Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.03.2022 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Herec Matúš Kvietik v otvorenom rozhovore: Umelci nadobudli u ľudí obraz darmožráčov! Nešetril ani Milanovú

Utečenec, podvodník s dobrým srdcom, o ktorého minulosti sa veľa nevie. Nedajte sa zmiasť, ide len o postavu Roba, ktorú v novom markizáckom seriáli Svätý Max hrá herec Matúš Kvietik (30).

Prepáčte osobnejšiu otázku... Už istý čas rezonuje v médiách kauza vášho otca Martina Kvietika, ktorý je jedným z hlavných obžalovaných v kauze Dobytkár týkajúcej sa brania úplatkov a rozkrádania eurofondov v agrorezorte. Ako ste sa s tým vyrovnali?

Nedá sa tváriť, že sa ma to netýka. Na konci dňa, ja nie som ani problémový, ani kontroverzný. O mne sa vždy písalo buď neutrálne alebo pozitívne. Nie som na sociálnych sieťach, nevyjadrujem sa vo virtuálnom priestore. Mám rád svoje súkromie. A zrazu tu je kauza a v médiách sa nehovorí o Martinovi Kvietikovi, ale hovorí sa o Štefanovi Kvietikovi alebo o Matúšovi Kvietikovi. A to ma štve. Veď nech sa hovorí a píše o kauze! Čo s tým máme my s dedom? Rozumiem, že viac predáva dedkovo alebo moje meno než otcovo. Ale ja chcem mať pokoj, táto kauza nie je moja, fakt s ňou nič nemám! Viac ako mediálne výstupy ma štvali politické implikácie, ktoré sa diali v pozadí tohto celého. Je to niečo, s čím nesúhlasím a nikdy s tým súhlasiť nebudem. Myslím si, že sme prerazili veľmi veľa etických dien. A nič nezmôžete, ste bezmocný.

Ako ste to teda spracovali?

Ono sa to nejako dá prežiť, veď prežiť sa dá všetko. Toto nie je výnimka. Bolo to však nepríjemné. Vyhrážal sa mi napríklad jeden mladík, ktorý môže (ale nemusí) byť spojený s jednou aktuálnou politickou stranou v koalícii. Povedal mi, že som ako mladý Kajetán Kičura, že si po mňa prídu ako po ďalšieho. Mal som sto chutí mu poslať výpis z banky, aby videl, že mám na účte niečo vyše tisíca eur. Už sa upokojme! Táto vízia grandiózneho žitia len preto, že môj otec žil v nejakom štandarde, je absurdná. To nie je môj životný štandard! Ja bývam v dvaapolizbovom byte v Petržalke. Nepohybujem sa v gigantickom luxuse.

Ale ľudia to berú tak – bohatý otecko, bohatý syn.

Jasné, že berú.

Chcete povedať, že vás otec finančne nepodporoval viac, než je bežné?

(úsmev) Dostával som dvadsať korún, keď som chcel ísť v piatok na pivo. Alebo päťdesiat, to som mal na dve pivá! Mal som najmenej, musel som žobrať od kamarátov a potom im to vracať! (smiech)

Držal vás otec nakrátko?

Áno. Nebola to sloboda v tom zmysle, že rob si, čo chceš. To vôbec nie. Rodičia mi platili súkromnú strednú školu, za to som vďačný. Nechcem otca uraziť, lebo si myslím, že z jeho strany išlo o dobrý zámer, ale nebolo to niečo, čo som konkrétne ja vtedy chcel ako decko. Niekedy rozhodnutia rodičov, hocako dobre myslené, nemusia byť najlepšie aj pre dieťa.

Otec býva pre syna prvým vzorom. Odvážim sa spýtať príliš dôverne – sklamali ste sa v ňom?

Nie je to sklamanie, označil by som to skôr za frustráciu. Lebo sklamať sa už nebolo v čom. My sme s otcom už roky nemali najlepší vzťah.

Prečo?

Zlé detstvo. V každom prípade je to nepríjemné. Premýšľal som, ako to ovplyvní môj ďalší život, moju prácu. Samozrejme, že mi hlavou víria otázky, ako dlho bude otec vo väzení, čo sa tam bude diať, ale... Úprimne, najviac to ubližuje starým rodičom. Najviac ma sklamala strašná politizácia kauzy. Ten prípad, nech sa na to pozriem akokoľvek, je tak prepracovane spolitizovaný, že neviem, či má vôbec význam nejaký súd. A toto ma strašne sklamalo. Akým spôsobom k tomu pristúpila polícia, ako sa na nás vykašľali – z najväčšej výšky, ako sa len dá... Všetkým bolo totálne jedno, ako sa nás to dotkne. Vkuse som mal nejaké vyhrážky. Keby to boli len obyčajní ľudia, ale... Ale možnože to boli len obyčajní ľudia. (smiech)

späť pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas Nedeľa, Marika Eisler Studeničová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Budova Európskej komisie v belgickom Bruseli (ilustračné foto).
Eurokomisia prehovorila o konaní voči Poľsku: Zásadný ZVRAT! Sledujte, čo chce urobiť
Pitt Bull in a rage .
Hrôza vo Veľkej Lomnici: Muža napadla pred domom svorka psov! Strašné detaily
Dnes (6. 5.) v skorých ranných hodinách pobehoval medveď ulicami Očovej.
VIDEO Strašidelné ráno v Očovej: Medveď pobehoval ulicami! Naháňalo ho auto
Slovenský hokejista Juraj Slafkovský.
Prvé FOTO Slafkovského po príchode: Aha, kto ho sprevádzal
Lomnické sedlo. Streda 1. 5. 2024. Anička s Miškou si v deň ukončenia sezóny stihli strihnúť jarnú lyžovačku
FotoVáš Tip
Turistky si začiatkom mája užili posledný výšľap a lyžovačku: Takto sme ukončili zimnú sezónu v Tatrách!
Ilustračné foto
Nočná mora rodičov: 5-ročná dcérka im odrazu zmizla v lese! Nasledoval boj o každú minútu
Národná kriminálna agentúra (NAKA) navrhla obžalovať poslanca parlamentu za Smer-SD Tibora Gašpara a nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra.
NAKA navrhla obžalovať poslanca Smeru Gašpara a podnikateľa Bödöra: Má za tým byť korupcia
Pohroma na Ukrajine: Vyše 400-tisíc ľudí bolo bez elektriny! Strašné, čo sa tam stalo
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
19-krát súdne trestaný a stále mu nestačilo! Nenormálne, čo muž vyvádzal: Vošiel do cudzieho domu a...
Ilustračné foto
Muž († 26) zomrel krutou smrťou v jaskyni: Mrazivé DETAILY utrpenia a dojemné POSLEDNÉ slová
Polícia počas víkendu odhalila v Nitrianskom kraji štyroch opitých vodičov.
Foto
TOTO sú následky alkoholu za volantom: Desivé zábery pokrčených plechov a ďalší vážny priestupok
Opitý vodič zdemoloval v Špačinciach značky na vstupe do obce.
Foto
Opitý na mol sa odvážil šoférovať: Nebezpečné konanie prinieslo v Špačinciach následky!