vo štvrtok sa presunú do Drážďan. V nemeckom meste ich následne čakajú dva zápasy s domácimi hokejistami.

Program dvojzápasu v Drážďanoch:
piatok 29. apríla:
19.00 h Nemecko – SLOVENSKO
sobota 30. apríla: 17.00 h Nemecko - SLOVENSKO

Nominácia SR na tréningový kemp v Bratislave a prípravné zápasy proti Nemecku (26.-30. apríla 2022):
brankári: Patrik Rybár (Dinamo Minsk/KHL, 19 štartov/0 gólov), Dominik Riečický (HC Košice, 1/0), Matej Tomek (HC Kometa Brno/ČR, 6/0)
obrancovia: Martin Bučko (HC Motor České Budějovice/ČR, 16/1), Michal Ivan (Bíli Tygři Liberec/ČR, 10/0), Peter Čerečňák (HC Plzeň/ČR, 94/9), Mário Grman (HPK Hämeenlinna/Fín., 39/0), Ladislav Romančík (HC Košice, 6/0), Patrik Koch (HC Vítkovice Ridera/ČR, 40/1), Dávid Mudrák (HK Dukla Ingema Michalovce, 6/0), Mislav Rosandič (Bíli Tygři Liberec/ČR, 44/1), Adam Jánošík (BK Mladá Boleslav/ČR, 80/4)
útočníci: Martin Faško-Rudáč (Bíli Tygři Liberec/ČR, 14/1), Andrej Kollár (HC Kometa Brno/ČR, 14/1), Michal Krištof (HC Kometa Brno/ČR, 56/8), Róbert Lantoši (Linköping/Švéd., 31/4), Adam Liška (Severstaľ Čerepovec/KHL, 40/7), Pavol Regenda (HK Dukla Ingema Michalovce, 16/2), Jakub Minárik (HK Dukla Trenčín, 4/0), Miroslav Mucha (Lake Superior University/USA/NCAA, 7/2), Kristián Pospíšil (HC Davos/Švaj., 19/3), Alex Tamáši (HC 05 Banská Bystrica, 2/1), Marek Valach (HK Dukla Trenčín, 4/0), Oliver Okuliar (SaiPa/Fín., 5/0), Mário Lunter (BK Mladá Boleslav/ČR, 16/1).

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Robert Fico
Aktualizované
Atentát na premiéra! Robert Fico má byť v kritickom stave: Schytal niekoľko rán
Michal Šimečka je šokovaný a zhrozený streľbou na premiéra
Atentát na Fica: Šimečka je šokovaný a zhrozený, toto odkazuje
Robert Fico a Zuzana Čaputová.
Zuzana Čaputová reaguje na atentát na Roberta Fica: Útok ostro odsúdila
Na obrázku predseda KDH Milan Majerský a predseda SaS Branislav Gröhling
KDH a SaS o atentáte na Fica: Útok na premiéra je útokom na slovenskú štátnosť
Na snímke zľava predseda SNS Andrej Danko a predseda strany Smer-SD Robert Fico.
Fica postrelili priamo medzi ľuďmi, Danko okamžite reaguje: Ide o výsledok...
Ruský prezident Vladimir Putin.
Kým Ukrajina evakuuje, Putin chváli ruských vojakov: Takéto slová im venoval!
Po dokončení bude vynikať moderným mobiliárom.
Foto
Obyvatelia Stropkova sa majú na čo tešiť: Hrdina SNP tam bude mať vlastný park
Braňo Mojsej oženil jediného syna
Foto
FOTO Braňo Mojsej oženil jediného syna: Nečakané priznanie! Pravda o ich svadbe
Fotopasca v Malých Karpatoch zachytila nádherné stvorenia.
Váš Tip
Pútavé zábery zo slovenskej prírody: Kto všetko sa špacíroval pred fotopascou?
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) počas spoločného plenárneho rokovania s prezidentom Azerbajdžanu Ilhamom Alijevom v Baku.
Aktualizované
ATENTÁT na Fica! Premiéra postrelili v Handlovej, vezú ho do nemocnice
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj (štvrtý vľavo) a americký minister zahraničných vecí Antony Blinken (tretí vpravo) počas stretnutia v stredu 6. septembra 2023 v Kyjeve.
Urýchlená akcia zo strany USA! Na Ukrajinu mieri niečo neuveriteľné: Stojí pred veľkým rozhodnutím
Na snímke minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši (Hlas-SD).
Na transformáciu hornej Nitry pôjde viac ako 225 miliónov eur: Raši predstavil pripravované výzvy