Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.04.2022 13:00 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Lekári jej diagnostikovali mimomaternicové tehotenstvo: Šok priamo počas potratu!

Mamička Siobhan mala so svojím manželom trojročnú dcérku. Zatúžili však po ďalšom dieťati, a tak sa dva mesiace pokúšali o bábätko. Podarilo sa a Siobhan si našla dve čiarky na tehotenskom teste.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Ako uvádza portál Metro, 28-ročná mama Siobhan Webbová z Británie v júli 2021 začala pociťovať kŕče v bruchu, avšak myslela si, že sa jej len telo prispôsobuje tehotenstvu a je to normálne. Raz v noci sa však zobudila na neznesiteľnú bolesť, a tak spolu s manželom zavolali pomoc. Na druhý deň ráno išlo k lekárovi, ktorý ju poslal do nemocnice. Jej manžel Lee (29) však musel počkať v aute pred budovou, pretože ho kvôli pandémii COVID-19 nepustili dovnútra.

V nemocnici sa Siobhan dozvedela zdrvujúcu správu a lekári jej museli oznámiť, že jej tehotenstvo je mimomaternicové. „Lekár mi povedal, že podľa toho, čo videli, trpím mimomaternicovým tehotenstvom na pravom vajcovode. Bol to strašný pocit a hlavou mi išlo: Och môj bože, prichádzam o naše dieťa,“ spomína na ťažké chvíle Siobhan.

Lekári jej ponúkli na výber buď injekciu, po ktorej jej telo prirodzene potratí v domácom prostredí, alebo jej urobia zákrok v nemocnici. „Keďže som mala svoju dcéru doma, nechcela som si dávať injekcie a čakať, kým o bábätko prídem. Nechcela som, aby ma videla v takej bolesti, a tak som sa rozhodla pre operáciu,“ vysvetľuje Siobhan, ktorú lekári oboznámili s tým, že s operáciou sú spojené aj riziká a v najhoršom prípade môže prísť aj o oba vajcovody.

Našťastie, Siobhan sa rozhodla správne, pretože priamo počas zákroku lekári zistili, že jej tehotenstvo vôbec nie je mimomaternicové a plod je životaschopný. Operáciu predčasne ukončili a Siobhan po prebudení čakala úžasná správa. O niekoľko dní testy potvrdili, že bábätko sa naozaj bezpečne vyvíja v brušku.

„Lekár mi povedal, že môj prípad je veľmi nezvyčajný,“ povedala Siobhan. „Bol to taký šok. Stále si hovoríme, že nedaj bože, keby som súhlasila s injekciou, spôsobilo by to potrat alebo prinajmenšom vážne problémy s vývojom dieťaťa, ak by prežilo,“ predstavuje si katastrofálny scenár mama Siobhan. Našťastie, všetko dopadlo výborne a Siobhan priviedla na svet 13. marca cisárskym rezom krásneho chlapčeka Freddieho. „Freddie je náš malý zázrak. Povedali nám, že dieťatko nebudeme mať a nakoniec ho máme,“ povedala hrdá mama.

Stres z nesprávnej diagnózy si však vyžiadal svoju daň. Po tom všetkom trpela Siobhan úzkosťou, s ktorou bojovala celé tehotenstvo a tŕpla od strachu, či je naozaj všetko v poriadku. Tehotenstvo si podľa jej slov vôbec neužila. „Stále hovoríme, že to bola kritická chvíľa, ale teraz sme takí vďační, že je konečne tu. Cítim sa tak odľahčene a dojato, že mám svoje dve dokonalé krásne deti,“ pochválila sa Siobhan.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, nat

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Na poslednej ceste Lillu († 17) odprevadili v bielej truhle, za ktorou kráčala užialená mama Judita.
Foto
Posledná rozlúčka talentovanej futbalistky († 17) plná sĺz: Dojemné, ako si ju mesto uctilo
Policajti sa s tak opitou vodičkou už dlho nestretli.
Rekordérka v Piešťanoch: Útla Ľubomíra nafúkala skoro ŠTYRI promile! Z VÝHOVORKY odpadnete
Foto
Ružomberok triumfoval v pohári aj vďaka krásnej fyzioterapeutke: Nagyová zdolala Jurišičovú
Foto
Šatan oznámil skvelú správu: Slovensko posilní duo zo zámoria!
ilustračné foto
Zvláštny ZÁPACH z bytu v Trnave: To, čo našli za dvermi, policajti nikdy nevyženú z hlavy
German flags waving in the wind at famous Reichstag building, seat of the German Parliament (Deutscher Bundestag), on a sunny day with blue sky and clouds, central Berlin Mitte district, Germany.
Nemecká spolková vláda sa spamätáva z kyberútoku: Znepokojivé, kto to mal spôsobiť
Z nemocnice v Chán Júnis exhumovali už asi 200 tiel.
Útok na Tel Aviv riadenými strelami: Aha, kto sa priznal k úderu
Ján († 17) sa mal na internáte predávkovať.
Foto
Ján († 17) sa mal predávkovať na internáte: Vzala mu život extáza? Znepokojivé slová odborníka
Miroslav, syn zavraždeného Petra Novotného, prišiel na pojednávanie Mikuláša Černáka.
Foto
Černák zoči-voči Miroslavovi, ktorému zavraždil otca: Súhlasil by s prepustením mafiánskeho bossa? Aha, čo povedal
Erik Tomáš chce mladým ľuďom uľahčiť hľadanie práce.
Rezort práce rozbehol projekt Právo na prvé zamestnanie: Zvýši sa záujem firiem o absolventov?
Herec plánuje svojich fanúšikov potešiť vlastnou značkou rumu.
Foto
Veľké PLÁNY Johnnyho Deppa: Ohlásil vlastný rum a... NÁVRAT ako Jack Sparrow?!
Pred svadbou s Karolom III. pracovala Diana ako opatrovateľka detí
Foto
Dopomohla si princezná Diana († 36) PODVODOM?! Neuveríte, o čom mala klamať